Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cât costă întreţinerea Cetăţii Alba Carolina? Vezi sumele declarate de reprezentanţii Primăriei

Publicat

Dincolo de interesele de dezvoltare a patrimoniului local ale edililor, proiectul de reabilitare a Cetăţii Alba Carolina se doreşte a fi, pe termen lung, un adevărat magnet pentru turişti. Dar ce înseamnă însă, în bani, întreţinerea celor peste 23.000 de metri pătraţi de spaţiu verde din Şanţurile Cetăţii, a celor peste 95 de specii de arbori şi flori din Parcul din Cetate, a monumentelor şi vestigiilor reabilitate? Asta am încercat şi noi să aflăm de la reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, atunci când vorbim de întreţinerea Cetăţii ne referim la toate costurile de curăţenie, irigarea zonei verzi, cosit, ridicarea gunoiului, toaletarea arborilor şi a florilor, dar şi mute alte proceduri şi necesare pentru păstrarea în condiţii de igienă şi estetică a Cetăţii. Mihai Coşer ne-a explicat că, până acum trei săptămâni, întreţinerea Cetăţii intra în atribuţile firmei „Salprest” şi că din acest motiv nu se poate preciza cu exactitate valoarea costurilor ce vor fi suportate din bugetul local al oraşului.

Recent, Primăria a preluat această atribuţie, dar asta doar până în toamnă, când se va organiza licitaţia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de întreinerea spaţiilor verzi din oraş. Reprezentanţii Primăriei ne-au oferit o sumă minimă estimativă a ceea ce înseamnă pentru bugetul local menţinerea în perfectă stare a Cetăţii proaspăt reabilitate: „Costurile de întreţinere nu vor depăşi 200 de milioane de lei vechi pe lună. De precizat este că această sumă nu include cheltuielile de iluminat public şi curent”.

Şi, dacă tot suntem la capitolul costuri, trebuie să reamintim că întreţinerea Traseului Celor Trei Fortificaţii din Cetate este realizată de „Grup Corint”. Patronul firmei, Dan Sabău, declara în legătură cu banii cheltuiţi lunar pentru întreţinerea Traseului: „Avem cheltuieli de peste 800 de milioane de lei vechi pe lună, cu întreţinere, personal, pază şi asa mai departe. Încasările pe anul trecut au fost de vreo 2,4 miliarde de lei vechi. Calculati singuri raportul”.

Sursa Foto: roportal.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. serafim

    miercuri, 03.08.2011 at 16:16

    Cele 200 de milioane dupa capul meu nu inseamna foarte mult. Ar fi interesant de aflat cat incaseaza primaria din turism, tot pe luna.

  2. Dionis

    miercuri, 03.08.2011 at 19:19

    In poza data e cam mult verde, comparativ cu ce a ramas in momentul de fata. Despre care Cetate vorbim, despre cea de acum 10 ani, cea din poza, sau despre Cetatea din zilele de astazi? Ma refer, evident, la cei 23000 m.p. de spatii verzi!

  3. Pingback: Combien coûte l’entretien de la Citadelle? | La Cité Vauban d’Alba Iulia: passé, présent, perspectives de développement

  4. Pingback: La synthése personnelle | Alba Iulia: capitale européenne de la culture en 2020?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax