Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii care nu pot participa fizic la ore nu vor fi trimiși la medic. Adeverințele eliberate în primul semestru rămân valabile

Publicat

pixabay.com

Elevii vulnerabili, care vor continua studiile în sistem online și în semestrul II, nu vor trebui să meargă la medic. Ministrul Educației a anunțat că rămâne valabilă adeverința medicală eliberată la începutul primului semestru.

Adeverințele medicale eliberate la începutul primului semestru elevilor vulnerabili, care atestă că nu pot merge fizic la școli în contextul pandemiei de Covid-19, vor fi valabile și acum, în așa fel încât să nu fie puși pe drumuri pentru eliberarea altor adeverințe, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Vom insista ca acele adeverințe, pentru că sunt în același an școlar, să fie luate în considerare și să nu punem elevii pe drumuri pentru alte adeverințe medicale”, a spus ministrul, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT: CNSU a adoptat hotărârea privind REDESCHIDEREA școlilor și scenariile după care vor fi organizate cursurile. Prevederi

Elevii cu contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică, cei care au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical, dar şi elevii care au aparţinători în familie cu vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare, vor învăţa online.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii recomandă ca elevii cu simptome “specifice” să rămână acasă, scrie romania24.

Totodată, vor preda online şi profesorii care prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii.

Potrivit sursei citate, sunt cinci excepţii în care va trebui asigurată educaţia online:

– elevii au contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică/au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical;

– elevii au aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare;

– elevii prezintă simptome; recomandarea fermă a Ministerului Sănătăţii, dar şi a Ministerului Educaţiei este să rămână acasă;

– profesorii prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii;

– profesorii prezintă simptome specifice.

Surse: Mediafax, romania24

Sursă foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax