Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EXIT POLL PARLAMENTARE 2016: Primele REZULTATE în urma sondajelor la ieşirea de la urne. Diferenţă semnificativă între PSD şi PNL


Publicat

exit poll votPeste 7 milioane de români au fost, duminică, 11 decembrie 2016, la vot, la secţiile organizate pe teritoriul ţării, pentru a-şi alege parlamentarii pentru următorii patru ani. Primele rezultate EXIT POLL arată o diferenţă semnificativă între PSD şi PNL.

La nivel naţional, 6.477 de candidați au cerut, duminică, votul a peste 18 milioane de alegători, pentru 448 de fotolii parlamentare, în 43 de circumscripții electorale. Au fost 4.251 de candidați pentru Camera Deputaților și 2.226 pentru Senat.

Rezultate oficiale sondaje Exit Poll – alegeri parlamentare 2016:

EXIT POLL sondaj IRES (Digi24) – date culese până la ora 20.00

Camera Deputaţilor

PSD: 45,8%

PNL: 20,8%

USR: 9,2%

UDMR: 6,7%

ALDE: 6,3%

PMP: 4,6%

PRU: 2,5%

Senat

PSD: 45,9%

PNL: 20,7%

USR: 9,3%

UDMR: 6,8%

ALDE: 6,4%

PMP: 4,7%

EXIT POLL sondaj Curs-Avangarde (Antena 3)

PSD: 45,5%

PNL: 21,7%

USR: 8,5%

ALDE: 6%

PMP: 6%

UDMR: 6%

PRU: 2,5%

PAN: 1,1%

Altul: 2,7%

Senat

PSD: 45,2%

PNL: 21,8%

USR: 8,9%

ALDE: 6,5%

PMP: 6%

UDMR: 6%

PRU: 2,5%

PAN: 1,1%

Altul: 2,0%

Biroul Electoral Central a acreditat, pentru realizarea sondajele la ieşirea de la urne la alegerile pentru Senat şi Camera Deputatilor din data de 11 decembrie 2016, IRES (Institututul Român pentru Evaluare şi Strategie) şi Consorţiul: Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE.

În circumscripţiile electorale din ţară vor fi aleşi 308 deputaţi şi 134 de senatori, iar în circumscripţia electorală nr. 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul în afara ţării vor fi aleşi 2 senatori şi 4 deputaţi.

Din judeţul Alba, au candidat 96 de reprezentanţi de la 11 partide (în ordinea de pe buletinele de vot): ALDE (4 candidaţi Senat; 6 candidaţi Camera Deputaţilor), PNL (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor), PSD (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor), UDMR (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor), USR (2 candidaţi Senat; 6 candidaţi Camera Deputaţilor), PER (un candidat, Camera Deputaţilor), ANR (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor), PSR (2 candidaţi Senat; 3 candidaţi Camera Deputaţilor), PMP (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor), PRM (2 candidaţi Senat; 4 candidaţi Camera Deputaţilor), PRU (4 candidaţi Senat; 7 candidaţi Camera Deputaţilor).

Reacţii după rezultatele sondajelor exit-poll

Liviu Dragnea, preşedintele PSD – “Votul de azi arată o opțiune clară a românilor”

„Mulțumesc tuturor românilor care au fost azi la vot și mulțumiri speciale pentru cei care au votat PSD. Dacă exit-poll-urile se vor confirma, votul de azi arată o opțiune clară a românilor și cred că pentru nimeni nu mai există nicio îndoială cu privire la câștigătorul alegerilor. (…) Astăzi, cetățenii au votat pentru creșterea economică, pentru mai mulți bani în buzunarele lor, pentru taxe și impozite mici, sprijin pentru oamenii de afaceri, pentru ca tineri să aibă locuri de muncă bine plătite, pentru readucerea la viață a satului românesc și pentru a ne hrăni din ceea ce produce pământul nostru. Votul de astăzi ne arată că români vor să se simtă acasă, în țara lor, și eu vreau ca România să fie o casă bună pentru toți românii”, a declarat Dragnea, la sediul PSD din Băneasa.

Alina Gorghiu, preşedintele PNL:

„Proiectul Dacian Cioloș — prim-ministru este un proiect care încă se joacă”, a spus Gorghiu, la sediul PNL, după anunțarea primelor exit-poll-uri.

“Este speranța pe care o am, că rezultatele pe care le vom vedea (…), probabil în câteva ore, probabil mâine dimineața, cu tot cu diaspora, cu tot cu procesele verbale venite din ultima secție de vot, vor fi niște rezultate care oricât de greu ar putea să pară în acest moment ne vor putea oferi șansa discutării unei majorități în Parlament pentru proiectul Cioloș. (…) Nu am vorbit cu Dacian Cioloș nici despre rezultat, nici despre voturi, nici despre altceva. Este important să vedem rezultatele ca ulterior să putem să discutăm o strategie. Mâine cel târziu vom avea această discuție împreună cu Dacian Cioloș, probabil cu cei de la USR, să vedem în ce măsură se poate concretiza proiectul la care am pornit împreună” (…).”Evident vor fi discuții cu cei de la USR, discuții probabile cu Dacian Cioloș. Aceasta este politica — se fac discuții pentru a contura un scenariu favorabil pentru competitorul care generează aceste discuții”.

Nicuşor Dan, preşedintele USR: „Este o victorie a democrației din România. Pentru prima oară după Revoluție, un partid format din oameni care nu au mai făcut politică, oameni care își lasă deoparte carierele profesionale și timpul pe care îl petreceau cu familia, ca să intre în spațiul politic, pentru prima dată după Revoluție un astfel de partid intră în Parlament. Vreau să mulțumesc în primul rând tuturor românilor care ne-au dat votul azi, miilor de oameni care au donat pentru USR, miilor de oameni care au strâns semnături pentru ca noi să putem să candidăm la aceste alegeri parlamentare, miilor de membri și simpatizanți care în zilele acestea au fost în stradă și au vorbit cu românii și le-au transmis cine este USR”

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu: „În primul rând, doresc să le mulțumesc celor care ne-au dat votul lor în această zi extrem de importantă, zi de cotitură pentru România. Acest vot înseamnă în primul rând un vot de încredere pentru valorile liberale pe care le reprezentăm, pentru democrație, pentru libertate, pentru respectul drepturilor individului”.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Prognoză ÎNGRIJORĂTOARE privind evoluția epidemiei în România: Peste 2.800 de cazuri noi și peste 70 de decese, în 8 septembrie

Publicat

transport roman coronavirus

Prognoză îngrijorătoare a specialiștilor în sănătate publică: peste o lună, în România ar putea fi peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, dacă tendința actuală se menține. Secțiile de terapie intensivă ar putea fi ocupate la capacitate maximă, iar numărul zilnic de decese ar putea depăși 70, potrivit unei analize a evolutiei epidemiei Covid-19 realizată de INSP. 

Analiza a luat în calcul datele INSP pentru fiecare zi de la confirmarea primului caz, dar și o posibilă evoluție pentru următoarea lună, pentru data de 8 septembrie.

Astfel, analiza a fost realizata pe baza datelor colectate în perioada 18 martie – 8 august 2020.

Dacă se analizează evoluția indicatorilor în perioada 1 iunie – 8 august 2020 și prognoza estimată pentru 8 septembrie 2020, se constată următoarele:

– Numărul de persoane confirmate zilnic – tendința puternic crescătoare – numărul prognozat de persoane confirmate pentru 8 septembrie 2020 este de 2.830

– Numărul de persoane vindecate zilnic – tendința crescătoare – numărul prognozat de persoane vindecate pentru 8 septembrie 2020 este de 1.000

– Numărul de cazuri active în fiecare zi – tendința puternic crescătoare – numărul prognozat de cazuri active pentru 8 septembrie 2020 este de 52.200

– Numărul total de pacienți Covid-19 internați pe secții – tendința crescătoare – numărul prognozat de pacienți Covid-19 internați pe secții pentru 8 septembrie 2020 este de 14.000

– Numărul de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare Covid19 internați – tendința crescătoare – numărul prognozat de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare Covid-19 internați pentru 8 septembrie 2020 este de 5.600

– Numărul de pacienți Covid-19 internați în ATI – tendința crescătoare – numărul prognozat de pacienți Covid-19 internați în ATI pentru 8 septembrie 2020 este de 825

– Numărul de decese zilnice datorate Covid-19 – tendința puternic crescătoare – numărul prognozat de decese zilnice pentru 8 septembrie 2020 este de 73

Principalii indicatori analizați la nivel național și pe județe au fost: persoane confirmate pozitiv zilnic, cazuri active zilnic, persoane vindecate zilnic, persoane decedate zilnic, total pacienți Covid19 internați pe secții zilnic, pacienți asimptomatici/forme ușoare internați pe secții zilnic, total pacienți Covid19 în ATI zilnic.

Au fost calculate incidențele la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile la nivel național și pe județe, folosind numărul de persoane confirmate pozitiv zilnic și populația județelor după domiciliu la 1 ianuarie 2020, obținută din baza de date TEMPO a Institutului Național de Statistică.

Evoluția numărului de cazuri noi zilnice

– Măsurile aplicate de autorități în perioada 15 martie – 15 mai 2020 s-au dovedit a fi eficiente în reducerea impactului epidemiei Covid-19 în România ritmul de creștere accelerată a numărului nou de cazuri înregistrat zilnic până la începutul lunii aprilie a fost înlocuit de o tendință de evoluție usor descrescătoare a numărului nou de cazuri zilnice, care s-a menținut până la mijlocul lunii mai, evitând în România vârfurile de incidența mult mai înalte, înregistrate în țări precum Italia, Spania, Franța, etc.

– După 15 mai 2020 tendința evoluției numărului de persoane confirmate zilnic s-a modificat, trecând de la ușor descrescătoare la puternic crescătoare, consecință probabilă a relaxării măsurilor de control.

– După 10 iulie 2020 rata creșterii numărului persoanelor confirmate s-a accelerat foarte mult în contextul vidului legislativ privind izolarea și carantina.

Capacitatea de răspuns a serviciilor de sănătate nu a fost depășită, deși tendința numărului de pacienți Covid-19 internați în ATI este una crescătoare.

Având în vedere tendința puternic crescătoare a evoluției numărului de persoane confirmate mai ales după 21 iulie 2020 când cazurile înregistrate au depășit și s-au menținut peste valoarea de 1.000 pe zi, este necesară o actualizare a analizei evoluției epidemiei mai frecventă și extinsă la nivelul zonelor fierbinți pentru a identifica precoce tendințele de accelerare a trendurilor și a se decide dacă se impune introducerea de măsuri suplimentare de control al epidemiei sau dacă măsurile în vigoare sunt suficiente.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Utilajele achiziționate de Primăria Alba Iulia, folosite pentru refacerea străzilor pietruite din municipiu

Publicat

Utilajele achiziționate de Primăria Alba Iulia au intrat în lucru pe străzile pietruite din municipiu. În patru zile au fost reabilitate peste 3,1 km de drumuri. Până în prezent, pentru refacerea străzilor au fost folosite 850 de tone de piatră, a transmis viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul. 

„Dacă ar exista miracole, în privința asfaltului, aș vrea să ne punem în pat și mâine dimineață să fie totul pus la punct. Așa, ne bazăm pe muncă intensă, nu pe vise, pe colegii din cabinele autograderelor și utilajelor, care au luat deja la ochi și lamă fiecare stradă pietruită și îi vor da o nouă față, mult mai aproape de ce vor cei care trec pe acolo. Utilajele achiziționate de Primărie au intrat în lucru, iar după zona Alcala de Henares, împreună cu firma cu care avem deja contract, ne mutăm în Oarda de Sus, Pâclișa și orice altă parte a orașului unde trebuie să intervenim.

3.150 m de drumuri reabilitate în 4 zile

850 tone de piatră au fost folosite pentru refacerea străzilor:

– Frații Jderi

– Mihail Sadoveanu

– Constantin Noica

– Romanița

– Baba Novac

– Iancu Jianu

– Lalelelor

– Francisca

Urmează:

– Alcala de Henares

– Al. Odobescu

– Humulești

– Simion Mândrescu

– Retezat

– Parâng

– Cartierul Orizont”, a transmis într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Școala începe în 14 septembrie, diferențiat. Pregătiri și pentru varianta predării online. Declarațiile premierului

Publicat

Premierul Ludovic Orban a dat detalii despre începutul anului școlar din 14 septembrie, într-un raport prezentat miercuri în fața camerelor reunite ale Parlamentului.

Principalele declarații ale premierului:

Pe 14 septembrie va începe anul școlar. Sigur că trebuie să se facă în niște condiții care să țină cont de situația epidemiologică. Din acest motiv am luat decizia să deschidem școala diferențiat, pe baza deciziilor luate în primă fază de CA, ISJ, DSP-uri și Comitetele de Situații de Urgență.

Există 3 situații; verde, galbenă și roșie. În funcție de situația epidemiologică, școal se poate deschide normal – cu elevi în clasă; cu prezență alternativă – jumătate cu prezență fizică în clase, jumătate online; unde este risc epidemiologic mare, școala va începe online.

Demersurile pe care le-am gândit sunt în derulare pe fiecare direcție de acțiune. Am consituit un Comitet interministerial care pregătește deschiderea anului școlar

Va fi necesar portul măștii, atât pentru profesori, cât și pentru elevi și pentru personalul auxiliar – în școlile unde activitatea începe online

Acolo unde este posibilă despărțirea prin plafoane de plexiglas, în cadrul acelorași bănci, este important ca acest lucru să se realizeze, pentru a reduce contactul fizic

Toate școlile trebuie să fie pregătite cu substanțe de dezinfectie, cu dezinfectanți la dispoziția cadrelor didactice și elevilor

Am alocat resurse importante pentru creșterea capacității de organizare a lecțiilor, a cursurilor online. Situația în momentul de față am analizat-o din mai multe puncte de vedere. Aproximativ 20% dintre școli nu sunt conectate la internet. Vom găsi soluții.

Fiecare școală trebuie să aibă acces la platforme: Ministerul Educației a purtat discuții cu furnizorii și vor exista soluții. Google și Microsoft vor pune gratuit la dispoziție soluții pentru fiecare școală

A treia direcție este asigurarea accesului la cursurile online pentru elevii care nu dispun de tablete, calculatoare, laptopuri. Pentru asta am alocat suma necesară pentru achiziția a 250.000 de tablete; licitația este în derulare, săptămâna viitoare vor fi stabiliți câștigătorii.

Am disponibilizat din fonduri europene 125 milioane euro destinați decontării autorităților locale pentru achiziționarea de laptopuri.

În același context, premierul s-a referit și la organizarea alegerilor locale:

Data de 27 septembrie a fost stabilită de comun acord și a fost votată de parlament.

AEP împreună cu MS și MAI dezbate setul de reguli care trebuie respectate în campania electorală. Aceste reguli trebuie respectate, au ca obiectiv protejarea cetățenilor. Cu siguranță va fi măsura portului măștii. Vor exista reglementări privind organizarea evenimentelor electorale, distanță fizică, limitarea numărului de participanți.

În ceea ce priveste ziua votului, toți reprezentanții din birourile electorale vor avea la dispoziție 5 măști.

Când vom avea proiectul de reglementare îl voi trimite către fiecare lider de partid.

Cred că putem organiza alegerile fără a crește riscul de infectare.

surse: edupedu.ro, digifm.ro, hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrări de dezinsecție și deratizare desfășurate joi, 13 august, pe raza domeniului public al Municipiului Sebeș – Comunicat

Publicat

sebes

Primăria Municipiului Sebeș desfășoară joi, 13 august 2020, începând cu ora 18:00, prin Serviciul Public Administrarea Patrimoniului Sebeș, lucrări de dezinsecție și deratizare pe raza domeniului public (spații verzi, parcuri).

Substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății, iar intervențiile se desfășoară astfel încât echipamentele de pulverizat utilizate să nu provoace disconfort cetățenilor.

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru respectarea măsurilor de precauție.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate