Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce trebuie să faci dacă ai stat în izolare cu o persoană infectată. Recomandări oficiale

Publicat

Medicul Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV, a explicat ce trebuie să facă membrii familiei unei persoane infectate, cu care au stat în aceeași locuință.

„În cazul în care un membru al familiei este infectat și locuiesc în aceeași casă toți, situațiile ca să nu fie cineva infectat sunt mai degrabă excepții. La cât de contagioasă e Omicron, probabil că toți membrii familiei vor fi în final infectați. Atunci, din acest punct de vedere, cei care devin simptomatici, este evident că au o recomandare clară să se testeze și nu să iasă din perioada de carantină după cinci zile dacă sunt persoane evident vaccinate.

În situația respectivă ar trebui solicitată, mai ales în cazul celor simptomatici, testarea la domiciliu prin serviciile asigurate de DSP. În felul acesta se poate prelungi în mod corect juridic perioada de izolare”, a spus Gheorghiță, la Digi24.

Potrivit medicului, rata de transmisibilitate a variantei Omicron este de 3-4 ori mai mare decât la varianta Delta.

”Transmisibilitatea este foarte crescută, mai ales în primele zile de la debutul bolii, când încărcătura virală este mai mare”, a mai spus acesta.

sursă: digi24.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax