Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce au învăţat elevii din Alba de la poliţişti în săptămâna „Şcoala Altfel”. Întâlniri cu copiii şi profesorii de la şcolile din judeţ

Publicat

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat activităţi comune cu profesorii şi elevii din judeţul Alba, în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Au avut loc întâlniri în cadrul cărora au fost prezentate aspecte legate de activitatea poliţiei, prevenirea delincvenţei juvenile, protejarea patrimoniului, dar nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor rutiere.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi, împreună cu specialişti din cadrul Serviciului Resurse Umane, precum şi poliţişti din cadrul structurilor operative (investigaţii crim inale, ordine publică, poliţie rutieră, criminalistic, acţiuni speciale) au fost angrenaţi, în această săptămână, în diferite activităţi informativ – preventive şi cu rol educativ, menite a conştientiza gradul de pericol la care se expun preşcolarii şi elevii, prin neadoptarea unui comportament preventiv şi corespunzător în societate.

Astfel, în săptămâna „Școala Altfel”, poliţiştii au fost prezenţi atât în grădiniţe, unde principala temă dezbătută a fost „Prevenirea implicării preşcolarilor în accidente de circulaţie rutieră”, cât şi în şcoli gimnaziale şi licee, unde elevilor le-au fost prezentate teme precum „Protejarea patrimoniului naţional cultural”, „Prevenirea delincvenţei juvenile – răspunderea penală a minorului”, dar şi „Prevenirea victimizării minorilor şi implicării acestora în infracţiuni”.

De asemenea, în această săptămână, poliţiştii au deschis porţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru a primi vizita unui grup de elevi interesaţi să primească o altfel de lecţie referitoare la rolul, sarcinile şi misiunile Poliţiei Române, ca instituţie specializată a statului român în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor, a proprietăţii private şi publice, prevenirii şi descoperirii infracţiunilor şi respectării ordinii şi liniştii publice.

Activităţile poliţiştilor s-au finalizat vineri, la Centrul de Informare şi Educaţie Rutieră din cadrul Palatului Copiilor, unde elevilor din ciclul gimnazial le-a fost oferită o lecţie de educaţie rutieră, constând în recomandări preventive, pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulaţie şi au primit insigne şi stick-ere reflectorizante. La finalul vizitei, copii au vizionat mai multe clipuri cu conţinut informativ – educativ şi au purtat discuţii cu poliţiştii de prevenire şi rutieră, dovedind că au cunoştinţe solide cu privire la regulile de circulaţie şi încredere în poliţişti.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax