Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, sentinţă definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia: 60 de ani de închisoare pentru 14 inculpaţi


Publicat

prostituate vipDupă şase ani de judecată, instanţa a dat decizia finală în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”. 14 inculpaţi au primit un total de 60 de ani de închisoare, majoritatea pentru constituire grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, şantaj. Printre cei condamnaţi se află şi interlopul Raul Rus, zis Pricu, dat în urmărire internaţională.

Prima decizie a fost dată în acest dosar în 9 octombrie 2015, de Tribunalul Alba şi a fost contestată la Curtea de Apel.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, joi, 23 februarie, apelurile declarate de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţii Muntean Nicolae Viorel, Lupu Gheorghe, Decean Nicolae, Vulpe Vasile Claudiu, Cîmpean Darius Mihail, Hancheş Gianina Viorela, Cernea Ștefan, Suciu (fost Roșca) Ioan, Șchiop Teodor Victor, Hancheş Raul Nicolae, Bakai Gabriel Antoniu, Şerpu Petru și Cîndea Sergiu Andrei împotriva sentinţei penale nr. 192/09.10.2015 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr. 1377/107/2011 pe care a desfiinţat-o în parte.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Pricu a primit 5 ani şi 6 luni de închisoare, mai puţin cu 1.027 zile de închisoare dintr-o pedeapsă anterioară, comparativ cu ce a decis Tribunalul. Patru inculpaţi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare condiţionată. Printre aceştia este şi fostul ofiţer al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Claudiu Vulpe, zis Fox, condamnat la închisoare cu suspendare.

Beneficiarii serviciilor de proxenetism şi prostituţie au fost oameni de afaceri, aleşi locali, lideri politici, medici, funcţionari ale căror nume nu au fost dezvăluite de anchetatori şi nu au apărut nici în categoria martorilor la proces.

Condamnările definitive pronunţate la Curtea de Apel Alba Iulia:

Şchiop Teodor Victor, zis ”Puşcărie” (liderul grupării) – 7 ani de închisoare

Cîndea Sergiu Andrei – 7 ani de închisoare

Suciu (fost Roşca) Ioan Nicolae – 7 ani de închisoare

Bakai Gabriel Antoniu – 7 ani de închisoare

Raul Rus, zis Pricu – 5 ani şi 6 luni de închisoare

Lupu Gheorghe – 5 ani de închisoare

Decean Ioan Nicolae – 4 ani de închisoare

Pîrvu Mihai Dorin zis ”Puşcărie Mic” – 4 ani şi 8 luni închisoare plus un rest de pedeapsă de 1.054 de zile

Vulpe Vasile Claudiu – 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 8 ani

Şerpu Petru – 3 ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 5 ani

Hancheş Gianina Viorela – 2 ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 4 ani

Câmpean Darius Mihail – 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de 3 ani

Cernea Ştefan – 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de 3 ani

Saviato Luigi – 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de 3 ani şi 500 de lei amendă administrativă

Muntean Nicolae Viorel – încetat procesul penal ca urmare a decesului

Însumând toate pedepsele, rezultă aproximativ 60 de ani de închisoare.

Vezi şi Rechizitoriul „Prostituate pentru VIP-uri”

dosar vipuri„Inculpaţii au constituit la începutul anului 2010 o grupare infracţională specializată în infracţiuni de trafic de persoane, proxenetism şi recuperări în urma unor şantaje la comandă, prin violenţă. Membrii grupării au colaborat la plasarea fetelor şi au colaborat şi cu persoane care au săvârşit independent infracţiuni de trafic de persoane şi proxenetism“, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Vezi şi Prima decizie în instanţă în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”: 15 inculpați au adunat pedepse de zeci de ani de închisoare

Raul Rus, care a fost condamnat pentru proxenetism, complicitate la şantaj, trafic de persoane şi pornografie infantilă prin sisteme informatice, este căutat cu mandat internaţional de arestare din 2011. În privinţa acestuia, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că s-a sustras de la urmărirea penală şi judecată, iar prin încheierea nr. 28/20.11.2010 acesta a fost arestat preventiv în lipsă, fiind emis în prezent mandat european de arestare preventivă şi mandat de urmărire internaţională. Pricu se plimbă, însă, nestingherit prin străinătate, având o activitate susţinută pe reţele de socializare unde postează fotografii şi afirmaţii din diferite oraşe ale Europei. Fosta soţie a acestuia, Hancheş Gianina, a fost condamnată pentru proxenetism, fiind achitată pentru prostituţie, infracţiune ce a fost dezincriminată.

Potrivit procurorilor, Pricu a primit de la soţia acestuia, Hancheş Gianina, din activităţile de prostituţie şi proxenetism din străinătate, 3.900 de euro şi 8.170 de dolari, bani care au fost confiscaţi de instanţă. De asemenea, judecătorul a decis confiscarea de la inculpaţi a banilor rezultaţi din activitatea de şantaj (13.500 de lei). Intimidarea persoanelor vizate de şantaj se făcea cu metode specifice. Este vorba despre cocteiluri „Molotov“ (sticle umplute cu benzină), care erau aruncate în curţile caselor persoanelor care aveau datorii la cei care îi angajau pe recuperatori. Judecătorul a mai dispus ca şapte inculpaţi să plătească despăgubiri materiale şi daune morale de circa 46.000 de lei către trei părţi civile, victime ale infracţiunilor de şantaj. De asemenea, inculpatul Dura George Virgil Alin (judecat pe latura civilă) trebuie să plătească câte 3.000 euro daune morale în favoarea a două părţi civile, tinere victime ale traficului de persoane.

Dosarul a avut iniţial un număr de 21 de inculpaţi trimişi în judecată, dar, în 2011, înainte de începerea judecării pe fond, 6 dintre aceştia au recunoscut faptele. Este vorba despre inculpaţii Trifa Adrian, Bălan Adrian, Dura George Alin, Anversa Luca, Răşinariu Ioan şi Toma Viorel. Dintre aceştia doar Bălan Adrian, zis ”Bălănel” şi Dura George Alin au primt condamnări cu executare, de 2 ani, respectiv 5 ani de închisoare. Printre inculpaţi s-au aflat şi doi oameni de afaceri italieni. Este vorba despre Luca Anversa, patronul firmei de construcţii Pomponio SA Alba Iulia şi Luigi Saviato, partener de afaceri cu Anversa la un hotel din comuna Gârbova. Cei doi au fost acuzaţi de instigare la şantaj şi şantaj. Anversa a recunoscut fapta şi a primit 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată.

Procurorii şi poliţiştii care au anchetat dosarul au descoperit peste 20 de fete care practicau prostituţia, dintre care cel puţin 10 erau minore. Surse judiciare afirmă că patru fete minore au fost transportate cu documente de identitate false în Germania, tot pentru a practica prostituţia. Aceleaşi surse afirmă că cele mai multe dintre fetele care se prostituau erau drogate înainte de de fi transportate la clienţi. Liderul grupării, Teodor Şchiop, zis Puşcărie, se prezenta clienţilor, conform înregistrărilor telefonice de la dosar, ca şi recuperator de meserie şi dezvăluia şi ţările în care acţiona: România, Spania, Italia, Belgia, Franţa, Olanda, Germania. Acesta este acuzat şi de lipsire de libertate, tâlhărie, distrugere şi şantaj în formă continuată. Membrii grupării infracţionale au ajuns chiar să îşi vândă fetele între ei. Un astfel de episod este menţionat de judecător că a avut loc între Teodor Şchiop şi Adrian Trifa. Fostul ofiţer SRI şi SIE, Claudiu Vulpe (Fox), este acuzat că s-a folosit de această calitate în timpul activităţii infracţionale: „a pus la îndemâna inculpaţilor o listă cu numele şi adresele datornicilor unei firme şi totodată i-a atenţionat pe inculpaţi când s-au început actele de urmărire penală de către Serviciul DIICOT în prezentul dosar“. Proxeneţii alegeau în special fete cu o situaţie social precară, de care puteau profita foarte uşor. „Pericolul concret al lăsării în libertate a inculpaţilor este conturat de circumstanţele reale ale săvârşirii faptelor; modul violent de comitere; modul profesionist de organizare: filaj, liste cu datornici, limbaj codificat, ameninţări, şantaj, incendieri, sechestrări, de caracterul continuu şi scopul josnic al faptelor în dauna unor victime cu situaţie materială precară, minore, profitând de naivitatea şi sărăcia acestora“, astfel justifică magistratul decizia privind arestarea preventivă a membrilor grupării în anul 2011. 12 dintre inculpaţi au fost menţinuţi în arest perioade cuprinse între câteva luni şi peste un an în perioada 2010 – 2011.

Citeşte şi Sentință definitivă la ÎCCJ pentru trei dintre inculpații dintr-o cauză disjunsă din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”

Citeşte şi „Prostituate pentru VIP-uri”: Adrian Bălan, prins de oamenii legii. A fost depus în Penitenciarul Aiud unde va petrece următorii 2 ani

Citeşte şi Motivarea Tribunalului Alba: Vezi de ce a fost condamnat patronul „Pomponio”, Luca Anversa, la 1 an de închisoare cu suspendare

Vezi şi Tribunalul Alba: Motivele punerii în libertate a inculpaţilor din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Majoritatea angajaților Biroului Administrația Pieței din Aiud intră în carantină, după ce un angajat a fost confirmat cu COVID

Publicat

Majoritatea angajaților Biroului Administrația Pieței din Aiud intră în carantină, după ce un angajat a fost confirmat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de Primăria Municipiului Aiud, pe contul de Facebook al instituției. 

Piața nu va fi închisă, conform administrației locale, dar comercianții vor trebui să respecte regulile.

”Pentru că un angajat al Biroului Administrația Pieței a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, majoritatea angajaților din cadrul Pieței intră în carantină.

Am identificat o soluție organizatorică pentru a nu închide piața. Dar efortul organizatoric trebuie susținut de comportamentul responsabil al comercianților și al cumpărătorilor, care este unul COMUN.

Ne spălăm des pe mâini, purtăm mască și păstrăm o distanță de minimum 1,5 metri” au transmis reprezentanții primăriei.

La Aiud, incidența de infectări la mia de locuitori este de 6.81 (174 cazuri în ultimele 14 zile).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Rezultatele sondajului “Cel mai bun parlamentar care a reprezentat Alba în ultimii 30 de ani”. Cum au votat cititorii

Publicat

În urmă cu câteva zile, Alba24 vă invita să votați online pe cel care, în opinia voastră, a reprezentat cel mai bine județul Alba în parlamentul României după Revoluția din 1989.

Sondajul Alba24 a reunit pe o listă toți deputații și senatorii aleși pe listele din Alba, chiar dacă unii dintre ei nu aveau nicio legătură cu județul dar au ajuns pe liste impuși fiind de la “centru” pe un loc eligibil.

Așa am ajuns să votăm nume precum George Maior, Costin Georgescu-ambii foști șefi al SRI sau Codrin Ștefănescu – un personaj extrem de controversat, apropiat al unor oameni care au marcat nefast istoria României, ca Vadim Tudor sau Liviu Dragnea.

Pe lista noastră foarte lungă se regăsesc și nume pe care ne-a fost greu să le găsim și am fost nevoiți să facem cercetări destul de complicate.

Câți dintre dumneavoastră știți cine au fost, de exemplu, Mihai Apostol Enăchescu sau Cristian Valeriu Buzea? Sunt pe listă personaje care au ajuns conjunctural în parlamentul României din partea județului Alba și nu au lăsat nimic în urmă lor. Iar asta s-a văzut și în votul dumneavoastră

Pe de altă, pentru acuratețe, trebuie să spunem că acest sondaj a avantajat parlamentarii aleși mai recent care sunt mult mai proaspeți în memoria colectivă.

Dacă ar fi să întocmim un top zece în urma sondajului, nu putem totuși să nu observăm, cu oarecare surprindere, că doi dintre actualii parlamentari de Alba nu prind acest top.

Clasamentul primilor zece, realizat în urma unui număr de 1329 de voturi arată astfel:

1. Florin Roman PNL – 36%

2. Ioan Dîrzu PSD – 7%

3. Daniel Breaz PSD – 6%

4. Corneliu Olar PNL – 4%

5. Theodor Atanasiu PNL – 3%

6. Alexandru Pereș PD/PDL/PNL – 3%

7. Clement Negruț PDL – 3%

8. Ioan Rus FSN – 3%

9. George Maior PSD – 3%

10. Nicolae Popa PDSR/ PUR/ PC/ PNL (3%)

Nu prind acest top actualii deputați PNL Sorin Bumb și Claudiu Răcuci, primul dintre ei actual cap de listă pentru Senatul României la viitoarele alegeri.

De asemenea nu se regăsesc în primii zece nume relativ sonore, de oameni care încă sunt activi în politică sau administrație, cum ar fi: Ștefan Bardan sau Dan Coriolan Simedru.

În fruntea listei, la mare distanță de locurile urmatoare, se află Florin Roman. Nu e nicio surpriză dată fiind prezența masivă în media locală și națională a deputatului PNL.

Roman este de departe și cel mai activ parlamentar dar și cel mai vocal, în permanent conflict cu PSD și mai nou cu USR PLUS.

Deși este o “locomotivă” pentru organizația locală, sursele noastre ne spun că Roman este din ce în ce mai nemulțumit de influența pe care Mircea Hava (încă) o are asupra PNL Alba și de modul în care gestionează această organizație.

Picătura care a umplut paharul se pare că a fost modul în care au fost întocmite listele de candidați la parlamentare.

Așa că este foarte posibil ca imediat după alegerile din decembrie să-l vedem pe Roman despărțindu-se de organizația din Alba unde nu se mai simte dorit și migrând către cea din București sau dintr-un județ limitrof Capitalei.

Ar fi o pierdere reală pentru Alba având în vedere că la Roman au apelat mai toți șefii de instituții când au avut nevoie de uși deschise la București pentru a rezolva diverse situații iar lucrul acesta s-a văzut mai ales de când a început pandemia de coronavirus.

La mare distanță de Roman se află cu procente relativ egale cei doi parlamentari actuali de la PSD, deputatul Ioan Dîrzu, recent demis de la conducerea organizației PSD Alba și senatorul Breaz, de asemenea recent plecat din PSD către PRO România.

Poziția celor doi reflectă destul de fidel nivelul la care se află acum PSD în Alba, o organizație care are mare nevoie de un moment zero, de reconstrucție, ca de altfel întregul PSD. În ce măsură vor reuși să facă asta vom vedea în curând. Deocamdată sarcina acestui “refresh” îi revine europarlamentarului Victor Negrescu, însărcinat interimar să aducă oameni noi și să reinventeze PSD Alba după o strategie națională marca Vasile Dîncu.

Surprind, oarecum, pozițiile foarte modeste ocupate de senatorul în funcție Alexandru Pereș aflat la capătul unei cariere politice de peste 20 de ani precum și de potențialul său succesor Sorin Bumb și de actualul deputat Claudiu Racuci. Pereș nu se mai regăsește pe lista cu care PNL Alba ne va cere votul în 6 decembrie.

Rezultatele sondajului: 1329 de voturi

 • Florin Roman PNL (36%)
 • Ioan Dîrzu – PSD (7%)
 • Daniel Breaz (6%)
 • Corneliu Olar PNL (4%)
 • Teodor Atanasiu PNL (3%)
 • Alexandru Pereș PD/ PDL/PNL (3%)
 • Clement Negruț PDL (3%)
 • Ioan Rus FSN (3%)
 • Cristian George Maior PSD (3%)
 • Nicolae Popa PDSR/ PUR/ PC/ PNL (3%)
 • Sorin Bumb PNL (2%)
 • Ștefan Bardan PD/PDL (2%)
 • Ioan Berciu PNȚCD (2%)
 • Dan Coriolan Simedru PNL (2%)
 • Emil Negruțiu PAC (2%)
 • Nicolae Dobra PDL (1%)
 • Călin Potor PDL/PNL/PSD (1%)
 • Claudiu Răcuci PNL (1%)
 • Radu Ciuceanu PNL (1%)
 • Iuliu Brenduș UDMR (1%)
 • Ioan Paștiu PRM (1%)
 • Ioan Ardelean PUNR (1%)
 • Ioan Mircea Popa PNȚCD (1%)
 • Emil Crișan PRM (1%)
 • Codrin Ștefănescu PRM/PSD (1%)
 • Octavian Nicolae Dărămuș PUNR (1%)
 • Constantin Selagea PDSR/PSD (1%)
 • Tiberiu Bărbulețiu PNL (1%)
 • Cornel Filipescu PDSR/PD (1%)
 • Cornel George Comșa PPDD (1%)
 • Lucia Tomoiagă PSD (1%)
 • Mugurel Sârbu PSD/PDL (1%)
 • Petru Fleșer FSN (0%)
 • Ioan Maier PDSR (0%)
 • Ioan Mircea Popa PNȚCD (0%)
 • Costin Georgescu PNL (0%)
 • Radu Coclici PSD (0%)
 • Tiberiu Ștefan Incze UDMR (0%)
 • Emilian Cutean PSD (0%)
 • Ioan Florea PER (0%)
 • Nicolae Mărginean FSN (0%)
 • Silviu Cărpinișianu FSN (0%)
 • Corneliu Dorin Gavaligov PD (0%)
 • Ioan Andrei PDSR/PSD (0%)
 • Cristian Valeriu Buzea PRM (0%)
 • Eugen Crișan PUNR (0%)
 • Dumitru Pustai PUNR (0%)
 • Cîndea Ioan Niculiță FSN (0%)
 • Nicolae Simescu PAC (0%)
 • Bazil Dumitrean PNȚCD (0%)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Biserica Ortodoxă i-a sărbătorit pe sfinții canonizați în 1955 în Catedrala Încoronării de la Alba Iulia

Publicat

Biserica Ortodoxă i-a pomenit miercuri, la Alba Iulia, în prezența arhiepiscopului Irineu, pe Sfinții Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie, pe Sfântul Mucenic Oprea și pe Sfinții Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel. 

A fost un moment peste timp, pentru că Sfinții Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și Sfântul Mucenic Oprea, recunoscuți ca fiind vajnici și neînfricați apărători ai dreptei credințe în secolul al XVIII-lea, au fost canonizați în urmă cu 65 de ani, la data de 21 octombrie 1955, la Alba Iulia.

Ceremonia solemnă a avut loc atunci la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în prezența a mii de credincioși, Dumnezeiasca Liturghie și rânduiala canonizării fiind oficiate de către un impresionant sobor de arhierei, preoți și diaconi, în fruntea căruia s-a aflat Mitropolitul Vasile Lăzărescu al Banatului.

În prezența a numeroase autorități ale statului, Mitropolitul Vasile a dat citire Tomosului Sinodal prin care se făcea cunoscută în mod oficial canonizarea Sfinților Mărturisitori Transilvăneni.

Astfel, de atunci și până în zilele noastre, data de 21 octombrie reprezintă pentru credincioșii de pe plaiurile Albei, și nu numai, un prilej de aleasă bucurie duhovnicească, odată cu cinstirea solemnă a celor care, în vremuri de restriște, s-au jertfit pentru dreapta credință a românilor din Ardeal.

Sursă: Reintregirea.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Se modernizează industria de apărare. Utilaje de peste 5 milioane de lei, la Fabrica de Arme din Cugir

Publicat

fabrica de arme cugir 2

Fabrica de Arme din Cugir cumpără utilaje în valoare de 5,3 milioane de lei, pentru modernizarea producției și creșterea productivității. 

În perioada 13 – 21 octombrie 2020, Compania Națională Romarm SA București – Filiala Societatea Fabrica de Arme Cugir SA a lasat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) mai multe licitații pentru achiziția de strunguri și echipamente de frezare, dar și a unui motostivuitor.

Valoarea totală estimată este de 5.300.000 de lei, fără TVA.

Echipamentele și utilajele sunt cuprinse în Planul de achiziții pe anul 2020 și sunt destinate înlocuirii parțiale a utilajelor existente și, pe această cale, modernizării producției și creșterii productivității. De asemenea, se urmărește reducerea rebuturilor și îmbunătățirea calității produselor.

Motostivuitoriul va fi destinat asigurării ritmicității producției, prin aprovizionarea cu diverse bunuri și semifabricate necesare în procesul de producție – toate acestea în condițiile existente și distanțele mari dintre magazii și Secția producție.

Lista utilajelor achiziționate:

– Strung CNC cu lineta fixă – 2 bucăți (valoare totală estimată: 650.000 de lei, fără TVA)

– Centru de prelucrare cu masă indexabilă în 4 axe – 1 bucată (valoare totală estimată: 1.000.000 de lei, fără TVA)

– Centru vertical de frezare în 4 axe – 1 bucată (valoare totală estimată: 500.000 de lei, fără TVA)

– Centru vertical de frezare în 3 axe – 6 bucăți (valoare totală estimată: 3.000.000 de lei, fără TVA)

– Motostivuitor – 1 bucată (valoare totală estimată: 150.000 de lei, fără TVA)

Reamintim faptul că în luna septembrie Fabrica de Arme Cugir SA a lansat o licitaţie pentru achiziţia unei linii de turnare a pieselor din oţel, în valoare de 1,34 milioane de lei, alcătuită din echipamente specializate si tehnologia aferentă acestora, pentru modernizarea fluxului tehnologic de turnare a pieselor cu modele usor fuzibile din Cadrul Turnătoriei de Precizie, folosind ceară de tip RAMONTA si vopsea refractară pe bază de silice coloidale si silicat de zirconiu. Procedura de licitație a fost însă anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nu au existat ofertanți.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate