Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

”Cupru Min” Abrud a obținut cel mai bun preț pe tona de minereu, din istoria companiei. Cine este cumpărătorul

Publicat


CupruMin Abrud a obținut cel mai bun preț pe tona de minereu, din istoria companiei, la licitația de vânzare a concentratului de cupru finalizată recent, pentru o perioadă de un an. Câștigătorul este compania românească Ronefer, au anunțat reprezentanții companiei de stat din Apuseni.

Firma a finalizat în condiții comerciale avantajoase licitația de vânzare a 45.000 tone de concentrat de cupru, contract încheiat pentru o perioadă de un an (2019-2020).

Câștigătorul declarat al licitației este Ronefer (România). Compania a oferit 1.253,89 $/tona de concentrat de cupru uscat, la cotațiile bursiere valabile în data de 24.10.2019, la bursa din Londra.

CupruMin SA avea un contract cu compania chineză Merlion Resources Holding Limited, care a expirat în 10 octombrie 2019. Până la încheierea unui nou contract, compania minieră avea ca rezervă pentru vânzarea concentratului de cupru, vechiul partener de afaceri din Voluntari, societatea Ronefer SRL. Exact firma care a câștigat licitația nouă. Şi pe această filieră, produsul obţinut de expotarea minieră din Apuseni ajunge tot în China, cel mai mare importator la nivel mondial în acest domeniu.

Producția de 45.000 tone înseamnă, după prelucrare, 9.450 tone de cupru metalic, ceea ce va constitui un record pentru CupruMin. Spre exemplu, în octombrie 2019 CupruMin a reușit în premieră o producție de concentrat echivalentă cu 922 tone de cupru metalic.

CupruMin Abrud este o companie din domeniul mineritului neferos ce are ca acționar unic statul român. Societatea a obținut rezultate pozitive în ultimii ani, în care a realizat investiții doar prin finanțare proprie.

Informații financiare:

În semestrul I din 2019 CupruMin a realizat o cifră de afaceri aproape egală cu cea din întregul an 2015, respectiv 135,8 mil. lei.
Profitul brut al companiei a evoluat astfel: 4,15 mil. lei (2015), 6, 4 mil. lei (2016), 12, 3 mil. lei (2017) și 14,9 mil. lei (2018).


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE școlile de JANDARMI 2020. Punctajele candidaților din Alba și din țară la școlile din Fălticeni și Drăgășani

Publicat

În ianuarie a fost organizată sesiunea de admitere la cele două şcoli postliceale de jandarmerie. Peste 2.000 de candidaţi au concurat pentru cele 360 de locuri la instituțiile de învățământ MAI de la Fălticeni și Drăgășani. Durata studiilor este de un an, la cele două școli de jandarmi. Duminică a avut loc proba de verificare […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate ADMITERE la Școala Agenților Poliției de Frontieră 2020. Lista cu punctajele candidaților admiși în acest an

Publicat

Rezultatele finale ale examenului de admitere la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea au fost afișate în acest weekend. Dintre cei 935 de candidați înscriși, după probele eliminatorii au rămas în concurs 505, fiind disponibile doar 150 de locuri. Pe lista celor admiși nu sunt și candidați din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Candidații admiși la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri. Trei tineri din Alba, punctaj maxim

Publicat

Rezultatele sesiunii de admitere ianuarie 2020 la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti au fost afișate duminică. Peste 1000 de candidați, tineri și tinere, au concurat pentru cele 300 de locuri scoase la concurs. Pe listă sunt și 14 candidați din Alba, trei dintre ei reușind performanța punctajului maxim (100 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Alba, în perioada 20-26 ianuarie. Prognoza meteo, în principalele localități din județ

Publicat

Vremea se încălzește ușor spre finalul săptămânii viitoare, însă nu vom scăpa de ceață. Temperaturile maxime vor atinge 8 – 9 grade Celsius, în timp ce minimele vor  coborâ până la -11 … -12 grade Celsius. Doar în ultima zi a săptămânii sunt prognozate ploi și ninsori, însă, având în vedere temperaturile anunțate, este posibil […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate