Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Dacă ți se face pielea de găină și simți fiori când asculți muzică, înseamnă că ai un creier special

Publicat

muzica melodie disc

Ai avut vreodată acel sentiment atunci când ai ascultat o melodie minunată ca toate firele de păr de pe mână să se ridice sau să ți se facă pielea de găină?

Experimentarea acestor senzații de piele de găină sau nod în gât atunci când asculți muzică sunt destul de rare și unice. Iată ce zic specialiștii!

De ce ți se face pielea de găină atunci când asculți muzică?

Matthew Sachs, fost student la Harvards, a studiat anul trecut persoanele cărora li se face pielea de găină atunci când ascultă muzică, pentru a observa cum este declanșat acest sentiment. Studiul de caz a examinat 20 de studenți, dintre care 10 au dezvăluit că au experimentat sentimentele menționate mai sus în ceea ce privește muzica și 10 studenți nu. Matthew le-a scanat creierul tuturor participanților la studiu.

fiori

Acesta a descoperit că cei care au reușit să facă un atașament emoțional și fizic la muzică au, de fapt, structuri diferite ale creierului față de cei care nu pot face acest lucru. Cercetările au arătat că persoanele cărora li se face pielea de găină când ascultă muzică au tendința de a avea un volum mai dens de fibre care le conectează cortexul auditiv și zonele care procesează emoțiile, ceea ce înseamnă că cele două regiuni pot comunica mai bine.

Rezultatele lui Sachs au fost publicate în Oxford Academic și este vorba despre faptul că mai multe fibre și o eficiență sporită între două regiuni înseamnă că există o procesare mai eficientă între ele.

Acest lucru înseamnă că, dacă ți se face pielea de găină de la muzică, este mai probabil să ai emoții mai puternice și mai intense. În plus, aceste senzații pot fi asociate și cu amintirile legate de o anumită melodie, care nu pot fi controlate într-un cadru de laborator. Una dintre melodiile care produc această senzație este și cea de mai jos.


 

Deși studiul a fost unul de dimensiuni reduse, Sachs desfășoară în prezent cercetări care vor analiza activitatea creierului atunci când sunt ascultate cântece care înregistrează anumite reacții.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019. Va cânta piesa „On a Sunday” la concursul de la Tel Aviv

Publicat

Ester Peony

Ester Peony cu piesa „On a Sunday” va reprezenta România la Eurovision 2019, concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv. Show-ul selecţiei naţionale s-a desfăşurat duminică seara, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Ester Peony cu piesa „On a Sunday” (65 de puncte), Bella Santiago cu „Army of Love” (50 de puncte) […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi acuzaţii de practici ilegale: intervenţii estetice la coafor. Colegiul Medicilor a sesizat Poliţia

Publicat

sweet-estetix

O clinică de înfrumuseţare a fost reclamată la Poliţie pe motiv că ar face intervenţii estetice, precum injectarea buzelor și a pomeților, cu acid hialuronic, într-un coafor. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Suceava spun că s-au sesizat după ce au văzut mai multe reclame în mediul online prin care un coafor promova găzduirea unui tur naţional. La […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: EUROVISION ROMANIA 2019, finala. Va fi votată piesa pentru participarea la concursul din luna mai

Publicat

finala eurovision romania 2019

Reprezentantul României la Eurovision 2019 şi piesa prezentată în acest concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv, vor fi votate duminică, în cadrul show-ului selecţiei naţionale. Spectacolul de la Sala Polivalentă din Bucureşti va fi transmis în direct la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+, duminică, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: Zeci de maşini cu defecţiuni tehnice majore, oprite în trafic. Aproape 6000 de amenzi date şoferilor, în 2 zile

Publicat

actiune politia RAR

Polițiștii și specialiștii R.A.R. au verificat în trafic, în două zile, peste 10.000 de autovehicule. Pentru defecțiuni la sistemele de frânare, direcție, iluminare sau alte nereguli care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, polițiștii au aplicat peste 5.700 de sancțiuni. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 120 au fost pentru deficiențe ale sistemului de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate