Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Biserica Ortodoxă Română anunță măsuri stricte după scandalul Pomohaci. Cum vor fi monitorizați preoții

Publicat

patriarhia ro Biserica Ortodoxă Română anunță măsuri stricte după scandalul în care este implicat părintele Cristian Pomohaci. Patriarhia Română, prin sinoadele mitropolitane, va analiza periodic aspectele privind disciplina clerului din parohii şi din toate instituţiile bisericeşti şi vor propune Sfântului Sinod soluţii concrete de promovare a vieţii duhovniceşti, anunţă Patriarhia Română într-un comunicat.

În zilele de 4 și 5 iulie, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-au desfășurat ședințele de lucru ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

„În contextul fenomenului secularizării de azi, este necesară înnoirea vieții duhovnicești și morale a slujitorilor bisericești de toate rangurile, a viețuitorilor din mănăstiri și schituri, precum și a credincioșilor mireni din parohii și din toate instituțiile bisericești. În acest sens, Sinoadele mitropolitane din Patriarhia Română vor analiza periodic aspectele privind disciplina clerului și mirenilor și vor propune Sfântului Sinod soluții concrete de promovare a vieții duhovnicești”, prevede una din hotărârile luate în cadrul ședințelor.

Decizia vine în contextul în care Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a deschis o anchetă în cazul preotului Cristian Pomohaci, care slujeşte într-o comună din Mureş, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, după ce o presupusă convorbire între ei, care conţine propuneri indecente, a apărut pe internet.

Citește și AUDIO: O înregistrare cu preotul cântăreț Cristian Pomohaci, tulbură liniștea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Acesta ar fi ispitit un tânăr să aibă relații homosexuale cu el

Vezi și FOTO-VIDEO: Zeci de credincioşi, la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, pentru a-l sprijini pe preotul Cristian Pomohaci, acuzat că i-a făcut avansuri sexuale unui minor

În prezent, preotul Cristian Pomohaci nu mai poate ţine sluijbe. În 30 de zile, acesta trebuie să demonstreze, în faţa Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, că este nevinovat.

Vezi și VIDEO: Cum își motivează susținătorii preotului Pomohaci prezența la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia: șefii Bisericii s-au antepronunțat!

Citește și Ce AVERE are preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor. 8 apartamente de peste 1,2 milioane de euro

sursa: stiripesurse.ro, basilica.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax