Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE | Cod Galben de inundații în bazinele mai multor ape, inclusiv a râului Arieș din județul Alba

Publicat

Venirea primăverii și creșterea temperaturilor aduce, ca în fiecare an, pericole de inundații. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii valabilă de sâmbătă, ora 18.00, până luni, ora 20.00, privind bazinele mai multor râuri din nord-vestul și centrul țării, înclusiv râul Arieș, din județul Alba.

UPDATE: Avertizarea hidrologică pentru bazinului râului Arieş a fost prelungită până marţi, la ora 18.00.

În situația hidrometeorologică actuală și ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, există risc de producere de viituri pe râurile mici, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

„Începând de duminică, ora 6.00, se instituie Cod galben pe râurile din bazinele Someşul Mare şi pe râurile din bazinele superioare şi afluenţii de pe cursurile mijlocii ale Crişului Repede, Crişului Negru, Crişului Alb, Someşului Mic şi Arieşului, bazine hidrografice aferente judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba”, au menționat hidrologii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax