Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cereri prin e-mail pentru eliberarea unui permis de conducere nou: Proiect de ordin al ministrului Afacerilor Interne

Publicat

Procedura de eliberare a permisului de conducere s-ar putea simplifica semnificativ. Acesta este obiectul unui proiect de ordin al ministrului de Afacerilor Interne, potrivit căruia cei care doresc eliberarea unui nou permis de conducere pot face această solicitare prin intermediul unui e-mail.

Persoanele care și-au schimbat numele, cei cărora le expiră permisul de conducere sau și-au pierdut acest act pot solicita prin e-mail eliberarea unui nou permis cu condiția că pe lângă cerere trebuie trimise și toate celelalte documentele necesare scanate.

De asemenea, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi adresată și prin corespondență la adresa celor care au emis permisul de condurere anterior, pentru permisele de conducere care au fost emise după 01.01.2009. În acest caz permisul de conducere se ridică de solicitant de la serviciul public comunitar de la care el a solicitat eliberarea unui nou permis.

Pe de altă parte, dacă solicitantul a cerut prin e-mail eliberarea unui nou permis, pentru a ridica actul cerut el trebuie să se prezinte la serviciul public comunitar cu documentele în original ale căror copii au fost trimise anterior prin e-mail.

Acest procedeu poate fi utilizat totodată și pentru cazurile în care permisul de conducere anterior a fost reținut pe teritoriul altui stat și nu s-a dispus suspendarea sau anularea dreptului de a conduce.

Oana ALEXA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax