Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dacă ți se face pielea de găină și simți fiori când asculți muzică, înseamnă că ai un creier special

Publicat

muzica melodie disc

Ai avut vreodată acel sentiment atunci când ai ascultat o melodie minunată ca toate firele de păr de pe mână să se ridice sau să ți se facă pielea de găină?

Experimentarea acestor senzații de piele de găină sau nod în gât atunci când asculți muzică sunt destul de rare și unice. Iată ce zic specialiștii!

De ce ți se face pielea de găină atunci când asculți muzică?

Matthew Sachs, fost student la Harvards, a studiat anul trecut persoanele cărora li se face pielea de găină atunci când ascultă muzică, pentru a observa cum este declanșat acest sentiment. Studiul de caz a examinat 20 de studenți, dintre care 10 au dezvăluit că au experimentat sentimentele menționate mai sus în ceea ce privește muzica și 10 studenți nu. Matthew le-a scanat creierul tuturor participanților la studiu.

fiori

Acesta a descoperit că cei care au reușit să facă un atașament emoțional și fizic la muzică au, de fapt, structuri diferite ale creierului față de cei care nu pot face acest lucru. Cercetările au arătat că persoanele cărora li se face pielea de găină când ascultă muzică au tendința de a avea un volum mai dens de fibre care le conectează cortexul auditiv și zonele care procesează emoțiile, ceea ce înseamnă că cele două regiuni pot comunica mai bine.

Rezultatele lui Sachs au fost publicate în Oxford Academic și este vorba despre faptul că mai multe fibre și o eficiență sporită între două regiuni înseamnă că există o procesare mai eficientă între ele.

Acest lucru înseamnă că, dacă ți se face pielea de găină de la muzică, este mai probabil să ai emoții mai puternice și mai intense. În plus, aceste senzații pot fi asociate și cu amintirile legate de o anumită melodie, care nu pot fi controlate într-un cadru de laborator. Una dintre melodiile care produc această senzație este și cea de mai jos.

YouTube video

 

Deși studiul a fost unul de dimensiuni reduse, Sachs desfășoară în prezent cercetări care vor analiza activitatea creierului atunci când sunt ascultate cântece care înregistrează anumite reacții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax