Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

”Cupru Min” Abrud a obținut cel mai bun preț pe tona de minereu, din istoria companiei. Cine este cumpărătorul

Publicat


CupruMin Abrud a obținut cel mai bun preț pe tona de minereu, din istoria companiei, la licitația de vânzare a concentratului de cupru finalizată recent, pentru o perioadă de un an. Câștigătorul este compania românească Ronefer, au anunțat reprezentanții companiei de stat din Apuseni.

Firma a finalizat în condiții comerciale avantajoase licitația de vânzare a 45.000 tone de concentrat de cupru, contract încheiat pentru o perioadă de un an (2019-2020).

Câștigătorul declarat al licitației este Ronefer (România). Compania a oferit 1.253,89 $/tona de concentrat de cupru uscat, la cotațiile bursiere valabile în data de 24.10.2019, la bursa din Londra.

CupruMin SA avea un contract cu compania chineză Merlion Resources Holding Limited, care a expirat în 10 octombrie 2019. Până la încheierea unui nou contract, compania minieră avea ca rezervă pentru vânzarea concentratului de cupru, vechiul partener de afaceri din Voluntari, societatea Ronefer SRL. Exact firma care a câștigat licitația nouă. Şi pe această filieră, produsul obţinut de expotarea minieră din Apuseni ajunge tot în China, cel mai mare importator la nivel mondial în acest domeniu.

Producția de 45.000 tone înseamnă, după prelucrare, 9.450 tone de cupru metalic, ceea ce va constitui un record pentru CupruMin. Spre exemplu, în octombrie 2019 CupruMin a reușit în premieră o producție de concentrat echivalentă cu 922 tone de cupru metalic.

CupruMin Abrud este o companie din domeniul mineritului neferos ce are ca acționar unic statul român. Societatea a obținut rezultate pozitive în ultimii ani, în care a realizat investiții doar prin finanțare proprie.

Informații financiare:

În semestrul I din 2019 CupruMin a realizat o cifră de afaceri aproape egală cu cea din întregul an 2015, respectiv 135,8 mil. lei.
Profitul brut al companiei a evoluat astfel: 4,15 mil. lei (2015), 6, 4 mil. lei (2016), 12, 3 mil. lei (2017) și 14,9 mil. lei (2018).


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE – INCENDIU în Lancrăm: O casă a fost cuprinsă de flăcări

Publicat

pompieri

O casă din localitatea Lancram, județul Alba, a fost cuprinsă de flăcări marți noaptea, în jurul orei 22.40. UPDATE 23.10: Potrivit ISU Alba, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 2 metri patrați în jurul consolei. Nu au mai fost semnalate alte probleme.  Potrivit ISU Alba, la fața locului intervin pompierii din Alba Iulia cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Volei Alba Blaj a pierdut primul meci din Champions League. Ce obiectiv are echipa din ”Mica Romă”

Publicat

volei alba blaj

Echipa din ”Mica Romă”, Volei Alba Blaj a pierdut primul meci din Champions League. Marți, 19 decembrie sportivele care reprezintă echipa din Blaj au pierdut cu scorul de 3 – 1 împotriva echipei din Nantes.  Voleibalistele din Blaj au intrat pe teren, după o serie de şase victorii în campionat. Volei Alba Blaj s-a reîntors […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

After-school și masă caldă în școli, din bani europeni. Anunțul făcut de vicepremierul Raluca Turcan

Publicat

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat într-o postare pe Facebook că implementarea unui program generalizat de tip after school și o masă caldă în școli ar putea fi posibilă cu fonduri europene.  Anunțul after–school-ului generalizat în școlile din România și a introducerii mesei calde în clase vine după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, cea mai dinamică piaţă auto din Europa, în luna octombrie. A crescut cu peste 58% numărul înmatriculărilor

Publicat

masini-noi

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/ a anunţat marţi că vânzările de autoturisme noi în Europa (UE plus ţările EFTA) au înregistrat o creştere de 8,6% în luna octombrie 2019 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cea mai dinamică piaţă auto fiind cea din România, unde înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat o creştere […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate