Contacteaza-ne si pe
Publicitate

JUNIOR

FOTO: A III-a ediție a concursului „Prietenii Necuvântători”, la Grădinița „Scufița Roșie” din Alba Iulia

Publicat

Vineri, 15 martie 2019,  la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” din Alba Iulia, s-a desfășurat cea de-a III a ediție a Concursului ”Prietenii Necuvântători” , un concurs pentru preșcolarii  din grădinițele din Alba Iulia.

Diirectorul unității de învățământ, Maria Seician, a precizat că prezența ”prietenilor necuvântători” aduce numeroase beneficii emoționale copiilor: le dezvoltă abilitățile de comunicare nonverbale precum: mimica, postura, mișcările, copiii reușind să învețe valori precum loialitatea, empatia, altruismul.

Preșcolarii prezenți, au trecut prin 3 probe, la care s-au descurcat foarte bine dar și o probă surpriză, de îndemânare, care, se pare că a fost pe placul copiilor și a juriului, format din:

– inspectorul școlar pentru educație timpurie : prof. Aurora Vârtei,

– Steau Liliana reprezentant al Comitetului de părinți din Grădinița cu P.P. ”Scufița Roșie” ,

–  Dr. Popa George reprezentant Cabinet Veterinar ”Azmavet”,

– Bela Virgil și Argeșan Robert, reprezentați ai sponsorului acestui concurs, Selgros Cash & Carry.

Preșcolarii prezenți, au fost ajutați de Zâna din pădure, însoțită de iepurașul jucăuș, să scape de emoții, să danseze și să se bucure de aceste momente.

În cadrul concursului, copiii au parcurs cele trei probe:

Prima probă a presupus recitarea unei poezii sau interpretarea unui cântecel având ca personaje animalele cunoscute de ei.

O ghicitoare formulată despre un animal primit pe un jeton a reprezentat proba a doua.

A treia probă, în cadrul căreia copilașii au pictat/desenat din imaginație mediul de viață al unui animăluț preferat.

Proba surpriză, a fost provocarea de a mulge vaca, probă la care preșcolarii au participat cu entuziasm și placere.

Echipajele grădinițelor participante, au dat dovadă de implicare, pricepere şi dăruire în cadrul acestui concurs, toţi copiii au primit diplome, baloane şi premii puse la dispoziție de sponsor și organizatori.

Doamna Coman Maria, în calitate de profesor coordonator al acestui proiect, a precizat faptul că acest concurs se adresează copiilor preşcolari, cu scopul de a dezvolta sentimentul de dragoste față de ”necuvântătoare” precum și stabilirea de relații cauzale cu mediul înconjurător.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: A început programul ”Rabla” la electrocasnice. Echipamentele eligibile și procedura de obținere a voucherelor

Publicat

electrocasnice

Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a lansat oficial. De astăzi, puteți solicita vouchere pe siteul Ministerului Mediului. Potrivit noului ghid, publicat de Ministerul Mediului, programul cuprinde acum mai multe tipuri de electrocasnice, faţă de cele trei de anul trecut. Aşadar, românii vor putea lua vouchere şi pentru televizoare sau maşini de spălat vase. Iar fondurile pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

VIDEO: Podul de 100 de ani de la Câmpeni. Spoială peste rugina timpului, în cinstea vizitei familiei regale în Apuseni

Publicat

pod campeni

Podul de fier care traversează Arieșul în Câmpeni și face legătura cu partea industrială a orașului s-a degradat și este un real pericol pentru cei care îl trec zilnic cu camioane de mare tonaj, dar și cu autoturisme. Grinzile de metal au ruginit și s-au șubrezit. Potrivit primarului din Câmpeni, Călin Andreș, administraţia locală a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Marcel Iureș la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. Îndrăgostit de Cetate, contrariat de Monumentul Unirii

Publicat

Marcel Iureș joacă vineri seară în ”Moș Nichifor”, o nouă adaptare a poveștilor lui Ion Creangă, marca Alexandru Dabija. Prezent astăzi la o întâlnire cu jurnaliștii și cu publicul său, marele actor a povestit cât de mult îi place la Alba Iulia. A spus că s-a plimbat prin Cetate alături de fiul său, unde i […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Se înlocuiesc semafoarele la intersecția OMW – Stadion din Alba Iulia. Trafic îngreunat

Publicat

Trafic rutier este îngreunat vineri, în intersecția dintre Bulevardul Revoluției 1989, Bulevardul Republicii și strada Calea Moților din Alba Iulia. Muncitorii înlocuiesc semaforul vechi cu unul nou. Semaforul a fost scos din funcțiune încă de joi. Până la finalizarea lucrărilor, circulația rutieră este dirijată de polițiști. Reamintim faptul că în urmă cu două luni, unul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate