Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIA de WEEKEND în Alba: Festivalul „Dilema Veche” la Alba Iulia, parada SkirtBike, Zilele Oraşului la Teiuş şi Ocna Mureş. PROGRAM

Publicat

turisti alba iuliaUltimul weekend de vară aduce un „set” de evenimente menite să încheie memorabil perioada vacanţelor în judeţul Alba. Iar vremea pare să ţină cu cei care vor să prindă ultimele clipe de sezon estival, fiind anunţate zile cu soare şi temperaturi până la 28 de grade.

Aşa că sunteţi invitaţi la dezbateri dilematice, proiecţii de film, concerte de zile mari, toate la Alba Iulia, de vineri până duminică. Pentru că este Festivalul „Dilema Veche”, cel mai important eveniment cultural al anului la Alba.

Şi dacă vreţi mai mult, aveţi unde şi de ce. Vă puteţi plimba îmbrăcaţi în ii pe bicicletă, în Cetatea Alba Carolina, pentru că SkirtBike invită pe toţi cei care vor să se distreze în aer liber la mai multe activităţi, sâmbătă, pe parcursul zilei. Pe Stadionul Cetate va fi sărbătoarea fotbalului, cu meci şi concert Direcţia 5.

Iar distracţia continuă şi la Teiuş şi Ocna Mureş, unde localnicii sărbătoresc zilele oraşului cu tot felul de surprize în program. Şi la Şpring (Draşov) e sărbătoare.

 

De vineri până duminică – Festivalul „Dilema Veche” la Alba Iulia

dilematici La Alba Iulia este Festivalul “Dilema veche”, cu trei zile bine chibzuite și legate într-un mozaic intelectual. Astfel, până duminică, a cincea ediție a Festivalului ne va pune, din nou, față în față pe „noi” cu „ceilalți” și ne va face să descoperim frumusețea lumii din care facem parte și valorile noastre comune.

Vor fi concerte cu Holograf (unplugged), trupa Mahala Rai Banda, Bella Ciao (folk italian), A.G. Weinberger, Marcian Petrescu & Trenul de noapte, Westroot, Hakeshet Klezmer Band, dar şi conferinţe, ambasadori şi invitaţi de seamă.

Conferințele și dezbaterile se vor îmbina cu concerte și lecturi publice, copiii vor avea ateliere dedicate lor, iar Cetatea Alba Carolina și garda ei vor asigura un spațiu primitor pentru cei care doresc să petreacă un weekend cultural de calitate, asigură organizatorii.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Festivalul „Dilema Veche” 2016 de la Alba Iulia. „La nuit americaine”. Jazz, blues şi country, în curtea unităţii militare

Vezi celelalte evenimente de vineri, prima zi a Festivalului „Dilema Veche” 2016 de la Alba Iulia:

FOTO-VIDEO: Festivalul „Dilema Veche” 2016 la Alba Iulia. Piaţa Cetăţii a răsunat în acordurile „orchestrei celor 100 de viori”

Vezi şi FOTO-VIDEO: Festival „Dilema Veche” 2016. Mugur Isărescu, despre stabilitatea financiară a României, rezerva de aur şi evoluţia economiei

Citeşte Festivalul “Dilema veche” în Cetatea Alba Iulia: dialog, multiculturalism, sărbătoare – „NOI suntem ceilalți”. PROGRAM complet

Vezi şi Festivalul „Dilema Veche” 2016 la Alba Iulia: Gipsy Simphony Orchestra, Holograf acustic, Bella Ciao şi Mahala Rai Banda. PROGRAMUL detaliat al evenimentului

Vezi şi În WEEKEND: Condiţii de acces speciale la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, pe parcursul Festivalului „Dilema Veche”. Ce se poate vizita şi programul

 

Sâmbătă, 27 august – SkirtBike în Cetatea Alba Carolina

skirtbike 2016 afisSkirtBike este manifestul celei mai mari comunități de bicicliste, un manifest pentru normalitate, un proiect desfășurat în 12 orașe din România și o sursă de inspirație pentru multe femei din toată lumea.

Vedeta ediției de anul acesta va fi ia românească, astfel, organizatorii îi așteaptă pe toți cei care doresc să participe la evenimentul din acest an în ii românești, costume tradiționale sau reinterpretări fashion ale acestora.

După alte activităţi, bicicliștii vor pedala pe traseul Obeliscul Horea, Cloșca și Crișan – Strada Gemina – Bdul Horea – Strada Cloşca – Bdul Revoluției 1989 – Bdul Transilvaniei – intrare în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina (prin zona Arhivelor Naţionale) – tur complet al Şanţurilor Cetăţii Alba Carolina- Poarta a IV-a )- Strada Păcii – Localul Framm’s (lângă biblioteca Batthyaneum) la o paradă creativă și modernă. Parada se va încheia cu o tombolă cu premii.

Vezi SÂMBĂTĂ: SkirtBike, a patra ediţie, la Alba Iulia. Parada chic, pe biciclete, în Cetatea Alba Carolina. Dress code: ”poartă fashion ia românească”. PROGRAM

Citeşte şi FOTO: Biciclete și război de țesut la Hăpria, în avanpremiera SkirtBike în IE. Cum se împletește pedalatul cu tradiția textilelor în Alba

 

Sâmbătă, 27 august, la Alba Iulia, pe stadion – „Fotbal pentru SUFLET, FAMILIE pentru fotbal”

13934634_945372055572450_4633876590214308816_nStadionul Cetate Alba Iulia va prinde din nou viață într-un eveniment menit atât să distreze, cât și să ajute. Sâmbătă, 27 august, albaiulienii vor avea parte de un regal fotbalistic la care vor participa nume mari a sportului rege, dar și de un concert Direcția 5. Evenimentul face parte din campania „Fotbal pentru SUFLET, FAMILIE pentru fotbal” care vine în sprijinul copiilor de la Centrul Social Dumbrava.

Nume precum Ionuț Lupescu, Dorinel Munteanu, Adi Ilie, Moga Sebastian și mulți alții vor păși pe gazonul Stadionului Cetate pentru a oferi publicului un moment special care să le reamintească de generația de aur a fotbalului românesc. Pe lângă asta, cei care vor ajunge sâmbătă pe stadion se vor bucura și de un concert live oferit de Direcția 5.

Vezi Generația de aur a fotbalului românesc și concert Direcția 5 pe Stadionul Cetate Alba Iulia. Eveniment caritabil pentru copiii de la Centrul Social Dumbrava

 

Sâmbătă şi duminică – Zilele Oraşului Teiuş

afis zilele orasului teius 2016În acest weekend, locuitorii din Teiuş sărbătoresc Zilele Oraşului. Alături de oaspeţii lor, vor participa la un program bogat, pregătit de organizatori. Vor fi concerte cu Alex Velea, Direcţia 5, Ami şi alţi artişti, spectacole de muzică folclorică, parada portului popular, expoziţii şi competiţii sportive.

Evenimentul cuprinde marşul pentru sănătate, expoziţii feroviară şi etnografică a oraşului, competiţii sportive, concerte.

Citeşte Zilele Oraşului Teiuş, ediţia 2016. Concerte Alex Velea, Direcţia 5 şi Ami, paradă şi folclor. PROGRAMUL

 

 

Sâmbătă şi duminică – Zilele Oraşului Ocna Mureş

zilele orasului ocna mures Elena Gheorghe, Trupa Talisman, Ami și mulți alți artiști sunt așteptați în perioada 27-28 august să urce pe scenă la Zilele Orașului Ocna Mureș.

Și în acest an la Ocna Mureș sfârșitul lunii august aduce două zile de distracție și muzică. Localnicii şi invitaţii lor se vor bucura de concerte și spectacole menite să celebreze oraşul.

Ziua de duminică este rezervată tradiției și muzicii populare.

Vezi Zilele Orașului Ocna Mureș. Concerte Elena Gheorghe, Talisman, Ami, tradiții populare și focuri de artificii

 

 

Sâmbătă, duminică şi luni: Zilele comunei Şpring şi Târgul Turtelor la Draşov

Şi la Şpring, lângă Sebeş, este sărbătoare. Sunt celebrate zilele comunei, iar la Draşov este Târgul Turtelor.

Vor fi competiţii sportive pe terenul sintetic de la Cunţa şi spectacol folcloric cu ansambluri locale („Fântâniţa de piatră” Şpring, „Doina Secaşelor” Păuca).

La Târgul Turtelor, distracţia continuă cu Ansamblul Folcloric 60 Plus, Simi Deac, Codruţa Rodean, Traian Stoita, Ansamblul Folcloric „Alba Carolina” şi Angela Rusu.

Sunt doar câteva repere pentru distracţia de weekend în Alba. Puteţi alege şi alte locaţii din Alba Iulia şi din judeţ, pentru a petrece aşa cum vă aşteptaţi ultimele zile din august.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax