Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CONCEDIU PE LITORAL | Prețuri și idei pentru vacanța ta la mare: Mamaia, Costinești, Eforie, Venus sau Neptun

Publicat

Cam două luni. Atât ne mai desparte de concediu. În mod sigur, aproape ca în fiecare an, ați luat deja în calcul și varianta „litoralul românesc”. Poate nu vă surâde ideea prea mult, dat fiind faptul că, în ultima perioadă, turiștii au avut de reclamat prețurile ridicate și serviciile de o calitate ce lasă de dorit. Cu toate acestea, dacă vreți o vacanță nu foarte departe de casă, la soare și mare, și, dacă lăsăm la o parte răutățile pe care le auzim an de an despre litoralul romanesc, trebuie să știți că și micuțele noastre stațiuni de la malul Mării Negre sunt modernizate și au multe lucruri de oferit.

Printre acestea, 245 de kilometri de peisaje spectaculoase, distracție sau odihnă. După caz. Oricum, dacă ați ales să vă bucurați de o vacanță pe litoralul românesc, atunci ziarul Alba24 și Vacanța – Agenție de Turism din Alba Iulia cu sediul în AlbaMall, vă vine în ajutor cu o selecție de oferte și prețuri pentru un concediu de la malul mării.

Citeşte şi Punct de informare turistică la Poarta I a Cetății Alba Iulia. Pliante, suveniruri și GHIZI profesioniști pentru turiștii care vizitează județul

Dacă vreți un concediu cu distracție la cote maxime, unul relaxant, în care „odihna” e cuvântul de ordine, sau dacă pur și simplu vă doriți să le îmbinați pe amândouă, tot ce aveți de făcut este să alegeți un sejur într-una din stațiunile de pe malul Mării Negre. Fie că e vorba de Eforie Nord, Mamaia, Costinești, sau stațiuni cu nume „stelare”, precum Venus sau Neptun, hotelierii vin deja în întâmpiarea turiștilor, cu oferte care mai de care mai variate.

Citește și Idei de vacanță: Concedii pentru toate ”buzunarele” la Marea Adriatică în Italia, Muntenegru sau Croația

Pentru un sejur de 7 nopți la hotel „Apollo” de 3 stele, din Eforie Nord, în perioada 7-14 iulie, o familie compusă din 2 adulți și un copil de 4 ani, trebuie să scoată din buzunar 2585.52 lei. În preț este inclusă masa în regim de pensiune completă.

Hotelul dispune de TV LCD, răcitor, telefon, aer condiționat, internet, geamuri tâmplarie PVC, mobilier și lenjerie nouă, mochetă nouă, băi modernizate cu cădițe de duș, apă caldă non-stop. De asemenea, copiii între 0-12 ani au gratuitate la cazare, iar pentru pat suplimentar se achita 50% din contravaloarea unui loc de cazare. Contra cost, turiștii pot beneficia de spălat, călcat, telefon național și internațional, fax sau jocuri de divertisment, precum șah, table sau tenis de masă.

Amplasat în partea de sud a stațiunii Eforie Nord, la aproximativ 400 m față de mare și 100 m față de gară, hotelul „Felix”, de 3 stele, pune la dispoziție 125 de camere, 20 de apartamente, restaurant, bar, gradină de vară, spațiu de joacă pentru copii, sală de conferințe și parcare. De asemenea, copiii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani beneficiază de gratuitate. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3-12 ani beneficiază de gratuitate la cazare dacă nu solicită pat suplimentar, dar achită valoarea mesei. Pentru cei care solicită pat suplimentar se achita 50% din valoarea cazării, masa fiind achitată integral.

Prețul pentru astfel de servicii cuprinse într-un sejur de 7 zile, este de 2102.20 lei, pentru o familie cu un copil, iar masa este în regim de pensiune completă.

„Camerele și baia sunt micuțe, dar condițiile sunt adecvate. A fost renovat în 2008”, a scris un turist pe tripadvisor.

Citește și Idei de vacanţă: Visezi la un concediu cu totul special? Vezi cât te costă să pleci o săptămână în Cuba sau Mexic

Pentru ceva mai puțini bani, mai precis 1228.92 lei, o familie cu un copil, poate avea parte de un sejur de 7 zile la hotel „Dunărea”, de 3 stele, din Eforie Nord. Micul dejun este inclus în preț, iar dcă doriți masa în regim demi-pensiune, atunci prețul va crește până la 2186.52 lei.

Hotelul este situat în partea de sud a statiunii, în apropierea gării, la jumătatea distanței dintre Marea Neagră și Lacul Techirghiol, la aproximativ 500 m distanță față de mare.

Complexul hotelier „Dunărea” are o arhitectură modernă deosebită și se întinde pe o suprafață de 20.000 mp. Cazarea se asigură în 303 camere. Dispune de restaurant modern cu terasă, piscină pentru adulți, piscină pentru copii, bar, terasă la piscină, șezlonguri, mini club cu animație pentru copii, centru de conferință cu sală de modulară, parcare, internet wireless, transfer la plajă privată. Locația dispune de mult spațiu verde, toate clădirile comunică între ele prin alei amenajate. „Curat, distracție și servicii bune”, „se face curățenie în camere zilnic”, „una peste alta, hotelul este drăguț”, spun turiștii pe site-ul tripadvisor.com.

Dacă nu dispuneți de un buget mare, dar vreți totuși să bifați o vacanță la mare, atunci puteți alege hotelul „Ovicris”, de 2 stele. Un sejur de 5 zile, în perioada 20-25 august, o familie cu doi copii va plăti puțin peste 750 de lei. Cazarea va fi în cameră dublă, iar micul dejun este asigurat. Hotelul se află aproape de centrul stațiunii, la circa 450 m de mare și 400 m de lacul Techirghiol și are următorele dotări:140 camere duble, restaurant, parcare (contra cost), bar, terasa, loc de joaca pentru copii, parculet, internet wireless in lobby (gratuit), spălătorie, calcatorie, seif la receptie, fax, jocuri de divertisment (sah, table, tenis de masa).

Copiii cu vârsta de până la 12 ani, beneficiază de gratuitate la cazare.

„Mi-a placut totul: aspectul hotelului, amenajarea camerei, amabilitatea personalului, curățenia, liniștea. Este al doilea sejur pe care îl petrecem la Ovicris și foarte probabil vom reveni ”, scrie o turistă pe site-ul booking.com. „A fost liniște, m-am putut odihni. În cameră este curățenie și bine aerisit”, este de părere un altul.

Citește și Destinaţii de vacanță | Halkidiki, Grecia: distracţie, legende şi o mare superbă. Prețuri pentru toate buzunarele

Stațiunea Venus este locul ideal pentru cei care nu pot sta locului. Dacă vă place sportul, adrenalina, agitația, competița sau joaca în echipă, Venus este locul în care trebuie sa ajungeți. Yachting, wind-surfing, canotaj, tenis, minigolf, fotbal, volei sau baschet, sunt numai câteva din variantele pe care le găsiți aici.

Un sejur de 7 nopți la hotel „Favorit” de 2 stele, situat în stațiunea cu nume „stelar”, vă costă 1142.40 lei pentru 2 adulți. Prețul include micul dejun, însă nu și transportul. Hotelul este situat în nordul stațiunii Venus, la 300 m de plajă, înspre Cap Aurora și pune „la bătaie” 243 camere duble, parcare proprie (60 locuri), loc de joacă pentru copii și bar cu terasa la etajul I. Copiii între 0-2 ani au gratuitate la cazare, pentru cei între 2-12 ani sec ahita 50% din valoarea unui loc de cazare, iar copiii peste 12 ani, însotiti de 2 adulți, achita 50% din cazare și 100% din valoarea mesei. Turiștii ot beneficia și de alte facilități gratuite, precum servicii de secretariat, primire și expediere corespondență, informații turistice, iar contra cost, acces la piscinele de adulți și copii ale complexului Melodia. „Super experiență!”, „Cel mai frumos hotel din Venus” sunt de părere turiștii care i-au călcat pragul.

Dacă aveți un animal de companie, pe care nu v-ar lăsa sufletul să-l lăsați acasă, atunci trebuie să știți că hotelul „Rodica”, de 2 stele, situat tot în stațiunea Venus, îl primește și pe acesta, cu condiți să prezentați carnetul de sănătate al acestuia și să achitați pentru el, 25% din valoarea unui loc. Hotelul este situat în nordul stațiunii Venus, la 200 m de plaja din nordul stațiunii, înspre Cap Aurora și la 300 m de plaja din estul stațiunii și are 117 camere duble, bar aflat în receptia hotelului, deschis non stop, masa de billiard, terasă, parcare gratuită și centrala termica proprie. Pentru un sejur de 7 nopți aici, în perioada 6-13 iulie, 2 adulți vor plăti 999.60 lei. Micul dejun este inclus, dar de transport va trebui să vă ocupați singuri.

Stațiunea Neptun însă, este un loc ideal pentru familii, în special pentru cele cu copii. Este o stațiune curată și liniștită, ideală pentru cei care tânjesc după câteva zile de relaxare pe nisipul fierbinte.

Timp de mulți ani, Neptun a fost considerată cea mai frumoasă și căutată stațiune de pe litoralul românesc. Chiar dacă în ultimul timp stațiuni precum Mamaia, Costinești sau Mangalia au fost modernizate, Neptun rămâne în continuare una dintre cele mai cochete stațiuni de la malul Mării Negre. Stațiunea găzduiește 2 lacuri și este acoperită de trei paduri, are hoteluri mari și izolate, iar verdeața întâlnită la orice pas, face din Neptun un loc ideal pentru multe familii. Într-adevar nu oferă foarte multe alternative pentru tineret, pentru că după miezul nopții se transformă într-un loc liniștit.

Dacă tot ați ajuns aici, vă puteți caza la hotel „Dacia”, de 2 stele. Un sejur de 7 nopți (în perioada 6-13 iulie) costă, pentru 2 adulți, 747.84 lei, cu mic dejun inclus. Hotelul este situat în zona centrală a stațiunii, la circa 100 m de plajă și dispune de diverse facilități, prevum seif, internet la recepție, sau sală de conferințe. Camerele au TV, frigider, grup sanitar cu duș și balcon, la camerele de la etaj. De asemenea, se acordă gratuitate pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani. Dacă vă cazați aici, există și posibilitatea efectuării unui tratament balnear la policlinica „Doina”, situată în apropiere. Pentru 2 proceduri /zi/persoană, va trebui însă să plătiți 50 lei pe zi. Printre afecțiunile are se pot ameliora sau trata aici, se numără afecțiunile reumatismale cronice și degenerative, artroze, spondiloze, afecțiuni post-traumatice sau post-chirurgicale, afecțiuni ale aparatului respirator prin folosirea cu succes a apei de mare sau a apei sulfuroase, cura de „remise-en-forme“ -cura de refacere pentru pacienții care doresc să-și mențină tonusul sau cosmetică pentru corp și față.

Deși camerele nu sunt renovate recent, o turistă care s-a cazat aici vara trecută, a postat pe site-ul amfostacolo.ro propria sa părere despre hotel: „Hotelul are o recepție foarte frumoasă, locuri unde probabil au fost ceva magazine pe vremuri, un bar lângă recepție și holurile care duc spre camere foarte interesante. Ma gândeam ce fantastic ar arăta cu puțin efort. . Camerele au mochetă pe jos, gresie și faianță. Așrnuturile și prosoapele nu excelează ca și calitate, dar atât timp cât sunt curate, eu mă declar mulțumită”, a scris aceasta.

Dacă sunteți tineri însă, dornici s ă vă bucurați de distracție, soare, mare și petreceri la tot pastul, atunci Costinești este cea mai bună alegere. Hotelierii din această stațiune, se întrec din oferte care mai de care mai atractive și promit tinerilor vacanțe de vis.

La fel fac și cei de la hotel „Intim”, de 3 stele, constuit în 2007. Este un hotel nou, poziționat aproape de plajă. Un sejur de 7 nopți (8-15 iulie), costă 1499.40 lei, pentru 2 adulți, cu mic dejun inclus. Dispune de 44 camere dotate cu aer condiționat, restaurant, terasă, curte interioară, bar-de-zi, parcare gratuită. Camerele sunt dotate cu mobilier nou, baie cu duș, aer condiționat, televizor, cablu tv, frigider.De asemenea, copiii până la 12 ani, vor fi cazați gratuit, în cameră dublă, împreună cu cei doi adulți, cu condiția cazării în același pat. „E curat și foarte drăguț”, scrie un turist pe tripadvisor.com.

Tot cam de aceleași condiții veți avea parte și dacă alegeți hotelul „Impact”, de 3 stele. Pentru acesta însă, preșul va fi ceva mai mic, 1281.36 lei, include 7 nopți de cazare în perioada 6-13 iulie și micul dejun. „ Personalul este profesionist, are o atitudine pozitivă. Aici chiar te simți în vacanță” , „5 minute până la plajă, lacul chiar în fața hotelului, la câteva sute de metri de paarcul de distracții și aleea magazinelor. Dotările camerelor sunt foarte bune”, sunt de părere turiștii, care au postat pe site-ul turistinfo.ro. Nota medie a acestui hotel, dată de turiștii care s-au cazat aici, este 9,4.

Nu în ultimul rând, dacă tot vreți să mergeți la mare anul acesta, cu siguranță stațiunea Mamaia s-a aflat în fruntea listei cu prefeințe. Ei bine, aici, ofertele sunt ceva mai „piperate” la preț, dar și distracția este pe măsură.

Hotelul „Delta” din Mamaia, vă propune un sejur de 7 nopți (7-14 iulie), cu mic dejun inclus, la prețul de 1.908 lei/2 persoane, fără transport. Situat în partea de sud a stațiunii, la 100 m de plaja nisipoasă, cu intrare lină în mare, și în apropiere de Aqua Magic, hotelul oferă cazare în 130 camere duble, dispuse pe 5 nivele, dar și apartamente, bar de zi, sau parcare proprie de 30 de locuri. Hotelul nu închiriază camere în regim „single”. Camerele sunt complet renovate, cu mobilier nou, termopane, pardoseală din gresie, TV color, televiziune prin cablu, minibar, baie proprie cu cabina duș, uscător de păr, oglindă lupă pentru cosmetică și aer condiționat.

De asemenea, e bine de știut că cei până la 14 ani, beneficiază de gratuitate la cazare, însă fără pat suplimentar.

Hotelul este o alegere bună, dacă ne luăm după referințele de pe tripadvisor: „Este locul perfect de relaxare și de petrecere a timpului liber”, scrie o turistă din Belarus. Un alt turist, australian de data aceasta, s-a declarat mulțumit de condițiile oferite, dar și de personal: „Personalul este politicos și de ajutor. Deși conexiunea la internet nu era prea bună din cameră, totul a fost minunat”. Hotelul nu a fost ocolit nici de turiști din Polonia sau Spania, toți declarându-se mulțumiți de șederea aici.

Nu un hotel impresionant, dar decent și drăguț, este și „Lotus”, de 2 stele. 1.428 lei costă un sejur de 7 nopți aici, în luna iulie, pentru 2 adulți. Micul dejun este inclus, nu însă și transportul. Camerele sunt dotate cu toate utilitățile, iar poziționarea hotelului este foarte bună, în apropierea satului de vacanță. Dacă luați și copiii în concediu, facilitățile sunt multiple. Mai ales la preț. Astfel, primul copil 0-10 ani, beneficiază de gratuitate la cazare, fără pat suplimentar, iar al doilea copil, 0-10 ani, se va achita 50% din prețul unui loc de cazare și beneficiază de pat suplimentar.

„Nu pot să zic că m-a impresionat ca și hotel, dar este drăguț și curat. Are aer condiționat în fiecare cameră și este aproape de plajă și de parcul de distracții”, scrie un turist pe tripadvisor.

(P) Dacă una dintre aceste oferte vă inspiră și dacă doriți să aveți un concediu de neuitat, Agenția „Vacanța”, partener Mareea, Christian Tour și Paralela45 vă așteaptă de luni până sâmbătă în Alba Mall, între 11.00 și 19.00. De asemenea, puteți solicita oferte personalizate în funcție de bugetul de care dispuneți apelând numărul de telefon 0724 559 444, prin e-mail: contact@agentiavacanta.ro sau completând formularul de pe pagina de internet Agentia de turism Vacanța Alba Iulia.

Foto: google, tripadvisor.com, travel.ro, logictravel.ro, plaja.ro, litoralulromanesc.ro, destinatiieuropene.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax