Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cu ce buget vrea CSM Unirea Alba Iulia să promoveze în Liga 2 de fotbal. Comparație cu CS Corvinul Hunedoara și CSM Reșița

Publicat

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia are ca principal obiectiv în viitorul sezon competițional promovarea în eșalonul secund.

La finalul stagiunii 2022/2023, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat faptul că bugetul alocat secției de fotbal a CSM Unirea Alba Iulia se va dubla începând cu următorul sezon.

Acest buget ar trebui să acopere toate cheltuielile necesare pentru atingerea obiectivului impus, anume, promovarea în Liga 2.

Vezi: VIDEO: Buget pentru promovare în Liga a 2, la echipa de fotbal Unirea Alba Iulia. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Astfel, conducerea echipei va avea la dispoziție pentru realizarea promovării suma de 2 milioane de lei, aproximativ 400.000 de euro.

Pe lângă primarul Pleșa, atât președintele Clubului Sportiv Municipal, Radu Urcan, cât și președintele secției de fotbal, Mihai Dăscălescu, și-au asumat public obiectivul.

Respectivele anunțuri au ridicat speranțele și așteptările tuturor iubitorilor de fotbal din municipiul Alba Iulia.

Are însă Unirea Alba Iulia destui bani pentru a promova pe a doua scenă a fotbalului românesc?

Cu ce bugete au promovat Corvinul Hunedoara și CSM Reșița

Două alte echipe finanțate din bani publici, Corvinul Hunedoara și CSM Reșița au promovat la finalul stagiunii proaspăt încheiate cu bugete mult mai mari decât cel al Unirii.

CS Corvinul Hunedoara a fost adversara Unirii Alba Iulia pe parcursul sezonului proaspăt încheiat în Seria 9 a Ligii 3, iar aceștia tocmai ce au obținut promovarea în Liga 2.

Corviniștii au avut un sezon perfect, în care nu au pierdut nicio partidă de campionat. Aceștia au câștigat 25 de partide și au remizat de două ori. De asemenea, aceștia s-au impus și în toate cele 4 partide din cadrul barajelor de promovare, astfel hunedorenii vor juca în Liga 2 din toamnă.

În anul 2022, secția de fotbal a CS Corvinul Hunedoara a avut la dispoziție un buget de 6.028.954 de lei, aproximativ 1.2 milioane de euro, dintre care pentru echipa de seniori au fost alocați peste 900.000 de euro.

Așadar, echipa din județul vecin a reușit promovarea cu un buget mai mult decât dublu față de cel pe care municipalitatea îl alocă pentru a reuși aceeași performanță.

O altă echipă care a reușit promovarea din Liga 3 în Liga 2 la finalul acestei stagiuni, este CSM Reșița.

Formația din Reșița a câștigat Seria 8 a Ligii 3, ulterior câștigând și ambele baraje de promovare.

Aceștia au avut la dispoziție pe perioada sezonului 2022/2023 un buget de 3 milioane de lei, aproximativ 600.000 de euro, potrivit Reșița.ro.

Și în comparația cu această echipă CSM Unirea Alba Iulia stă mai prost, întrucât reșițenii au avut la dispoziție un buget cu 50% mai mare decât ceea ce poate gruparea fanion a județului Alba să cheltuiască.

foto: Facebook/ CSM Unirea Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albaiulian

    luni, 12.06.2023 at 18:44

    Pai cum a putut da Hunedoara 1,2 milioane de euro, cand bugetul lor este cu mult mai mic decat cel al Alba Iuliei? Cum de isi pot face stadion nou nout si noi nu suntem in stare sa punem, macar, scaune pe tot stadionul, ca sa nu mai arate ca dupa bombardament… Ne laudam cu o tabela electronica, de pe vremea comunistilor, etc, etc, etc… Astea sunt adevaratele „realizari” ale administratiei Plesa. Eu va spun de pe acum ca doar cu 400.000 de euro NU se va reusi nici macar performanta din acest an.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax