Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câte tipuri de frigidere există și care e cel mai potrivit pentru tine? (P)

Publicat

Alături de televizoare și telefoane, și electrocasnicele evoluează rapid și devin tot mai bune de la an la an. Frigiderele nu fac excepție, desigur. Dacă nu ai mai fost de mult într-un magazin de electrocasnice, unele lucruri dintre cele care au beneficiat de avansul tehnologic s-ar putea să te surprindă.

Dacă ești în căutarea unui frigider nou, după mult timp de la cumpărarea celuilalt, probabil ai o mulțime de întrebări: care este cel mai bun frigider? Dar cel mai potrivit pentru mine? Totul depinde de nevoile și gusturile fiecăruia. Teoria spune că o persoană care locuiește singură și care nu obișnuiește să gătească prea mult, preferând să mănânce în oraș, are nevoi diferite decât o familie numeroasă, dar acest lucru este doar unul dintre criterii.

Înainte de a te apuca de căutat un frigider nou, trebuie să ții cont de dimensiunile acestuia. Nu este un amănunt decisiv, întrucât mai toată lumea are destul spațiu pe înălțime, dar există diferențe.

Frigider Samsung – oferte (LINK)

1. Sub 150 cm. Minibarurile și frigiderele încoporabile sub blatul de bucătărie sunt din această categorie. Nu sunt foarte des întâlnite în România, dar dacă folosești rar frigiderul, poate că e soluția ideală pentru tine.

2. De la 150 cm la 170 cm. Frigiderele mici sunt în această categorie. O opțiune recomandabilă persoanelor care trăiesc singure și au probleme cu spațiul: exemplu în garsoniere.

3. De la 170 cm la 185 cm. Frigiderele medii. Una dintre cele mai întâlnite variante, mai ales când vine vorba de frigidere cu două uși.

4. De la 185 cm la 195 cm. Frigiderele mari, cu dimensiuni suficiente pentru o familie numeroasă.

5. Peste 195 cm. Deja nu mai vorbim de frigidere pentru apartament. Pe lângă prețurile uriașe, acest tip de frigidere sunt foarte puțin practice într-o familie.

Dimensiunile, așa cum spuneam, nu sunt chiar un criteriu definitiv. Majoritatea oamenilor își aleg frigiderul după alte criterii. Unul dintre cele mai importante este numărul de uși.

1. Frigidere cu o ușă

Acestea sunt exclusiv frigidere, neavând compartiment pentru congelator. Chiar și așa, însă, acestea au propria lor piață de desfacere, cu precădere în rândul celor care cumpără zilnic mâncare și care au deja un congelator sau o ladă frigorifică independentă acasă. Se găsesc în trei formate: minibar, încorporabile sub blat sau cele tradiționale, cu capacitate mare.

2. Frigidere cu două uși

Au fost cele mai căutate frigidere până nu demult și încă sunt o opțiune importantă pentru foarte multă lume. Sunt economice, dar din punct de vedere ergonomic lasă de dorit, pentru că au situat congelatorul în partea superioară, iar fructele și legumele sunt la nivelul picioarelor. Sunt preferate în zonele foarte călduroase, unde congelatorul are o folosință mai frecventă.

Frigider Samsung – oferte (LINK)

3. Frigiderele combi – combine frigorifice

Tot cu două uși, dar acestea au congelatorul în partea de jos, iar legumele și fructele sunt într-o zonă mai accesibilă. Sunt tot mai frecvente în casele românilor, fiind cele mai funcționale dintr-o mulțime de puncte de vedere. Au un bun raport calitate/preț și sunt foarte economice din punct de vedere al consumului de energie.

4. Frigiderele Side by side

Cunoscute și ca „frigidere americane” sunt frigiderele cu două uși verticale, cu congelatorul în stânga și frigiderul în dreapta. Au dozator de apă și gheață și reprezintă o opțiune interesantă pentru familiile numeroase grație capacității sale mari.

Acestea nu sunt singurele tipuri de frigidere, dar sunt cele mai des întâlnite. Așadar, ținând cont de cele de mai sus, tu ce tip de frigider preferi?

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax