Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Firmele NU vor putea utiliza permanent locurile de parcare plătite. Decizie în Consiliul Local Alba Iulia

Publicat

Firmele din municipiu nu vor putea utiliza locul de parcare permanent. Decizia a fost luată marți de consilierii locali din Alba Iulia. Aceștia au votat respingerea unui proiect de hotărâre care prevedea modificarea Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiu astfel încât persoanele juridice să poată utiliza locul de parcare 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână. Firmele ar fi urmat să achite o taxă anuală majorată, de 200 de lei/loc de parcare.

Citește și VIDEO: Mărirea de salarii din Primărie, VOTATĂ în Consiliul local. HAVA: „De un Dumnezeu facem rost …?”

Reamintim faptul că în prezent, beneficiarii locurilor de parcare au dreptul de a folosi exclusiv locul de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 08.00, iar sâmbăta și duminica pe tot parcursul zilei. 

În anul 2010 a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor de reședință aflate pe raza municipiului Alba Iulia prin HCL nr.41/2010, regulament modificat prin HCL 76/2010, HCL nr. 58/2011 și HCL nr. 309/2017.

Printre modificările aduse Regulamentului prin HCL nr. 309/2017 se numără și aceea potrivit căreia beneficiarii locurilor de parcare de reședință nu mai au dreptul exclusiv de a folosi locurile de parcare atribuite 24 de ore pe zi, stabilindu-se că aceștia au un drept de folosință exclusivă asupra locurilor de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 08.00, iar sâmbăta și duminica pe tot parcursul zilei, între orele 08.00 – 16.00 ale fiecărei zile, de luni până vineri, locurile de parcare putând fi folosite liber de orice persoană, cu excepția locurilor atribuite persoanelor cu handicap pentru care beneficiarii acestora benefiază de un drept exclusiv de folosință 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână.

Citește și Nepotismul bate CV-ul la angajările din instituțiile publice din Alba. Pile tari pentru salarii mari

După aprobarea acestor modificări, mai mulți reprezentanți ai unor persoane juridice (societăți comerciale, cabinete medicale, etc.) au semnalat faptul că această modificare a programului de utilizare exclusivă de către beneficiari a locurilor de parcare perturbă buna desfășurare a activităților pe care le desfășoară având în vedere faptul că aceste entități își desfășoară cea mai mare parte din activitate de dimineața până seara, unele chiar la sfârșit de săptămână, motiv pentru care au solicitat modificarea Regulamentului pentru a li se permite să utilizeze locurile de parcare ce le-au fost atribuite pentru perioade mai lungi de timp.

Deoarece durata de timp în care persoanele juridice pot utiliza exclusiv locurile de parcare atribuite este semnificativ mai mare decât cea a celorlalți beneficiari de locuri de parcare, s-a propus majorarea taxei de parcare de la 120 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus la 200 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus.

Citește și LOVITURĂ după creșterile salariale din Primăria Alba Iulia. S-a lansat licitația pentru EVALUAREA angajaților

„Staționarea autoturismelor este permisă contra cost, percepându-se o taxă anuală în cuantum de 120 lei/an/loc de parcare cu TVA inclusiv pentru persoanele fizice în cuantum de 200 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus pentru persoanele juridice, taxă care poate fi modificată prin hotărâri ale Consiliului Local al muncipiului Alba Iulia

Taxa pentru persoanele juridice se va aplica începând cu data prelungirii dreptului de folosință al acestora asupra locurilor de parcare pe care le dețin”, se preciza în proiectul de hotărâre.

Potrivit proiectului, persoanele juridice care ar fi urmat să beneficieze de locurile de parcare permanente ar fi fost obligate să asigure marcarea corespunzătoare a acestora, cu vopsea de culoare roșie, pentru a le putea distinge cu ușurință de celelalte locuri de parcare.

Citește și NOI CREȘTERI SALARIALE la Primăria Alba Iulia. Șefii vor lua de 4,5 ori mai mult decât media pe județ

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax