Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Dacă ți se face pielea de găină și simți fiori când asculți muzică, înseamnă că ai un creier special

Publicat


muzica melodie disc

Ai avut vreodată acel sentiment atunci când ai ascultat o melodie minunată ca toate firele de păr de pe mână să se ridice sau să ți se facă pielea de găină?

Experimentarea acestor senzații de piele de găină sau nod în gât atunci când asculți muzică sunt destul de rare și unice. Iată ce zic specialiștii!

De ce ți se face pielea de găină atunci când asculți muzică?

Matthew Sachs, fost student la Harvards, a studiat anul trecut persoanele cărora li se face pielea de găină atunci când ascultă muzică, pentru a observa cum este declanșat acest sentiment. Studiul de caz a examinat 20 de studenți, dintre care 10 au dezvăluit că au experimentat sentimentele menționate mai sus în ceea ce privește muzica și 10 studenți nu. Matthew le-a scanat creierul tuturor participanților la studiu.

fiori

Acesta a descoperit că cei care au reușit să facă un atașament emoțional și fizic la muzică au, de fapt, structuri diferite ale creierului față de cei care nu pot face acest lucru. Cercetările au arătat că persoanele cărora li se face pielea de găină când ascultă muzică au tendința de a avea un volum mai dens de fibre care le conectează cortexul auditiv și zonele care procesează emoțiile, ceea ce înseamnă că cele două regiuni pot comunica mai bine.

Rezultatele lui Sachs au fost publicate în Oxford Academic și este vorba despre faptul că mai multe fibre și o eficiență sporită între două regiuni înseamnă că există o procesare mai eficientă între ele.

Acest lucru înseamnă că, dacă ți se face pielea de găină de la muzică, este mai probabil să ai emoții mai puternice și mai intense. În plus, aceste senzații pot fi asociate și cu amintirile legate de o anumită melodie, care nu pot fi controlate într-un cadru de laborator. Una dintre melodiile care produc această senzație este și cea de mai jos.


 

Deși studiul a fost unul de dimensiuni reduse, Sachs desfășoară în prezent cercetări care vor analiza activitatea creierului atunci când sunt ascultate cântece care înregistrează anumite reacții.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

23 august: Semnificaţii istorice. Se împlinesc 75 de ani de când România a întors armele împotriva Germaniei lui Hitler

Publicat

23 aug

Pe 23 august 2019 se împlinesc 75 de ani de la unul dintre cele mai controversate evenimente din istoria României. Timp de 40 de ani, până la prăbuşirea regimului comunist, pe 23 august s-a sărbătorit Ziua Naţională a României. În 23 august 1944, regele Mihai anunţa, la radio, că România întoarce armele împotriva Germaniei naziste […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Justiției propune pedepse mai mari pentru răpire, noi reguli pentru liberarea condiționată și percheziții. PROIECT

Publicat

ministerul justitiei

Guvernul va da o ordonanță de urgență privind înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni grave, proiectul propus de ministerul Justiției și prezentat joi de Ana Birchall prevăzând majorarea pedepselor pentru lipsire de libertate, condiții mai dure pentru liberarea condiționată, precum și alte reguli privind perchezițiile. „În ceea ce priveşte răpirea, propunem o incriminare mult mai aspră. Se […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Două noi aparate de radiologie, pentru pacienții Spitalului din Sebeș. Când vor fi recepționate și cât vor costa

Publicat

Spitalul Municipal Sebeș va achiziționa două aparate noi de radiologie. Cele două aparate Roentgen Digital cu două posturi, scopie și grafie, sunt destinate secțiilor de Radiologie și Imagistică Medicală și de Pneumoftiziologie. Valoarea investiției este estimată la peste 1,7 milioane de lei (aproximativ 376.000 de euro), fără TVA, aparatele urmând să fie recepționate înainte de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

890.000 de lei pentru dotarea Brigăzii Antibraconaj din cadrul AJVPS Alba. Contract de finanțare, semnat la MADR

Publicat

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba a semnat miercuri, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), un contract de finanțare prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM), în valoare de aproape 890.000 de lei, pentru dotarea cu cele necesare eradicării braconajului piscicol de pe râul Mureș și afluenții săi.  Proiectul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate