Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fără creșteri de taxe și impozite în 2024. Amendamentul lui Florin Roman, adoptat de Comisiile de buget-finanțe

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Amendamentul la legea bugetului prin care s-a stabilit că nu vor fi majorări de taxe și impozite în 2024, a fost adoptat de comisiile de Buget-Finanțe, la Parlament.

Deputatul de Alba, Florin Roman, cel care a inițiat amendamentul, a comunicat că au fost oprite astfel creșterile de taxe.

”Am depus cel mai important amendament la legea bugetului de stat, prin care noi, PNL transformăm în litera de lege obligația guvernului de a NU majora taxe și impozite în 2024!

Au protestat toți, mai ales USR și AUR, dar când le-am spus ca acum este momentul adevărului, nu au avut ce face și au votat pentru!

Am oprit astfel creșterile de taxe impuse de USR în PNRR!”, a scris Roman, într-o postare pe Facebook.

Ce prevede amendamentul

”După articolul 80, se introduce un nou articol 801, cu următorul cuprins:

Art. 801 – În temeiul prevederilor art.3 lit.e), ale art.4 alin.(2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, și ale art.5 alin.(2) lit.d) din Legea nr.69/2010 a responsabilitatii fiscal-bugetare, cu modificările și completările ulterioare,

  • pe parcursul exercițiului financiar 2024 nu se adoptă/aprobă acte normative cu intrarea în vigoare înainte de 1.01.2025

prin care

    • se realizează creșteri ale cotelor de impozitare sau lărgirea bazelor de impozitare, în vigoare la data de 1.01.2024,
    • se elimină sau se reduc facilități existente sau
    • se stabilesc alte impozite și taxe decât cele avute în vedere la fundamentarea veniturilor bugetului general consolidat, prevăzute de prezenta lege.

Nu pot fi introduse taxe şi impozite

„Este o decizie politică a Partidului Naţional Liberal, luată în forurile statutare ale partidului. Pentru a nu mai exista discuţii referitor la faptul că pot creşte taxe în 2024, am venit cu acest amendament care a fost susţinut de ministrul Boloş la dezbaterile generale pe Legea bugetului de stat”, a precizat Roman, la Parlament, potrivit Agerpres.

Potrivit liberalului, prin acest amendament va deveni „literă de lege” că nu pot fi introduse taxe şi impozite.

El a explicat că amendamentul a fost introdus pentru că, din păcate, s-a constatat că „diferenţa de la vorbe la fapte e câteodată alta”.

„Nu am o problemă cu coaliţia. Eu am o problemă cu cei care ne-au obligat să facem aceste majorări de taxe, pentru că aceste majorări de taxe, care au fost şi în luna octombrie, au fost rezultatul unor jaloane din PNRR negociate de domnul Ghinea, care practic ne-a obligat la modificarea Codului fiscal.

Deci acest amendament – zero taxe în 2024 – este un amendament împotriva USR, partidul care a impus taxe noi şi impozite noi prin PNRR”, a adăugat Florin Roman.

Deputatul PNL a mai spus că amendamentul este susţinut şi de PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nelu

    marți, 19.12.2023 at 03:10

    Un pfa in 2024 plateste sanatate dupa 60 salarii este tratat mai bine s au contribuim la rep ext la casele de sanatate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax