Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cioloş, favorit la şefia unui mare grup din PE. Primele semne că nu mai este interesat să candideze la preşedinţia României

Publicat

ciolos

Fostul premier Dacian Cioloş şi-a depus candidatura pentru conducerea Renew Europe (RE), noul grup politic din Parlamentul European care reuneşte forţe de centru, liberale şi progresiste.

”Da, candidez”, a confirmat preşedintele PLUS pentru o publicaţia europeană Politico citată de Agerpres.

Potrivit Politico, Cioloş „este catapultat instantaneu în poziţia de favorit, după implozia fostului ministru pentru afaceri europene din Franţa, Nathalie Loiseau, care era de aşteptat să conducă grupul şi să fie persoana de contact la Bruxelles a fostului ei şef, preşedintele Emmanuel Macron, al cărui partid En Marche este membru fondator al RE. Informațiile vin după ce Nathalie Loiseau, lidera eurodeputaților de pe lista pro-Macron, a renunțat la candidatura pentru șefia acestui grup politic.

Dacă va câștiga cursa, Cioloș va fi primul român care conduce un grup politic în Parlamentul European. Alianța USR PLUS este a treia cea mai mare forță din grupul Reînnoim Europa, cu 8 europarlamentari.

”Încrederea cetățenilor vine la pachet cu o enormă responsabilitate. Ei așteaptă o Europă diferită, mai bună”, a spus Cioloș pentru Politico.

Întrebat de publicația europeană dacă va rămâne la Bruxelles, pe fondul speculațiilor că s-ar putea întoarce în politica internă, Cioloș a spus: ”În mandatul meu sunt gata să-mi pun toată energia pentru a face să funcționeze acest grup și să aducă rezultate concrete pentru cetățeni”.

surse: digi24.ro, g4media.ro, agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 17.06.2019 at 19:25

    Da, asa e, are alt centru de comanda. Pacat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax