Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Dacă ți se face pielea de găină și simți fiori când asculți muzică, înseamnă că ai un creier special

Publicat

muzica melodie disc

Ai avut vreodată acel sentiment atunci când ai ascultat o melodie minunată ca toate firele de păr de pe mână să se ridice sau să ți se facă pielea de găină?

Experimentarea acestor senzații de piele de găină sau nod în gât atunci când asculți muzică sunt destul de rare și unice. Iată ce zic specialiștii!

De ce ți se face pielea de găină atunci când asculți muzică?

Matthew Sachs, fost student la Harvards, a studiat anul trecut persoanele cărora li se face pielea de găină atunci când ascultă muzică, pentru a observa cum este declanșat acest sentiment. Studiul de caz a examinat 20 de studenți, dintre care 10 au dezvăluit că au experimentat sentimentele menționate mai sus în ceea ce privește muzica și 10 studenți nu. Matthew le-a scanat creierul tuturor participanților la studiu.

fiori

Acesta a descoperit că cei care au reușit să facă un atașament emoțional și fizic la muzică au, de fapt, structuri diferite ale creierului față de cei care nu pot face acest lucru. Cercetările au arătat că persoanele cărora li se face pielea de găină când ascultă muzică au tendința de a avea un volum mai dens de fibre care le conectează cortexul auditiv și zonele care procesează emoțiile, ceea ce înseamnă că cele două regiuni pot comunica mai bine.

Rezultatele lui Sachs au fost publicate în Oxford Academic și este vorba despre faptul că mai multe fibre și o eficiență sporită între două regiuni înseamnă că există o procesare mai eficientă între ele.

Acest lucru înseamnă că, dacă ți se face pielea de găină de la muzică, este mai probabil să ai emoții mai puternice și mai intense. În plus, aceste senzații pot fi asociate și cu amintirile legate de o anumită melodie, care nu pot fi controlate într-un cadru de laborator. Una dintre melodiile care produc această senzație este și cea de mai jos.


 

Deși studiul a fost unul de dimensiuni reduse, Sachs desfășoară în prezent cercetări care vor analiza activitatea creierului atunci când sunt ascultate cântece care înregistrează anumite reacții.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități. PROIECT, la Senat

Publicat

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Parlamentarii propun încadrarea activității desfășurate de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv de persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, în locurile de muncă în condiții speciale. Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 15 jandarmi din Alba au participat la o acțiune de împădurire, în localitatea Bucium din Munții Apuseni

Publicat

jandarmi impaduriri

15 jandarmi din județul Alba au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în Munții Apuseni. Peste 6.000 de puieți dintre care 4.000 de molizi, 1.000 de brazi, 1.000 de larice au fost plantați sâmbătă pe o suprafață de peste 16.000,00 m² în cadrul acțiunii de împădurire organizată de un producător de bere. „<Pădurea este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Medalie de bronz pentru plt. maj. Mihai Avram de la ISU Alba, la Campionatul Național de Unifight al MAI

Publicat

unifight collage

Plt. maj. Mihai Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a obținut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 100 kilograme. În perioada 16-19 aprilie 2019, în localitatea Buziaș, județul Timiș s-a desfășurat Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne. La această competiție au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt și ce obiceiuri speciale au

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați sărbătoresc Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate marile confesiuni creștine. Un număr destul de mare de catolici sunt însă și în Bacău și Neamț. Comunitățile catolice și reformate se pregătesc pentru Înviere, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate