Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Baza de agrement – Bazinul Olimpic și centura de sud-vest Alba Iulia. Cât costă investițiile și când vor începe proiectele

Publicat

Primăria Alba Iulia semnează acord de parteneriat cu ADR Centru pentru pregătirea a două proiecte majore de investiții. Este vorba despre baza de agrement de lângă Bazinul Olimpic și șoseaua de centură de sud-vest.

Conform fișelor de proiect, bugetul eligibil estimat total al investiției pentru baza de agrement este de 6,85 milioane euro, iar cel pentru centură, de 25 milioane euro.

Vezi FOTO: TRASEUL centurii care va lega cartierul Cetate din Alba Iulia de A10. Patru benzi, trotuare și piste. Licitație pentru PUZ

Primul proiect este estimat să înceapă anul viitor, iar centura trebuie finalizată în cel mult 36 de luni de la semnarea contractului de finanțare. Nu este vorba despre începerea lucrărilor, doar de procedurile ce țin de documentații.

Acum se semnează acordul pentru elaborarea documentației tehnico – economice necesare celor două proiecte de investiții în domeniite mobilitate urbană și regenerare urbană, ce urmează a fi depuse la finanțare în perioada de programare 2021-2027.

Fișele de proiect pentru cele două obiective au fost selectate pentru a primi finanțare din Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020, Axa prioritară 1 – întărirea capacității beneficiarilor de a pregăti și implementa proiecte finanțate din FESI din POAT, cu un punctaj de 4,25, respectiv 4,125 puncte.

Proiectul ”Regenerarea urbană a zonei Bazinului Olimpic prin amenajarea de spații verzi și construirea unei baze sportive și de agrement”

Citește și Planurile ștrandului din zona Bazinului Olimpic. Costurile estimate în 2015, majorate

Buget eligibil estimat total al investiției: 6.855.676,76 euro (TVA inclus) / curs inforeuro august 2020

– obiectiv general: regenerarea urbană și valorificarea zonei aferente Bazinului Olimpic prin amenajarea unei baze sportive de agrement, inclusiv un ștrand public, zone verzi și spații de recreere, în acord cu Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Alba Iulia.

– obiective specifice: regenerarea urbană a zonei Bazinului Olimpic Alba Iulia prin construirea unei baze sportive și de agrement cu o suprafață totală de 18.118 mp începând cu anul 2021; îmbunătățirea protecției mediului înconjurător prin amenajarea unor spații verzi în suprafață de 5675,39 mp începând cu anul 2021 în zona Bazinului Olimpic Alba Iulia

– se va solicita sprijin financiar pentru următoarele tipuri de documentații PT + DTAC + DDE și caiete de sarcini; studii topografice; studii geotehnice; studiu de soluție efectuat de firma agrementată de Electrica,

Proiectul ”Fluidizarea traficului rutier prin măsuri de mobilitate urbană durabilă – construire arteră ocolitoare pe latura de sud-vest a Municipiului Alba Iulia”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 23.09.2020 at 20:52

    Ma, nu arucati banii deageaba ? La asa municipiu voi faceti o baltuta ? Rusineee!!! Va luam voturile si ne mai vedem peste patru ani probabil cu ceva asemanator.

  2. dolfi

    miercuri, 23.09.2020 at 21:26

    Cat cinism si batjocura!!! Baza de agrement intr-o zona aglomerata de supermarketuri si gaze de esapament!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax