Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Evenimentele anului 2019, care vor umple hotelurile din Alba Iulia: vizita Papei la Blaj și Summitul UE de la Sibiu

Publicat

parc booking

Două momente importante care vor avea loc în perioada următoare, ridică interesul pentru cazarea în Alba Iulia: Summitul Uniunii Europene care va avea loc la Sibiu și vizita Papei Francisc la Blaj. Hotelierii din municipiu spun că cele două evenimente deja se resimt în ceea ce privește rezervările.

De altfel, tendința se observă și pe booking unde în ultimele ore, numărul de rezervări a crescut foarte mult și majoritatea unităților de cazare sunt marcate ca fiind ”foarte solicitate” sau chiar  deja ocupate. 

De exemplu, Hotelul Parc din Alba Iulia este deja complet ocupat în perioada summitului de la Sibiu. În cazul altor unități de cazare din orasș sau jurul municipiului, numărul de camere rămase este în general foarte mic.

summit

Numărul de rezervări a crescut foarte mult și în cazul Hotelului Transilvania.

„Summit-ul din 9 mai este un eveniment care, deși are loc la Sibiu, influențează și piața hotelieră din Alba Iulia. Rezervările au fost făcute cu mult timp în urmă, așadar la cele două hoteluri din lanțul nostru au mai rămas puține camere disponibile. Începutul lunii mai coincide și cu deschiderea sezonului turistic în oraș, așadar cererea pentru cazare este cu atât mai mare. Ne bucurăm că un eveniment de asemenea amploare se desfășoară atât de aproape de Alba Iulia, pentru că pune Transilvania pe harta zonelor de importanță europeană pentru turismul de afaceri” a declarat pentru Alba24.ro, Iulia Guș, manager de marketing.

Interesul pentru cazarea în Alba Iulia vine în contextul în care Sibiul este, în acest moment, ocupat în proporție de 94% în perioada Summit-ului ce va avea loc pe 9 mai. Toate camerele oferite de hotelurile din centrul orașului sunt rezervate.

Și în cazul vizitei Papei Francisc în județul Alba, unitățile de cazare au cerere mare. Hotel Parc este de asemenea rezervat, iar reprezentanții Hotelului Cetate au confirmat pentru Alba24 interesul foarte mare pentru camerele care mai sunt încă disponibile în perioada 1-3 iunie 2019.

Totuși, hotelurile au încă destule locuri de cazare. De exemplu, reprezentanții Theodora Golf Club au declarat că ”imediat cu începerea sezonului competițional (de golf – n.red.) crește si solicitarea pentru cazare. În perioada menționată, 8-10 mai, fiind în timpul săptămânii, există posibilitate de cazare. În ceea ce privește vizita Papei Francis, aceasta este o perioadă încarcată, fiind în timpul weekendului, dar putem răspunde concret solicitărilor directe, astfel ca așteptăm mesajul dumneavoastră.

Locuri mai sunt și la alte hoteluri, cel puțin deocamdată.

Pentru summitul UE de la Sibiu, sunt așteptați în oraș peste 1.000 de invitați oficiali, în condițiile în care Sibiu atrage oricum mulți turiști în perioada respectivă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități. PROIECT, la Senat

Publicat

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Parlamentarii propun încadrarea activității desfășurate de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv de persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, în locurile de muncă în condiții speciale. Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 15 jandarmi din Alba au participat la o acțiune de împădurire, în localitatea Bucium din Munții Apuseni

Publicat

jandarmi impaduriri

15 jandarmi din județul Alba au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în Munții Apuseni. Peste 6.000 de puieți dintre care 4.000 de molizi, 1.000 de brazi, 1.000 de larice au fost plantați sâmbătă pe o suprafață de peste 16.000,00 m² în cadrul acțiunii de împădurire organizată de un producător de bere. „<Pădurea este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Medalie de bronz pentru plt. maj. Mihai Avram de la ISU Alba, la Campionatul Național de Unifight al MAI

Publicat

unifight collage

Plt. maj. Mihai Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a obținut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 100 kilograme. În perioada 16-19 aprilie 2019, în localitatea Buziaș, județul Timiș s-a desfășurat Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne. La această competiție au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt și ce obiceiuri speciale au

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați sărbătoresc Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate marile confesiuni creștine. Un număr destul de mare de catolici sunt însă și în Bacău și Neamț. Comunitățile catolice și reformate se pregătesc pentru Înviere, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate