Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul UCIDERII fostului primar din Lunca Mureșului: Martorii indică relaţia apropiată dintre victimă şi inculpat

Publicat


barsony gligor crima lunca muresProcesul uciderii fostului primar din comuna Lunca Mureşului, judeţul Alba, a ajuns în faza audierilor de martori. Persoanele audiate de instanţa de judecată au explicat că între victima Ioan Rusu şi inculpatul trimis în judecată pentru omor a existat o relaţie apropiată.

Concluzia declaraţiilor formulate de aceştia este că între inculpat şi victimă a existat o relaţie destul de apropiată, în sensul în care Barsony Gligor obişnuia să lucreze la ferma fostului primar sau era ajutat cu bani de către acesta. ”Era o persoană bună la suflet care ajuta pe oricine avea nevoie”, astfel îl caracterizează unul dintre martori pe Ioan Rusu. În legătură cu inculpatul judecat pentru omor, acesta a spus că avea o relaţie ”foarte bună” cu fostul primar. ”L-a ajutat foarte mult. I-a dat de lucru la el acasă. Îi mai dădea şi bani câteodată şi ştiu că s-a întâmplat să îl viziteze acasă”, a completat martorul. Acesta a fost cel care l-a ajutat pe Barsony Gligor să se panseze la mână în seara în care a avut loc crima.

Citește și Dosarul CRIMEI din Lunca Mureşului: Daune morale de sute de mii de lei, pretențiile pe care le are familia fostului primar de la inculpat

Anchetatorii susţin că acesta s-a rănit singur în timp ce îl ataca cu cuţitul pe Ioan Rusu, în timp ce inculpatul susţine, în continuare, că s-a lovit la mână în timp ce aduna lemne de pe marginea unui canal colector, în apropierea căii ferate.

”L-am întrebat ce a păţit şi mi-a zis că a fost după lemne în pădure şi s-a tăiat la mână. L-am chemat la mine acasă şi l-am pansat. Am văzut că avea o tăietură în palmă”, a spus martorul. Tot acesta a mai spus că a doua zi după crimă a vorbit cu inculpatul despre ce s-a întâmplat şi a completat că ”acestuia nu îi venea să creadă”.

De asemenea, martorul a confirmat faptul că într-o fotografie care i-a fost prezentată de poliţişti a recunoscut o pereche de pantaloni care i-au aparţinut inculpatului.

”Am recunoscut pantalonii ca fiind ce purtaţi la lucru de inculpat”, a completat martorul. Pantalonii sunt o probă importantă în ancheta procurorilor.

Citește și Suspectul în cazul UCIDERII fostului primar din Lunca Mureșului rămâne după gratii. Pantalonii plini de sânge l-au dat de gol!

În timpul investigaţiei criminalistice de la locul faptei, lângă autoturismul victimei a fost identificată o urmă de adâncime imprimată pe noroi prezentând striaţii asemănătoare cu cele existente pe pantalonii victimei, dar şi a unei alte perechi de pantaloni. La 10 zile de la comiterea omorului, la nord de terenul de fotbal din Localitatea Lunca Mureşului, în vegetaţie, a fost identificată o pereche de pantaloni de catifea de culoare neagră, care prezentau urme de noroi pe partea exterioară.

Pe pantaloni au fost identificate mai multe pete de substanţă brun roşcată cu aspect de sânge. Modelul se potrivea cu cel al obiectului de vestimentaţie care a produs urma – formă de adâncime imprimată în noroi, descoperită lângă maşină. Printr-o constatare traseologică realizată de experţi din cadrul IPJ Alba s-a stabilit că forma respectivă din noroi a fost creată de către perechea respectivă de pantaloni. Expertiza AND a stabilit, ulterior, că urma recoltată de la nivelul buzunarului drept al pantalonilor este sânge uman ce provine de la minimum două persoane în care sunt incluse profilurile genetice ale lui Barsony Gligor şi Rusu Ioan.De asmenea, urma recoltată de la nivelul genunchiului drept al panatalonului de catifea s-a stabilit că este sânge uman ce provine de la victimă.

Un alt martor audiat, vecin cu inculpatul, a confirmat în faţa instanţei ceea ce a spus în faţa anchetatorilor: faptul că din seara crimei nu l-a mai văzut pe Barsony Gligor îmbrăcat cu o geacă de culoare închisă care ar fi fost purtată de acesta atunci când l-a ucis pe Ioan Rusu. Acest martor susţine că l-a văzut pe Barsony Gligor, în ziua în care a avut loc crima, în timp ce aduna lemne de pe o vale (canal colector) aflată în apropierea căii ferate. ”L-am întrebat ce face şi m-a zis că adună lemne. Eu mergeam pe calea ferată iar el era la o distanţă de 50 de metri de mine”, a spus bărbatul. Întrebat la ce distanţă se află terenul de fotbal din Lunca Arieşului (locul în apropierea căruia a fost găsit decedat Ioan Rusu) şi valea respectivă, martorul a afirmat că este vorba despre 30 de metri. Acesta a mai precizat că victima l-a ajutat pe inculpat cu ”maşini de nisip şi balastru” pentru casa pe care şi-a construit-o fiul lui. Ioan Rusu a fost ucis în seara zilei 26 noiembrie 2016.

Potivit rechizitoriului, pe fondul unui conflict spontan, Barsony Gligor i-a aplicat victimei de 62 de ani, mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 plăgi, unele tăiate altele înţepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces. Bărbatul ucis a fost găsit noaptea, în jurul orei 3.30, lângă maşina proprie, la marginea satului de către şeful de post şi un prieten de familie, chemat de soţie în ajutor pentru a-l căuta. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 16 octombrie, când vor fi audiaţi alţi trei martori.

sursa: adevărul.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: SFÂNTUL NICOLAE. Colindul cu care este așteptat Moșul, în ajunul sărbătorii din 6 decembrie

Publicat

Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, este prăznuit de Biserica Ortodoxă în 6 decembrie. În ajunul sărbătorii, joi seara, se spune că Moş Nicolae trece pe la casele oamenilor și le aduce daruri, mai ales copiilor cuminţi. Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI și felicitări pe care le poți trimite celor care-și sărbătoresc onomastica […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Muzeul etnografic de la Lupșa – oglindă a satului românesc. Colecție impresionantă de peste 8.000 de exponate

Publicat

„Muzeul ăsta a fost făcut de un bolund. Așa îi plăcea tatei să își spună. În viața lui, tata a făcut un muzeu și sapte copii”, spunea în urmă cu câțiva ani, Monica Rotaru, fiica învățătorului care a întemeiat muzeul etnografic de la Lupșa, județul Alba. Între timp, femeia, care îngrijea colecțiile muzeului, a ieșit […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA, de Moș Nicolae. Temperaturi maxime și condiții meteo, pe zile, în weekendul 6-8 decembrie

Publicat

Din 6 decembrie, de Moș Nicolae, vremea începe să se încălzească. Vor fi temperaturi maxime de până la 9 grade Celsius în acest weekend. Se anunță și cer mai mult senin. La munte, temperaturile maxime vor fi de 2-4 grade, la Oașa și Arieșeni. Pentru acest sfârșit de săptămână, meteorologii nu au anunțat precipitații. Vă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Corul de copii Theotokos din Alba Iulia, într-un turneu de colinde în Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia și Austria

Publicat

Corul de copii Theotokos din Alba Iulia va pleca sâmbătă spre Finlanda, într-un turneu de colinde tradiționale. În perioada 7 – 19 decembrie, acesta va susține concerte de colinde din repertoriul românesc și universal în capitala Finlandei – Helsinki, în capitala Estoniei – Tallinn și în cadrul târgurilor de Crăciun din Varșovia, Praga, Bratislava și […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate