Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIA de WEEKEND în ALBA: Concurs de vâslit în canotci, întâlniri cu cavaleri medievali şi festival de folclor internaţional. PROGRAM

Publicat

evenimente alba Încă un weekend plin de evenimente în judeţul Alba şi şanse să vă distraţi în aer liber. Lângă Alba Iulia, sunteţi provocaţi să vă încercaţi îndemânarea la vâslit. Şi nu orice fel de barcă. Veţi avea posibilitatea să faceţi echipă într-o canotcă, la concursul organizat de binecunoscutul campion Ivan Patzaichin, pe râul Mureş, în zona Partoş. Trebuie să vă aduceţi doar puţin curaj. În centrul distracţiei din Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina, sunt Zilele Medievale ale Bălgradului. Prilej să vă întâlniţi cu cavaleri medievali, actori ambulanți, trubaduri și comedianți, păşind astfel în lumea plină de culoare a artiştilor de altădată.

Şi distracţie nu este doar la Alba Iulia. Aiudul va fi centrul tradiţiilor, dansurilor şi muzicii populare, nu doar din România, ci şi din alte ţări. la Festivalul Internaţional de Folclor Aiud 2016, veţi putea vedea ansambluri folclorice şi demonstraţii live de joc şi costume tradiţionale din  Costa Rica, Mexic, Rusia, Cipru şi alte zone ale lumii. 

Şi sunt doar câteva repere. Vă prezentăm în continuare detalii despre evenimentele din weekend din judeţul Alba.

Sâmbătă, 6 august: „Descoperă Rowmania”, competiţia de vâslit în canotci de 10+1 pe râul Mureş – Alba Iulia – Partoş

Ivan Patzaichin caută noi campioni la vâslit la Alba Iulia. „Descoperă Rowmania”, competiţia de vâslit în canotci de 10+1, ajunge pentru al patrulea an consecutiv în „Cealaltă Capitală”. Cei mai activi dintre albaiulieni sunt așteptați să se întreacă în competiția de sâmbătă, 6 august, din zona podului peste Mureș (cartierul Partoș, ieșirea spre Sebeș).

patzaichin canotca rowmania canotca rowmania alba iulia barca canotca rowmania rowmania canotci Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, sunteţi invitaţi să vă alăturaţi campaniei și să formaţi echipajul de 11 campioni pentru concursul de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri.

Înscrierile se pot face și la fața locului, în ziua concursului, începând cu ora 9.30. Accesul este gratuit.

Câştigătorii de la Alba vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, la Tulcea, în 28 august.

Vezi PROGRAMUL Descoperă ROWMANIA 2016: A patra ediție a competiției de vâslit, pe 6 august, la Alba Iulia. Câștigătorii se califică la finala de la Tulcea

 

6-7 august: „Zilele Medievale ale Bălgradului” – Alba Iulia

Alba 29 Sâmbătă și duminică, la Alba Iulia sunt „Zilele Medievale ale Bălgradului”, un eveniment organizat în fața Muzeului Național al Unirii. Sunteţi invitaţi la întâlniri cu cavaleri medievali, actori ambulanți, trubaduri și comedianți.

Vor răsuna paşii cavalerilor, care vor încrucişa spade lungi şi grele în demonstraţii de mânuire a armelor. Va răsuna muzica trubadurilor care animau curţile medievale şi tavernele vremii, iar comedianţii vor juca farse vesele, vor jongla cu foc şi se va simţi aroma secolelor trecute.

Organizatorii evenimentului sunt Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, Societatea Cultural Artistica de Tineret Concret și Asociaţia Grupul Skepsis.

 

6-12 august: Festivalul Internaţional de Folclor Aiud 2016

festival international folclor aiud 2015 În perioada 6 – 12 august 2016, în Piața „Dr. Constantin Hagea”, va avea loc a șasea ediție a celui mai important eveniment socio – cultural al municipiului Aiud, Festivalul Internațional de Folclor. De cinci ani, pentru publicul aiudean de toate vârstele, Festivalul Internațional de Folclor înseamnă spectacole de muzică și dans din folclorul național și internațional și o paradă a costumelor populare.

Festivalul Internațional de Folclor este un eveniment ce se bucură de recunoaștere națională și internațională, datorită prezenței pe scena aiudeană, a peste 300 de invitați din toate zonele țării și ale lumii. La ediția din acest an și-au anunțat participarea ansambluri folclorice din 10 țări: Argentina, Bulgaria, Cipru, Costa Rica, Mexic, România, Rusia, Serbia, Ungaria și Turcia.

Vezi PROGRAMUL Festivalului Internaţional de Folclor Aiud 2016. Primăria lansează conceptul “Made in Aiud”, de promovare a produselor locale

program alba afroda sancel 2016 6-7 august: Festivalul de promovare a tradiţiilor locale Alba Afroda, la Sâncel

Şi la Sâncel este sărbătoare. În weekend va fi campionat de fotbal, program artistic cu ansambluri locale, degustări de reţete tradiţionale şi produse ale meşterilor populari. Sunteţi invitaţi să simţiţi româneşte, alături de ansamblurile artistice din Săsciori, Rădeşti, Sântimbru, Roşia de Secaş, Ciugud, Cergău, Şpring, Sâncel, Pianu.

Vezi AICI programul.

 

rimetea-2Alte două comune pitoreşti din judeţul Alba sunt în zile de sărbătoare. Vor fi concerte de muzică ușoară, bal stradal şi demonstraţii de tradiţii. Sunteţi invitaţi să vizitaţi Rimetea şi Gârbova, să-i cunoaşteţi pe localnici şi să vedeţi frumuseţile locurilor.

Vezi şi Rimetea, satul caselor albe, în top 10 „Cele mai frumoase sate din România”

Şi, aşa cum vă reamintim de fiecare dată când vă prezentăm ocaziile de distracţie de weekend în judeţul Alba, nu uitaţi că mai aveţi la dispoziţie atât traseele din Şanţurile Cetăţii, cât şi pista de biciclete şi Parcul Dendrologic de pe dealul Mamut, dar şi peisajele spectaculoase de pe Valea Sebeşului şi Transalpina.

Citeşte şi Cele mai frumoase locuri care merită văzute în judeţul Alba. Peisaje spectaculoase, istorie, mister, arhitectură şi tradiții

Citeşte şi DISTRACŢIA de VARĂ în ALBA: Evenimentele din iulie şi august 2016. Rowmania, expoziţie chinologică, Festival „Dilema Veche”, Airsoft contest. PROGRAM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax