Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce au învăţat elevii din Alba de la poliţişti în săptămâna „Şcoala Altfel”. Întâlniri cu copiii şi profesorii de la şcolile din judeţ


Publicat

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat activităţi comune cu profesorii şi elevii din judeţul Alba, în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Au avut loc întâlniri în cadrul cărora au fost prezentate aspecte legate de activitatea poliţiei, prevenirea delincvenţei juvenile, protejarea patrimoniului, dar nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor rutiere.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi, împreună cu specialişti din cadrul Serviciului Resurse Umane, precum şi poliţişti din cadrul structurilor operative (investigaţii criminale, ordine publică, poliţie rutieră, criminalistic, acţiuni speciale) au fost angrenaţi, în această săptămână, în diferite activităţi informativ – preventive şi cu rol educativ, menite a conştientiza gradul de pericol la care se expun preşcolarii şi elevii, prin neadoptarea unui comportament preventiv şi corespunzător în societate.

Astfel, în săptămâna „Școala Altfel”, poliţiştii au fost prezenţi atât în grădiniţe, unde principala temă dezbătută a fost „Prevenirea implicării preşcolarilor în accidente de circulaţie rutieră”, cât şi în şcoli gimnaziale şi licee, unde elevilor le-au fost prezentate teme precum „Protejarea patrimoniului naţional cultural”, „Prevenirea delincvenţei juvenile – răspunderea penală a minorului”, dar şi „Prevenirea victimizării minorilor şi implicării acestora în infracţiuni”.

De asemenea, în această săptămână, poliţiştii au deschis porţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru a primi vizita unui grup de elevi interesaţi să primească o altfel de lecţie referitoare la rolul, sarcinile şi misiunile Poliţiei Române, ca instituţie specializată a statului român în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor, a proprietăţii private şi publice, prevenirii şi descoperirii infracţiunilor şi respectării ordinii şi liniştii publice.

Activităţile poliţiştilor s-au finalizat vineri, la Centrul de Informare şi Educaţie Rutieră din cadrul Palatului Copiilor, unde elevilor din ciclul gimnazial le-a fost oferită o lecţie de educaţie rutieră, constând în recomandări preventive, pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulaţie şi au primit insigne şi stick-ere reflectorizante. La finalul vizitei, copii au vizionat mai multe clipuri cu conţinut informativ – educativ şi au purtat discuţii cu poliţiştii de prevenire şi rutieră, dovedind că au cunoştinţe solide cu privire la regulile de circulaţie şi încredere în poliţişti.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

RECORD de vaccinări într-o singură zi la Aiud. Doritorii se pot prezenta pentru vaccin cu buletinul și fără programare

Publicat

A fost înregistrat cel mai mare număr de persoane vaccinate într-o singură zi, în municipiul Aiud.

276 de persoane s-au vaccinat joi, 6 mai, în Aiud.

Potrivit unei postări a Primăriei Municipiului Aiud, 216 persoane au fost vaccinate la centrul de vaccinare din oraș.

Acestora le-a fost administrat serul Pfizer.

Personalul medical din echipa mobilă a administrat 60 de doze de vaccin Moderna.

Începând cu data de 7 mai, toți cei care doresc să se vaccineze la Aiud, o pot face fără programare.

Doritorii se prezintă, doar cu buletinul, la centrul de vaccinare din sala de sport, situat pe strada Tribun Tudoran.

Persoanele care nu se pot deplasa, pot solicita deplasarea echipei mobile de vaccinare, prin intermediul medicului de familie.

Sursă foto: Facebook – Primăria Municipiului Aiud

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

9 mai: Ceremonie de Ziua Independenței de stat a României și Ziua Europei, la Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

Anual, pe data de 9 mai, sunt celebrate Ziua Independenței de stat a României, Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Cu această ocazie, în Alba Iulia sunt organizate o serie de activități care vor avea loc duminică, 9 mai, începând cu orele 12.00, la Cimitirul Eroilor din municipiu.

Programul activităților:

11.40 – 11.55: Primirea invitaților;

11.55 – 12.00: Ocuparea locului în dispozitiv;

12.00 – 12.02: Prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă;

12.02 – 12.05: Intonarea Imnului Național al României;

12.05 – 12.15: Oficierea serviciului religios;

12.15 – 12.25: Rostirea alocuțiunii cu privire la semnificația Zilei Independenței de Stat a României, Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei;

12.25 – 12.40: Depunere de coroane, jerbe și buchete de flori;

12.40 – 12.45: Constituirea dispozitivului pentru defilare;

12.45 – 12.50: Defilarea Gărzii de Onoare.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Instituției Prefectului din județul Alba, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia, Direcția Județeană de Informații Alba, Oficiul Județean de Telecomunicații Speciale Alba, Cercul Militar Alba Iulia, Asociația Veteranilor de Război, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

BIROTICA SRL: ANUNȚ finalizare implementare proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Publicat

ANUNT FINALIZARE IMPLEMENTARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, în contextul crizei provocate de COVID-19

BIROTICA SRL cu sediul in Municipiul Alba Iulia, str. Tulnicului, nr. 6, judetul Alba, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J01/996/2003, CUI RO 15932452, anunta finalizarea implementarii proiectului ’’Grant’’, proiect nr. RUE 75, înscris în cadrul Măsurii ’’Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr. 130/2020.

Implementarea proiectului s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/AIMMAIPE, respectiv 08.12.2020 pana la data de 06.05.2021.

Obiectivul proiectului este reprezentat de sprijinirea BIROTICA SRL.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, de la data acordării granturilor
Valoarea proiectului a fost de 166272.06 lei (valoarea totala) din care : 144584,40 lei grant si 21687,66 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Date de contact beneficiar:

Urban Alexandru

e-mail: office@ambalajecartonate.ro

tel: 0745.056.438 / fax: 0258.812.320

Anunțul în format PDF: BIROTICA SRL: ANUNȚ finalizare implementare proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ANUNȚ: Biroul de Cadastru MAXIM Alba Iulia angajează personal pentru munca de teren și de birou

Publicat

Recrutăm personal pentru activițati de teren și personal pentru munca de teren și munca de birou.

Profilul vizat este:

  • – Seriozitate
  • – Disciplină
  • – Dorintă de muncă și de a asimila informații noi

Trainingul este oferit de noi gratuit.

Oferim șansa dezvoltării profesionale într-un mediu modern cu aparatură si tehnologie de ultima generatie.

Pe langă oportunitațile de evoluție profesională punem la dispoziție o gama variata de sisteme financiare accesibile și atractive!

Va asteptăm cu CV la sediu sau pe adresa de email: cadastrumaxim@yahoo.com

Ne găsiti usor pe orice GPS căutând: BIROU CADASTRU MAXIM.

Vă asteptăm!

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate