Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Evenimentele anului 2019, care vor umple hotelurile din Alba Iulia: vizita Papei la Blaj și Summitul UE de la Sibiu

Publicat

parc booking

Două momente importante care vor avea loc în perioada următoare, ridică interesul pentru cazarea în Alba Iulia: Summitul Uniunii Europene care va avea loc la Sibiu și vizita Papei Francisc la Blaj. Hotelierii din municipiu spun că cele două evenimente deja se resimt în ceea ce privește rezervările.

De altfel, tendința se observă și pe booking unde în ultimele ore, numărul de rezervări a crescut foarte mult și majoritatea unităților de cazare sunt marcate ca fiind ”foarte solicitate” sau chiar  deja ocupate. 

De exemplu, Hotelul Parc din Alba Iulia este deja complet ocupat în perioada summitului de la Sibiu. În cazul altor unități de cazare din orasș sau jurul municipiului, numărul de camere rămase este în general foarte mic.

summit

Numărul de rezervări a crescut foarte mult și în cazul Hotelului Transilvania.

„Summit-ul din 9 mai este un eveniment care, deși are loc la Sibiu, influențează și piața hotelieră din Alba Iulia. Rezervările au fost făcute cu mult timp în urmă, așadar la cele două hoteluri din lanțul nostru au mai rămas puține camere disponibile. Începutul lunii mai coincide și cu deschiderea sezonului turistic în oraș, așadar cererea pentru cazare este cu atât mai mare. Ne bucurăm că un eveniment de asemenea amploare se desfășoară atât de aproape de Alba Iulia, pentru că pune Transilvania pe harta zonelor de importanță europeană pentru turismul de afaceri” a declarat pentru Alba24.ro, Iulia Guș, manager de marketing.

Interesul pentru cazarea în Alba Iulia vine în contextul în care Sibiul este, în acest moment, ocupat în proporție de 94% în perioada Summit-ului ce va avea loc pe 9 mai. Toate camerele oferite de hotelurile din centrul orașului sunt rezervate.

Și în cazul vizitei Papei Francisc în județul Alba, unitățile de cazare au cerere mare. Hotel Parc este de asemenea rezervat, iar reprezentanții Hotelului Cetate au confirmat pentru Alba24 interesul foarte mare pentru camerele care mai sunt încă disponibile în perioada 1-3 iunie 2019.

Totuși, hotelurile au încă destule locuri de cazare. De exemplu, reprezentanții Theodora Golf Club au declarat că ”imediat cu începerea sezonului competițional (de golf – n.red.) crește si solicitarea pentru cazare. În perioada menționată, 8-10 mai, fiind în timpul săptămânii, există posibilitate de cazare. În ceea ce privește vizita Papei Francis, aceasta este o perioadă încarcată, fiind în timpul weekendului, dar putem răspunde concret solicitărilor directe, astfel ca așteptăm mesajul dumneavoastră.

Locuri mai sunt și la alte hoteluri, cel puțin deocamdată.

Pentru summitul UE de la Sibiu, sunt așteptați în oraș peste 1.000 de invitați oficiali, în condițiile în care Sibiu atrage oricum mulți turiști în perioada respectivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax