Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar cu „autor necunoscut”: Patronul firmei „Actual” SRL acuză Poliţia că ar fi „acoperit” hoţii care l-au păgubit cu peste 300 de milioane de lei

Publicat

Patronul unei firme din Alba Iulia, păgubit de hoţi cu nu mai puţin de 300 de milioane lei încă mai aşteaptă ca oamenii legii să îi sancţioneze pe cei vinovaţi. Este vorba despre administratorul SC „Actual” SRL din Alba Iulia, Sorin Macarie, care în octombrie 2010 a sesizat Poliţia cu privire la faptul că din incinta societăţii comerciale au fost sustrase mai multe elemente de cupru de la un utilaj ce trebuia să fie trimis în Mongolia pentru a fi folosit în construcţii. Nici până în prezent nu s-a reuşit identificarea celor responsabili de furt.

Sorin Macarie, administratorul firmei „Actual” cu sediul în Alba Iulia a apelat la reporterii Alba24.ro pentru a afla răspunsuri în legătură cu stadiul anchetei, deoarece, susţine el, oamenii legii nu i-au mai oferit nici un fel de explicaţie. Acesta ne-a spus că, din octombrie anul trecut şi până astăzi, poliţiştii nu au reuşit prinderea hoţilor, deşi chiar el i-a indicat ca principali suspecţi pe nişte muncitori, de etnie romă, care în perioada respectivă lucrau ca zilieri în incinta firmei.

La polul opus, poliţiştii susţin că au reuşit identificarea suspecţilor indicaţi de Sorin Macarie, dar că, atunci când administratorul firmei a fost chemat să-i recunoască din fotografii, acesta nu a reuşit să facă acest lucru, astfel că nu au existat suficiente dovezi pentru a-i reţine. Poliţiştii care au instrumentat cazul la momentul respectiv susţin că suspecţii au recunoscut că au lucrat cu ziua în incinta societăţii comerciale, dar că, în lipsa unei identificări, nu au existat indicii care să arate vinovăţia acestora. „Nu s-a găsit asupra lor niciunul din bunurile furate. Cercetările continuă, dar în aceste cazuri procedurile se desfăşoară destul de încet”, au explicat poliţiştii.

„Hoţii au lucrat pe o mână cu poliţiştii”

Sorin Macarie acuză reprezentanţii Poliţiei că au cooperat cu infractorii şi că nu au încercat să descopere infracţiunile. „Elementele de cupru au fost sustrase de la un utilaj aflat într-o hală din incinta societăţii comerciale. Este vorba despre o linie de sudură în puncte pentru producerea de panouri solare, care urma să fie trimisă în Mongolia pentru a fi folosită la construcţii de locuinţe moderne. În ziua respectivă, hoţii au intrat în hală, au încărcat o parte din elementele de cupru, pe care le-au şi transportat cu ei, iar o altă parte le-au depozitat la un loc, pentru a se întoarce şi după ele. În momentul în care a venit paznicul, a văzut elementele lăsate în urmă şi a anunţat poliţia, conştient că hoţii se vor întoarce. Într-adevăr, hoţii s-au întors, dar când poliţiştii i-au văzut, au strigat de la mai bine de 30 de metri la ei, astfel încât infractorii au avut timp să fugă. Ei le-au dat timp să fugă. Conducerea IPJ de atunci a recunoscut că a fost vorba despre o eroare de procedură şi că poliţiştii vinovaţi vor fi sancţionaţi. Sunt convins că acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum. Din cauza lor am fost prejudiciat cu peste 300 de milioane”, a explicat Sorin Macarie.

Comandantul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, comisarul şef Mircea Crişan susţine că la vremea respectivă Inspectoratul avea altă conducere şi că nu poate preciza dacă subofiţerii responsabili au fost sau nu sancţionaţi. În legătură cu stadiul anchetei, Mircea Crişan ne-a explicat că dosarul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru a fi trecut cu autor necunoscut, iar cercetările continuă. „Chiar săptămâna aceasta îl vom chema pe Sorin Macarie la discuţii, pentru a vedea dacă mai deţine şi alte informaţii şi deasemenea vor fi din nou audiaţi principalii suspecţi. Aceştia vor fi supuşi şi testului poligraf, pentru a nu mai exista îndoieli”, a declarat Mircea Crişan.

Administratorul firmei „Actual” nu se mulţumeşte cu explicaţiile reprezentanţilor IPJ, venite după mai bine de 7 luni şi asigură că îi va acţiona în instanţă: „Este prea târziu acum. O să angajez un avocat, iar cei responsabili vor răspunde”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. oarecare

    miercuri, 27.07.2011 at 23:02

    domnul patron arunca cu acuzatii grave in stanga si in dreapta insa trebuie sa stie ca infractiunea de calomnie e inca inscrisa in codul penal.
    A acuza politistii ca „au acoperit” hotii este un lucru foarte grav iar daca nu este dovedit, domnul patron ar putea sa plateasca pana se usuca.
    Au fost, vsunt si vor fi mereu cazuri care au ramas cu autor necunoscut. Politia nu are, din pacate, procent de reusita de 100%, cum nu toti bolnavii sunt salvati de medici, nu toate focurile pot fi stinse la timp, etc.
    Iar daca tu, stimate redactor, nu ai aflat inca faptul ca nu politia ” ii sanctioneaza” pe infractori, asa cum scrii la inceputul articolului, inseamna ca nu ai nici cele mai elementare notiuni de procedura penala, asa ca data viitoare mai bine te abtii.

    • Flavia Nicolae

      miercuri, 27.07.2011 at 23:55

      @oarecare Fără să pretind că am Codul de Procedură Penală la degetul mic trebui să subliniez că expresia „oamenii legii” se referă atât la poliţişti cât şi la magistraţi, avocaţi sau alţii, în mâinile cărora se află aplicarea legii. Te rog să reciteşti fraza respectivă şi ai să vezi despre ce vorbesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax