Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTELE din ALBA, 29-30 iulie: Festival internațional de folclor, delicii culinare, tradiții, concursuri, spectacole. PROGRAM

Publicat

În acest weekend, sunt mai multe evenimente organizate în județul Alba, prilej de distracție și voie bună în mijlocul verii. De la delicii culinare în Cetatea Alba Carolina, la festival internațional de folclor în Aiud sau spectacole cu tradiții din Apuseni, toate acestea vă dau ocazia să petreceți momente interesante alături de prieteni și familie.

Vremea va fi frumoasă și caldă în acest weekend. Doar duminică este posibil să fie câteva averse sau furtuni.

Alba Iulia

În Cetatea Alba Carolina este anunțată în acest weekend organizarea evenimentului ”Festivalul Fructelor de Mare și Deliciilor Turcești”, cu mai multe feluri de mâncare mediteraneeană și turcească.

Majoritatea localurilor din municipiu organizează petreceri sau seri cu trupe invitate.

Vezi și Locuri de o frumusețe rară care merită văzute în judeţul Alba. Peisaje spectaculoase, istorie și mister în inima Transilvaniei

Sâmbătă de la ora 10.00, în Piața Tricolorului din Alba Iulia este organizată festivitatea de sărbătorire a Zilei Imnului Național al României.

Duminică, 30 iulie, de la ora 20.00, la Poarta a IV-a a Cetății, sunteți invitați la seară de teatru cu Skepsis: ”Doctorul Scrie și Prescrie!”.

Skepsis vă propune două episoade în care intriga se construiește în jurul Doctorului Balanzone (Il Dottore), unul dintre cele mai cunoscute personaje ale Commediei dell’Arte.

În primul episod, intitulat sugestiv ”Arlecchino Alege Cartea”, Doctorul Balanzone, un erudit decadent, pompos și pedant, care știe multe dar nu înțelege nimic din ceea ce știe, este nerăbdător să prezinte publicului ultima sa carte – o capodoperă, firește.

Jucăușul Arlecchino se află prin preajmă tocmai la timp pentru a servi o prelegere menită să îl ”deștepte” puțin. Însă capul lui Arlecchino nu cedează așa ușor, așa încât Doctorul va trebui să facă mari eforturi pentru a reuși.

Vezi Top 10 – Cele mai frumoase locuri de vizitat din județul Alba recomandate de cititorii Alba24

Oricum, seara Doctorului nu e pierdută, fiindcă un alt personaj are nevoie de ajutorul lui pentru ceva ce doar un Maestru al medicinei poate oferi: ”Reţeta Fericirii ”… Doctorul este ultima speranţă… Dar câtă încredere putem avea să ne lăsăm pe mâna Doctorului și ce ne facem dacă leacul provoacă un coșmar?

Accesul publicului este liber.

Aiud – Festivalul Internațional de Folclor

La Aiud a început încă de joi a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor. Peste 300 de dansatori și interpreți din 9 țări prezintă tradiții, obiceiuri, muzică și dansuri.

Evenimentul se desfășoară în Piața Dr. Constantin Hagea din municipiul Aiud. Sâmbătă și duminică, sunt spectacole de la ora 20.00.

PROGRAM

  • Sâmbătă, 29 iulie, ora 20:00: Spectacol ansambluri – Serbia, Coreea de Sud, Școala de Dans Popular Larisa și Marin Barbu, Mexic, Macedonia de Nord, Georgia
  • Duminică, 30 iulie, ora 20.00: Spectacol de gală – Croația, Polonia, Serbia, Macedonia de Nord, Școala de Dans Popular Larisa și Marin Barbu, Coreea de Sud, Georgia, Ucraina, Mexic, Ansamblul Folcloric Doina Aiudului. Foc de artificii

29-30 iulie – Arieșeni – Festivalul fructelor de pădure

Sâmbătă și duminică, la Arieșeni, este prima ediție a Festivalului Fructelor de Pădure.

Citește și HARTA CASTELELOR din Alba: Reședințe de lux sau ruine. Vezi ce a mai rămas din monumentele arhitecturii de altădată

Veți avea ocazia să faceți cunoștință sau să vă reîntâlniți cu producătorii de produse tradiționale din fructe de pădure din zona Munților Apuseni, să stabiliți contacte sau să achiziționați direct fructe de pădure de la reprezentanții centrelor de colectare prezenți la eveniment și nu în ultimul rând, să vă bucurați de muzica populară interpretată de Ansamblul folcloric ,,Stelele Ardealului” și de Ansamblul folcloric ,,Stelele Banatului”.

Evenimentul este prezentat de Camelia Matiș și organizat de Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” și Primăria comunei Arieșeni, în parteneriat cu Complexul Turistic Vank – Arieșeni.

Abrud – Ziua Minerului – sâmbătă, 29 iulie

Ziua Minerului, sărbătoare care se desfășoară cu regularitate la Abrud, va avea loc în acest an pe data de 29 iulie, sâmbăta.

Evenimentul va avea loc lângă terenul sintetic de fotbal din oraș, pe spațiul fostei unități militare, și va cuprinde o serie de momente artistice în cadrul cărora, începând cu ora 17:00, vor urca pe scenă:

Ansamblul Țarina CupruMin Abrud, Ansamblul „Citera cu Dor” Ciuruleasa, Ansamblul Brădeana, Oana Silvia Pocola, Casile Coca, Ciprian Roman, Ramona Elena Onciu, Paula Hrișcu, ALMA, Dorina Maria Fer, Alin Joldeș, Iustina Șpan, Mirela Mămescu și Mariana Deac.

Zilele comunei Lupșa – sâmbătă și duminică

Sâmbătă și duminică, este sărbătoare în comuna Lupșa. Sunt organizate mai multe evenimente cu ocazia Zilelor comunei.

Sâmbătă dimineață, de la ora 8.30, este ”întâlnire cu istoria” în locația ”La Morminte”. De la ora 12.30 este moment folcloric și cântece patriotice – fanfara județului Alba și corul bisericii ortodoxe Lupșa.

Citește și HARTA SPEOLOGICĂ a județului Alba. Subteranele spectaculoase ale Apusenilor sau țara de sub pământ. Peșteri unicat în Europa

De la ora 17.00, la locul târgului vor cânta Sergiu Sotelecan și orchestra Cosmin Mocean, Adela Burcă, Diana Moga, Dragoș Câmăean, Cosmin Mocean, Mariana Morcan.

Apoi, de la ora 17.30 va fi sărbătoarea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie din Lupșa și de la ora 21.00 este discotecă în aer liber cu DJ Jamaika.

Distracția continuă duminică, de la ora 14.00, cu un concurs de gastronomie tradițională. De la ora 15.30 este spectacol folcloric cu artiști locali, iar de la ora 17.00 alt spectacol folcloric. Seara se încheie cu foc de artificii, la ora 23.00.

Tropote în Țara Abrudului – duminică, 30 iulie

Concursul ecvestru „Tropote în Țara Abrudului” revine la Abrud, pentru ediția cu numărul IX.

În cadrul evenimentului se vor desfășura două probe. Prima va fi de tracțiune hipo, iar a doua va desemna „Cel mai Frumos Cal”.

Înscrierile la concurs se vor face în ziua evenimentului, 30 iulie, între orele 09:00 și 10:00, urmând ca de la 10:00 la 12:00 să aibă loc competițiile propriu-zise.

Evenimentul va avea loc la fostul târg de animale din Abrud, pe dealul Știurț.

Inimi Fierbinți în Țara de Piatră – Abrud – duminică, 30 iulie

Festivalul-concurs „Inimi Fierbinți în Țara de Piatră”, ajuns la ediția cu numărul XXXIX (39) va avea loc lângă terenul sintetic de fotbal din oraș, pe spațiul fostei unități militare.

Concursul de interpretare a muzicii tradiționale românești va avea loc între orele 17:30 și 19:00, și va fi jurizat de Elise Stan, Roxana Gibescu și Alexandru Pugna.

De la ora 19:00 va începe un spectacol folcloric, în cadrul căruia vor urca pe scenă:

  • Ansamblul Folcloric al Județului Alba, Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga, Nicolae Tuhuț, Alecandru Pugna, Cristian Pomohaci, Maria Uțiu, Daria Costea, Alina Cucui, Cristina Todor, Sebastian Șerban.

Ziua comunei Fărău – duminică, 30 iulie 2023

Festivalul „Ziua Comunei Fărău” va avea loc duminică, 30 iulie, pe platoul din fața Căminului Cultural din Fărău. În cadrul evenimentului este organizat un spectacol folcloric susținut de îndrăgiți cântăreți de muzică populară, printre care se vor număra Vlăduța Lupău, Ionuț Fulea și Mariana Deac, o expoziție de ovine, o paradă a portului popular și un spectacol de artificii.

Program – Ziua comunei Fărău 2023

  • 12:00 – 13:30 – Prezentare expoziții ovine (Asociația Județeană a Crescătorilor de Animale „Apulum”)
    • Premiere expozanți
  • 14:00 – Parada portului popular
  • 15:00 – Spectacol folcloric
    • invitați: Vlăduța Lupău, Ionuț Fulea, Mariana Deac, Adriana Șolea Band, Maria Dan Păucean, Trupa Good Day, Pr. Marius Ciprian Pop
    • Ansamblul „Cununa Fărăului” – Fărău
    • Ansamblul „Dor Teiușean” – Teiuș
    • Ansamblul „Plaiuri Noșlăcane” – Noșlac
    • Ansamblul Folcloric „Monica Stan” – Stremț
    • Ansamblul Folcloric „Hopârteanca” – Hopârta
    • Formația de călușeri – Stremț
    • Formația de dansatori și cântece populare – Lopadea Nouă
    • Taraful de muzică populară – Lopadea Nouă
  • 22:00 – Foc de artificii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax