Connect with us
Publicitate

POLITICA

Călin Potor: Solicitare cu răspuns „în doi peri” de la Ministerul Educaţiei, pentru profesorii de la Liceul Sportiv Alba Iulia

Publicat

Deputatul PNL de Alba, Călin Potor a adresat o întrebare parlamentară ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, prin care i-a transmis solicitarea unui grup de cadre didactice de la Liceul Sportiv din municipiul Alba Iulia.

În numele profesorilor, parlamentarul a solicitat sprijinul ministrului de resort în ceea ce priveşte nerespectarea legilor şi normelor MECTS în vigoare, referitoare la unele drepturi băneşti care li se cuvin. Mai exact, cadrele didactice de la instituţia de învăţământ menţionată, care au vechime de peste 25 de ani în activitate şi gradul didactic I au solicitat plata retroactivă a orelor ce depăşesc norma didactică de 16 ore, prevăzută de Ordinul M.E.C. nr. 1350/2007, Legea nr. 128/1997 – art. 45, alin. 1, Ordinul nr. 11/2007 al M.E.C., precum şi Nota Ministrului nr. 560/2010.

„În conformitate cu documentele amintite, învăţătorii cu vechime de peste 25 de ani şi gradul didactic I, absolvenţi ai liceului pedagogic cu o durată de 5 ani au dreptul la 16 ore de muncă săptămânal. În situaţia în care aceste cadre didactice lucrează 18 ore pe săptămână, iar solicitările adresate conducerii nu au primit răspunsul dorit, învăţătorii Liceului Sportiv din Alba Iulia doresc să ştie dacă pot fi plătite cele două ore efectuate în plus şi cum vor intra în posesia banilor aferenţi ultimilor ani, în care nu s-au mai plătit”, se arată în documentul remis ministrului Funeriu de către deputatul Potor.

Parlamentarul a precizat în document că „au existat situaţii similare la alte unităţi de învăţământ din judeţul Alba, în care aceşti bani au fost plătiţi, dacă nu la timp, atunci retroactiv” şi l-a întrebat pe ministrul Educaţiei ce demersuri va face pentru ca învăţătorii respectivi să intre în posesia sumelor de bani care li se cuvin şi ce măsuri va lua ministerul pentru a fi evitate asemenea neconcordanţe în viitor.

Daniel Funeriu afirmă, în răspunsul său, că aplicarea prevederilor art. 45, alin. (1) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, pentru funcţiile de educatoare, învăţător şi institutor se face faţă de numărul de ore stabilit în planul cadru pentru grupa/clasa la care aceştia desfăşoară activitatea didactică, astfel: „(1) Personalul didactic de predare şi de instruire practică, cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I beneficiază de reducerea normei didactice cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului”.

Potor a menţionat că ministrul Daniel Funeriu nu a răspuns la întrebarea adresată, „mărginindu-se la a aminti ce prevede un articol din Legea nr. 128/1997”. El a mai spus că nu este prima interpelare la care primeşte răspunsuri „în doi peri” din partea miniştrilor PD-L. „O să revin cu o nouă scrisoare adresată ministrului Funeriu, la care aştept de această dată un răspuns serios legat de ceea ce au de făcut învăţătorii de la Liceul Sportiv Alba Iulia. Eu am întrebat în ce fel îşi vor primi oamenii banii, iar răspunsul domniei sale nu face nici o referire la asta”, a precizat deputatul Călin Potor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax