Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba: „De ce ar trebui să suţinem protestul şi cerinţele medicilor de familie”

Publicat

claudiu racuci

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci vine în sprijinul medicilor de familie şi susţine că aceştia au dreptate în demersul lor de a protesta şi a solicita modificări în sistemul de sănătate. Într-un comunicat de presă, politicianul prezintă şi argumente.

“Mulţi dintre noi am fost supăraţi, deranjaţi sau chiar nervoşi din cauza protestului declanşat de medicii de familie la începutul lunii ianuarie. Dacă am fi fost atenţi la motivele pentru care aceştia au ajuns în această situaţie limită, atunci, cu siguranţă, noi, pacienţii, le-am fi dat dreptate şi am fi susţinut protestul lor. Cu toţii intrăm în cabinetele lor şi nu înţelegem de ce pereţii sunt scorojiţi, de ce le lipsesc instrumente şi medicamente banale şi de ce punerea unui diagnostic este un adevărat sport extrem. Medicii de familie nu au cerut nimic exagerat, ci doar intrarea într-o minimă normalitate. Înainte, însă, să dăm o privire de ansamblu sistemului de sănătate din România.

Citește și Lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda va fi deschis circulației până în MARTIE. Concluzii înainte de recepția lucrărilor

Spitale noi avem? Nu avem, deşi PSD-ALDE au promis 8 spitale noi, regionale, iar în 28 de ani doar s-au închis spitale şi clinici! Medicamente şi vaccinuri avem? Nu avem nici medicamente, nici vaccinuri pentru copii, nici substanţe esenţiale în salvarea vieţilor pacienţilor. Ambulanţe noi avem? Nu avem nici ambulanţe, ci doar nişte vechituri, care trebuiau de mult casate şi mai avem nişte promisiuni că se vor cumpăra, cândva, altele noi. Medici mai avem? Da, mai avem, însă nu ştim să-i preţuim!

Citește și Primăria Alba Iulia a semnat contractul pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal. Vezi care sunt TARIFELE

În aceste condiţii, cea mai mare speranţă a cetăţeanului român, a tânărului părinte sau a pensionarului, se îndreaptă către medicul său de familie, care este tot mai puternic subfinanţat şi care a devenit din medic mai degrabă un birocrat, îngropat până peste cap în hârtii. Mai mult de 50% din timpul medicilor este astăzi ocupat de proceduri birocratice, de completarea formularelor şi a unei sumedenii de acte, deşi medicul ar trebui să se ocupe prioritar şi exclusiv de pacient.

Citește și FOTO: Directorul DSP Alba a fugit de probleme în Thailanda. După divorț, Sinea poartă din nou verighetă

Apoi, este o glumă să faci medicină de familie fără bani, în contextul în care în România se alocă cei mai puţini bani pentru medicina de familie, adică pentru acel segment de sănătate care ar trebui să ne ajute să nu ajungem poate niciodată la spital. Nu în ultimul rând, lipsa investiţiilor în medicina de familie ne trimite pe toţi la spital, acolo unde intrăm cu o boală şi ieşim cu două. Toate statele dezvoltate se bazează pe o medicină de familie puternică, în care medicul cunoaşte cel mai bine pacientul şi are grijă cu rigoare ca acesta să nu ajungă niciodată la regretul „este prea târziu”.

Acum înţelegeţi de ce cu toţii ar trebui să suţinem protestul şi cerinţele medicilor de familie?”, transmite deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax