Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” din Alba Iulia și-a crescut fondul de carte. Achiziții în valoare de 114.000 de lei

Publicat

Biblioteca Județeană Lucian Blaga a cumpărat cărți valoare de 114.000 de lei în acest an. Suma a fost aprobată de Consiliul Județean Alba în cadrul programului pentru creșterea colecțiilor de carte, parte a programului managerial pentru perioada 2017-2020.

Numărul volumelor achiziționate a fost de 4.086 iar acestea au fost repartizate astfel: 384 la sala de lectură, 1748 la secția pentru adulți și 1954 la secția pentru copii.

Acestora li se adaugă un număr de 8 abonamente la zire și reviste, însumând 1963 de publicații seriale care pot fi consultate zilnic la secția periodice.

Tot în acest an au intrat în circuitul de împrumut al bibliotecii o serie de cărți, ziare și reviste primite ca donații de la instituții sau persoane fizice sau obținute prin schimburi interbibliotecare și inter-instituționale, a transmis Daniela Floroian, bibliotecar.

Pe durata întregului Program managerial, respectiv în perioada 2017-2020, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a achiziționat un număr de 18.612 volume de carte, în valoare de peste 522.000 de lei, cu preponderență din următoarele categorii de documente: cărți de literatură română și străină, enciclopedii, dicționare, monografii, repertorii, bibliografii, istoriografii dar și alte categorii de documente solicitate de către utilizatori.

Având în vedere efortul financiar făcut, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își așteaptă în continuare cititorii, de luni până vineri între orele 8:00 – 19:00, cu o colecție variată și interesantă de cărți, ziare și reviste, au transmis reprezentanții instituției.

”Îi asigurăm pe toți cititorii că au fost luate toate măsurile de protecție și carantinare a cărților, în așa fel încât să nu existe nici cea mai mica posibilitate de răspândire a pandemiei generate de virusul Sars-Cov2 prin intermediul bibliotecii” a transmis Daniela Floroian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax