Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Evenimentele anului 2019, care vor umple hotelurile din Alba Iulia: vizita Papei la Blaj și Summitul UE de la Sibiu

Publicat

parc booking

Două momente importante care vor avea loc în perioada următoare, ridică interesul pentru cazarea în Alba Iulia: Summitul Uniunii Europene care va avea loc la Sibiu și vizita Papei Francisc la Blaj. Hotelierii din municipiu spun că cele două evenimente deja se resimt în ceea ce privește rezervările.

De altfel, tendința se observă și pe booking unde în ultimele ore, numărul de rezervări a crescut foarte mult și majoritatea unităților de cazare sunt marcate ca fiind ”foarte solicitate” sau chiar  deja ocupate. 

De exemplu, Hotelul Parc din Alba Iulia este deja complet ocupat în perioada summitului de la Sibiu. În cazul altor unități de cazare din orasș sau jurul municipiului, numărul de camere rămase este în general foarte mic.

summit

Numărul de rezervări a crescut foarte mult și în cazul Hotelului Transilvania.

„Summit-ul din 9 mai este un eveniment care, deși are loc la Sibiu, influențează și piața hotelieră din Alba Iulia. Rezervările au fost făcute cu mult timp în urmă, așadar la cele două hoteluri din lanțul nostru au mai rămas puține camere disponibile. Începutul lunii mai coincide și cu deschiderea sezonului turistic în oraș, așadar cererea pentru cazare este cu atât mai mare. Ne bucurăm că un eveniment de asemenea amploare se desfășoară atât de aproape de Alba Iulia, pentru că pune Transilvania pe harta zonelor de importanță europeană pentru turismul de afaceri” a declarat pentru Alba24.ro, Iulia Guș, manager de marketing.

Interesul pentru cazarea în Alba Iulia vine în contextul în care Sibiul este, în acest moment, ocupat în proporție de 94% în perioada Summit-ului ce va avea loc pe 9 mai. Toate camerele oferite de hotelurile din centrul orașului sunt rezervate.

Și în cazul vizitei Papei Francisc în județul Alba, unitățile de cazare au cerere mare. Hotel Parc este de asemenea rezervat, iar reprezentanții Hotelului Cetate au confirmat pentru Alba24 interesul foarte mare pentru camerele care mai sunt încă disponibile în perioada 1-3 iunie 2019.

Totuși, hotelurile au încă destule locuri de cazare. De exemplu, reprezentanții Theodora Golf Club au declarat că ”imediat cu începerea sezonului competițional (de golf – n.red.) crește si solicitarea pentru cazare. În perioada menționată, 8-10 mai, fiind în timpul săptămânii, există posibilitate de cazare. În ceea ce privește vizita Papei Francis, aceasta este o perioadă încarcată, fiind în timpul weekendului, dar putem răspunde concret solicitărilor directe, astfel ca așteptăm mesajul dumneavoastră.

Locuri mai sunt și la alte hoteluri, cel puțin deocamdată.

Pentru summitul UE de la Sibiu, sunt așteptați în oraș peste 1.000 de invitați oficiali, în condițiile în care Sibiu atrage oricum mulți turiști în perioada respectivă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Un adăpost de animale din localitatea Ponor a fost cuprins de flăcări. Pentru stingerea focului intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu la un adăpost de animale din localitate Ponor a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 23.00.  Potrivit ISU Alba, la fața locului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale de apă cu stingere și spumă.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Târgul de Fete de pe Muntele Găina – cea mai cunoscută sărbătoare populară a românilor păstrată de sute de ani în județul Alba

Publicat

Târgul de Fete, cea mai mare și mai cunoscută sărbătoare populară din România, a debutat, sâmbătă, în comuna Avram Iancu, localitate aflată la poalele Muntelui Găina, urmând ca timp de două zile, în 20 și 21 iulie 2019, să aibă loc un program plin de manifestări.  Organizatorii au pregătit expoziții, târg al meșterilor populari, spectacole […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Averea lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidențiale. Trei apartamente și mai multe conturi cu bani

Publicat

dan barna

Dan Barna, candidatul Alianței 2020 USR PLUS la alegerile prezidențiale, deține trei apartamente – unul în Bucureşti, de 97 mp, şi două în Sibiu, de 32,6 mp, respectiv 77 mp, alături de un teren de 1.252 mp în comuna Răşinari, tot în Sibiu. Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, pe care Dan Barna a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un artist din Alba Iulia, mai apreciat în Franța decât în România. 10 ani în Paris, prin ochii pictorului George Bodocan

Publicat

george bodocan

George Bodocan, artistul născut în Alba Iulia, dar stabilit de ani buni în Franța, a organizat o expoziție de pictură prin care face o retrospectivă a muncii și a vieții sale de artist în Paris. ”Refugiul / În căutarea soarelui”, însumează 10 ani de viață văzuți prin ochii pictorului albaiulian.  Ziarul francez La Nouvelle Republique i-a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate