Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba a început distribuirea vaccinurilor BCG primite de la minister, în spitalele din județ. Situaţia şi pentru vaccinul hexavalent

Publicat

vaccin antitetanos Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba anunţă că a primit, vineri, de la Ministerul Sănătății, 4.800 de doze de vaccin BCG și 3.044 de doze de vaccin hexavalent, iar luni a început distribuirea lor.

DSP Alba a început distribuirea vaccinurilor BCG în spitalele din județ, iar vaccinul hexavalent va ajunge la medicii de familie.

Reamintim că vaccinurile BCG, prin care sunt imunizaţi bebeluşii până la vârsta de două luni împotriva infectării cu bacilul Koh care provoacă tuberculoza, au lipsit din spitalele din judeţul Alba. Doar unitatea medicală din Cîmpeni mai avea doze, în rest erau sute de copii în judeţ pe listele de aşteptare, unii şi de peste două luni.

Citeşte şi Criza de vaccinuri antituberculoză pentru bebeluşi. Patru spitale din Alba nu mai au doze. Sute de copii, pe listele de aşteptare. Precizări DSP

Vaccinul hexavalent este administrat bebelușilor împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor.

Vaccinul BCG este pentru imunizarea nou-născuților împotriva tuberculozei.

DSP Alba invită medicii de familie și reprezentanții spitalelor, la sediul de pe strada Mușețelului din Alba Iulia, pentru ridicarea vaccinurilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax