Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Radu Tuhuț (PSD): Organizarea alegerilor, mai importantă pentru PNL decât sănătatea oamenilor (P)

Publicat

PNL demonstrează că organizarea alegerilor parlamentare este mai importantă decât sănătatea și siguranța oamenilor deoarece acestea sunt organizate tocmai într-o criză sanitară fără precedent, în care contactul dintre oameni trebuie obligatoriu evitat, în vreme ce alegerile presupun tocmai acest lucru. Totodată, pentru liberali acest scrutin este mai însemnat și decât respectarea normelor democratice, în contextul în care dreptul la promovare al candidaților și informare al cetățenilor nu sunt respectate, deoarece mai multe localități din Alba au intrat în carantină. PSD Alba reafirmă că aceste alegeri trebuiau amânate și organizate în condiții sigure pentru sănătatea oamenilor, când candidații își puteau prezenta cinstit oferta electorală.

Organizația județeană a Partidului Social Democrat Alba a transmis o adresă de informare către Instituția Prefectului Alba, în atenția domnului prefect Nicolae Albu, în speranța că va primi un punct de vedere.

Redăm textul integral al interpelării:

”Guvernul României, pe care îl reprezentanți în teritoriu, a decis organizarea în 6 decembrie 2020 a alegerilor parlamentare, deși contextul epidemiologic, numărul mare de îmbolnăviri și criza din spitale erau criterii certe de amânare a acestora.

Prin decizia de organizare a acestor alegeri sănătatea, siguranța și viața oamenilor au fost puse pe plan secund. Oamenii au fost chemați, într-un interval mai mic de trei luni, de două ori, să își exercite dreptul de vot, într-o perioadă în care se recomandă limitarea contactelor dintre oameni. În schimb, perioada dedicată campaniei electorale și ziua votului presupun tocmai acest lucru. Mai mult, autoritățile, patronate de PNL și USR, nu au oferit niciun fel de informație sau analiză științifică privind impactul alegerilor locale asupra creșterii numărului de îmbolnăviri din octombrie și noiembrie.

În acest context, solicităm informații clare privind modul în care autoritățile naționale și cele județene intenționează să asigure, în condiții de siguranță, în județul Alba, respectarea dreptului legal și constituțional privind prezentarea ofertelor electorale. Este evident că în actualul context, generat de intrarea în carantină a șase localități importante din județul Alba, devine imposibilă organizarea alegerilor pe raza județului Alba, în acord cu principiul transparenței și a normelor democratice. Mai mult, organizarea întregului proces electoral, în absența oricăror măsuri eficiente luate de autorități, nu se poate desfășura în condiții de siguranță pentru populație și reprezentanții implicați în organizarea alegerilor.

Menționăm că localitățile care au intrat în carantină, între care și Alba Iulia, au fost supuse acestor condiții stricte ca urmare a incidenței crescute a cazurilor, a incapacității Guvernului României și autorităților județene și locale în a gestiona pandemia, respectând normele legale în vigoare. Măsura carantinei a fost impusă ca urmare a constatării făcute de dr.Raed Arafat, care, prezent la Alba Iulia, a atras atenția asupra nerespectării normelor de către autorități. Astfel, deplasarea oamenilor a fost limitată, iar ea se poate realiza doar în baza declarației pe propria răspundere care nu include și activități specifice contextului. În actualul context ne vedem nevoiți în a sublinia faptul că rezultatul alegerilor pe raza județului Alba riscă să fie viciat, împiedicându-se dreptul oamenilor în a avea acces la informații corecte. De asemenea, deplângem absența unor măsuri de sprijin pentru persoanele vulnerabile și vârstnici în actualul context, care, prin măsurile luate sunt izolate și mai mult și cărora li se încalcă dreptul la vot.

Domnule Prefect, toate aceste lucruri reclamă măsuri clare și exacte pentru a asigura siguranța populației și respectarea normelor democratice invocate în organizarea acestor alegeri într-o perioadă dificilă. Pentru noi, pe primul loc este sănătatea oamenilor!

Vă mulțumim pentru disponibilitate și așteptăm cu interes răspunsul dvs.”.

Vă îndemnăm să ieșiți din case pentru a scăpa de acest guvern incompetent și neperformart!

Vă îndemnăm să votați pentru ca Iohannis să nu ne închidă în case după 6 decembrie! Să nu ne fure Crăciunul, să nu ne fure și sărbătorile acestea!

Vă îndemnăm să votați pentru sănătatea voastră, pentru educația copiilor voștri, pentru pensiile voastre, pentru locurile de muncă!

Vă îndemnăm să votați pentru a ne lua viața înapoi!

Radu Marcel Tuhuț

Candidat din partea PSD Alba la Camera Deputaților

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

– CUI mandatar financiar județean 11200020

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 28.11.2020 at 17:04

    In loc sa va bucurati ca datorita acestei situatii, prezenta la urna va fi foarte scazuta, ca altfel cu un numar mai mare de alegatori ati fi avut un scor covarsitor de mic.
    ”Vă îndemnăm să votați pentru a ne lua viața înapoi!” Aici ce faci, te adresezi celor morti care au votat si pe timpul lui Dragnea ? Intersanta imbarbatare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax