Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ clasa a II-a 2022: SUBIECTELE la Limba română și maternă – citit. Joi, proba la Matematică

Publicat

Elevii de clasa a II-a au susținut miercuri, 11 mai, a doua testare la Evaluarea Națională. A fost proba de Limba română – citit.

Peste 2.300 de elevi din Alba participă la aceste testări. Joi va fi proba de Matematică. Evaluările sunt orientative, pentru verificarea competențelor acumulate în clasele pregătitoare, I și a II-a.

Rezultatele testelor nu se fac publice, nu se notează cu calificative, nu se trec în catalog.

Testările se suțin în sălile de clase în care își desfășoară elevii activitatea în mod obișnuit. Testele de evaluare națională la clasa a II-a durează 30 de minute fiecare.

Vezi și GHID Evaluare Națională, clasele a II-a, a IV-a și a VI-a 2022. Ce trebuie să știe elevii despre testările din luna mai

Elevii sunt asistați de către administratorul de test (învățătorul clasei) împreună cu un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă.

Subiecte Evaluare națională clasa a II-a 2022

Marți a fost proba de Limba română, respectiv Limba maternă – scris.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ clasa a II-a 2022: subiectele la Limba română scris

Calendar Evaluare clasa a II-a 2022

  • 10 mai: Limba română — scris
  • 10 mai: Limba maternă – scris
  • 11 mai: Limba română – citit
  • 11 mai: Limba maternă – citit
  • 12 mai: Matematică
  • 13 mai: Limba română pentru minoritățile naționale — scris-citit

Clasele pregătitoare, I și a II-a fac parte din ciclul achizițiilor fundamentale, adică perioada de timp în care elevii pun bazele învățării (citit, scris, socotit, rezolvare de probleme).

Evaluarea națională la clasa a II-a se susține în trei etape distincte:

  • test de Limba română scris, care evaluează competența de producere a mesajelor scrise- elevii rezolvă itemi legați de scrierea funcțională (redactarea unui bilet, de regulă, care să respecte componentele specifice și contextul dat de cerință) și de scrierea creativă (redactarea unui scurt text pe baza unor întrebări, cu număr dat de rânduri și cu temă precizată);
  • test de Limba română citit, care evaluează competența de receptare a mesajelor citite- se dă un text și, pe baza citirii și înțelegerii acestuia, elevii răspund mai multor cerințe (sunt itemi de tip structurat, în sensul că toate răspunsurile/rezolvările se regăsesc în textul citit).

Cerințele sunt fie de tip grilă, presupunând încercuirea variantei corecte de răspuns, fie sunt formulate sub formă de întrebare, caz în care răspunsul se construiește în propoziție. La finalul testului există și un item care presupune exprimarea părerii personale cu privire la acțiunea personajului sau la deznodământul textului. Este acceptată orice părere (pro sau contra), atâta vreme cât se raportează la textul citit, a explicat pentru edupedu.ro, Silvia Cornea-Duțu, profesor de învățământ primar.

La acest test nu se iau în considerare greșelile de ortografie și de punctuație, pentru că se urmărește doar dacă elevul înțelege mesajul textului și poate să se orienteze în textul citit.

  • test de Matematică, care evaluează competențele matematice conform programei.

Modele de subiecte pentru Evaluare Națională clasa a II-a publicate de Ministerul Educației – Matematică

Model subiect/Test 1 Matematică_EN II 2021

Model subiect/Test 2 Matematică_EN II 2021

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax