Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Concursurile pentru directori de școli se vor desfășura sub supraveghere video. Subiectele, transmise pe canale securizate

Publicat

Concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de unităţi de învăţământ se vor desfăşura cu supraveghere video, iar subiectele vor fi transmise pe canale securizate, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Concursurile de directori se vor derula după aceleaşi reguli precum cele de examen naţional, Bacalaureat, cu supraveghere video.

Ideea este să privilegiem competenţa şi relevanţa acestui examen scris.

Subiectele vor fi transmise pe canale securizate, subiectele vor fi făcute de către experţi în managementul Educaţiei, o să avem în atenţie relevanţa acestor subiecte.

O să fie un număr suficient de mare de seturi elaborate, în aşa fel încât, cu o jumătate de oră, o oră înainte de începerea examenului, să nu cunoască nimeni, dar absolut nimeni acele subiecte.

Dacă vreţi, nu vom apela la mijloace informatice, ci, pur şi simplu, cu un termen minim înainte de derularea examenului, legat la ochi, eu personal o să trag subiectul.

Nici eu n-o să le cunosc înainte”, a explicat ministrul, la Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.

El a precizat că principiul de concurs se va baza pe întrebări scurte, cu răspunsuri scurte.

„Insist să avem discuţii chiar astăzi cu cei care se ocupă de elaborarea subiectelor, pentru finalizarea bibliografiei.

Principiul va fi, dacă vreţi, ceva mai apropiat de cel de examenul de conducere auto, nu vom insista pe cunoaşterea, pe memorarea unor articole de lege, ci vom insista pe partea aplicativă, rezolvarea unor situaţii concrete – întrebări scurte, cu răspuns scurt.

Mai multe întrebări scurte, cu răspuns scurt – ăsta va fi principiul.

Mai multe seturi de subiecte, în aşa fel încât, cine reuşeşte să răspundă, merită cu prisosinţă să fie în acea grupare care este calificată pentru a se prezenta, pentru a ocupa un concurs de director”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că îşi doreşte să fie un concurs care să privilegieze competenţa.

„Îmi doresc să fie un concurs pentru directori care să privilegieze competenţa şi să avem pe ce construi toate aceste schimbări de care am vorbit în Educaţie”, a menţionat el.

Sursă: AGERPRES

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax