Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Crima, urmată de sinucidere de la Alba Iulia: Dosar penal pentru omor, percheziții informatice și audieri de martori

Publicat

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au deschis un dosar penal pentru omor, după tragedia care a marcat populația județului și nu numai. 

Mai exact, un dosar penal in rem a fost deschis în cazul crimei urmate de sinucidere, unde tânărul Bogdan Radu și-ar fi ucis copilul, iar apoi s-a sinucis. 

Este un pas normal, deoarece procurorii trebuie să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat în noaptea tragediei.

Asta înseamnă că vor analiza toate probele, cele găsite în apartament, foarte probabil o percheziție informatică, autopsia celor două trupuri și audierea martorilor și a tuturor persoanelor implicate în caz.

Dacă toate probele vor indica faptul că Bogdan este autorul crimei procurorii vor da o soluție de clasare.

Alerta a fost dată chiar de mama copilului în jurul orei 1:00. Femeia și-a dat seama că ceva nu este în regulă, după un schimb de mesaje cu bărbatul.

FOTO: Tragedie fără margini la Alba Iulia. Un bărbat și un copil de un an, găsiți spânzurați într-un apartament din Ampoi

Copilașul, în vârstă de numai un an, se pare că era în weekend la tatăl său, un bărbat în vârstă de 27 de ani. Femeia și bărbatul erau despărțiți de câteva luni.

Crimă urmată de sinucidere, pista autorităților în cazul bărbatului găsit spânzurat alături de fiul său de un an, la Alba Iulia

Polițiștii au vorbit la telefon cu bărbatul, care a dat asigurări că fiul său este bine și chiar și-a exprimat disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află și ulterior nu a mai răspuns la telefon.

Tatăl copilului nu era într-o stare de agitație când a vorbit cu polițiștii. Apoi a închis brusc apelul și nu a mai putut fi contactat.

La nici una dintre cele două locații în care a fost căutat, nu a fost primit răspuns și din interior nu se auzeau zgomote, transmit reprezentanții instituției.

Reprezentanții IPJ Alba spun că nu erau indicii clare că viața cuiva ar fi fost în pericol

Imediat, polițiștii s-au dus la domiciliul acestuia, dar și la adresa unde locuia în chirie. La nici una dintre locații nu au găsit, spun ei, indicii cu privire la posibile fapte de violență.

Atunci s-a luat legătura și cu proprietarul apartamentului închiriat, care a declarat că se va deplasa el la fața locului de la Turda, unde locuiește.

Cine este Bogdan R., tatăl care și-a ucis copilul și apoi și-a luat viața. Fire retrasă și recalcitrantă

A durat destul de mult pentru ca acesta să ajungă și în final ușa a fost oricum a fost spartă, din cauza faptului că era încuiată pe dinăuntru.

Descoperirea a fost șocantă. Cei doi, tată și fiu au fost găsiți spânzurați în holul apartamentului.

Toate explicațiile oficiale, mai jos:

”În noaptea de 25/26 martie 2023, în jurul orei 01,00, o femeie de 25 de ani, din Alba Iulia a sunat la 112, transmitând faptul că fiul său, în vârsă de un an, se află în grija fostului său partener și este îngrijorată în legătură cu acesta după ce a primit mesaje de la bărbat, legate de relația lor, fără ca din acestea să rezulte, în mod explicit, faptul că viața cuiva ar fi în pericol.

Polițiștii au luat legătura telefonic cu bărbatul care a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-și disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află și nu a mai răspuns la telefon.

CITEȘTE ȘI: De ce au intrat polițiștii după 3 ore de la apelul la 112, în apartamentul unde erau autorul crimei de la Alba Iulia și fiul său

Polițiștii au trecut la verificarea domiciliului acestuia și a adresei unde locuia în chirie, în niciuna dintre locații neexistând indicii cu privire la posibile fapte de violență și s-a luat legătura și cu propietarul apartamentului închiriat, care a declarat că se va deplasa și el la fața locului.

Întrucât ușa de acces era blocată, din interior, s-a pătruns în apartament prin forțarea acesteia” este poziția exprimată de IPJ Alba.

Ce spun avocații

„Nu, nu aveau nevoie de acordul proprietarului pentru a forța intrarea în apartament, din cel puțin 3 (trei) motive: 1) proprietarul însuși nu poate da buzna peste chiriaș, deci nu își poate transmite acest inexistent drept altuia; 2) CPP; 3) L.217/2003 care permite pătrunderea în caz de violență domestică a declarat avocatul Elenina Nicuț pentru adevărul.ro

Situațiile în care un polițist poate intra în locuință sunt prevăzute în Legea nr. 192/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice, document care se aplică din 26 ianuarie 2020.

Actul normativ prevede că un polițist are dreptul să intre în orice mod într-o locuință sau un spațiu delimitat deținut de o persoană sau o firmă, chiar și fără acordul proprietarului/reprezentantului legal, pentru:

a) a salva viața sau integritatea corporală a unei persoane, dacă există indicii că în acel spațiu este o persoană aflată în pericol;

b) a preveni răspândirea unei epidemii, dacă există indicii că în acel spațiu este o persoană decedată;

c) a prinde autorul unei infracțiuni flagrante, comisă prin folosirea unei arme ori substanțe explozive, narcotice sau paralizante, prin violență, ori de către o persoană mascată, deghizată sau travestită, dacă există indicii că acesta se află în acel spațiu;

CITEȘTE ȘI: Criminalistul Tudorel Butoi, despre crima de la Alba Iulia: În momentul în care se bătea la ușă, avusese loc nenorocita faptă

d) a prinde autorul unor acte de terorism, dacă există indicii că acesta se află în acel spațiu.

Dreptul prevăzut la alin. (2) se exercită inclusiv prin folosirea forței:

a) dacă există motive temeinice pentru a anticipa rezistență armată sau alte tipuri de violență ori există un pericol cu privire la distrugerea probelor;

b) în cazul unui refuz sau dacă nu a fost primit niciun răspuns la solicitările polițistului de a pătrunde în acel spațiu.

Cu alte cuvinte, polițiștii din IPJ Alba ar fi fost acoperiți din punct de vedere legal dacă ar fi intrat în apartament imediat după apelul la 112 al mamei copilului de un an ucis de propriul tată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Diana

    luni, 27.03.2023 at 23:58

    Și așa era târziu pt băiețel ca nenormalul la omorât între ora 00 și 1 confirma medicii legiști. Mama, mama ei de mama cum sa lași copil de 1 an un week cu tata care na Tea lovit și ai rămas gravida ai născut și după 3 4 luni te-ai despărțit… mama și el fără credință și slab de înger ia luat dracu mințile. Disperarea ca a pierdut tot a vrut sa se răzbune și mama acum plânge o viața pt o prostie ca a lăsat copilul cunoscându-i ca era recalcitrant și a văzut clar ca in ultimele lui au avut probleme cum sa îl lasi?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax