Contacteaza-ne si pe
Publicitate

JUNIOR

FOTO: A III-a ediție a concursului „Prietenii Necuvântători”, la Grădinița „Scufița Roșie” din Alba Iulia

Publicat

Vineri, 15 martie 2019,  la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” din Alba Iulia, s-a desfășurat cea de-a III a ediție a Concursului ”Prietenii Necuvântători” , un concurs pentru preșcolarii  din grădinițele din Alba Iulia.

Diirectorul unității de învățământ, Maria Seician, a precizat că prezența ”prietenilor necuvântători” aduce numeroase beneficii emoționale copiilor: le dezvoltă abilitățile de comunicare nonverbale precum: mimica, postura, mișcările, copiii reușind să învețe valori precum loialitatea, empatia, altruismul.

Preșcolarii prezenți, au trecut prin 3 probe, la care s-au descurcat foarte bine dar și o probă surpriză, de îndemânare, care, se pare că a fost pe placul copiilor și a juriului, format din:

– inspectorul școlar pentru educație timpurie : prof. Aurora Vârtei,

– Steau Liliana reprezentant al Comitetului de părinți din Grădinița cu P.P. ”Scufița Roșie” ,

–  Dr. Popa George reprezentant Cabinet Veterinar ”Azmavet”,

– Bela Virgil și Argeșan Robert, reprezentați ai sponsorului acestui concurs, Selgros Cash & Carry.

Preșcolarii prezenți, au fost ajutați de Zâna din pădure, însoțită de iepurașul jucăuș, să scape de emoții, să danseze și să se bucure de aceste momente.

În cadrul concursului, copiii au parcurs cele trei probe:

Prima probă a presupus recitarea unei poezii sau interpretarea unui cântecel având ca personaje animalele cunoscute de ei.

O ghicitoare formulată despre un animal primit pe un jeton a reprezentat proba a doua.

A treia probă, în cadrul căreia copilașii au pictat/desenat din imaginație mediul de viață al unui animăluț preferat.

Proba surpriză, a fost provocarea de a mulge vaca, probă la care preșcolarii au participat cu entuziasm și placere.

Echipajele grădinițelor participante, au dat dovadă de implicare, pricepere şi dăruire în cadrul acestui concurs, toţi copiii au primit diplome, baloane şi premii puse la dispoziție de sponsor și organizatori.

Doamna Coman Maria, în calitate de profesor coordonator al acestui proiect, a precizat faptul că acest concurs se adresează copiilor preşcolari, cu scopul de a dezvolta sentimentul de dragoste față de ”necuvântătoare” precum și stabilirea de relații cauzale cu mediul înconjurător.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident la Cisteiu de Mureș. O persoană a rămas încarcerată după ce s-a răsturnat cu mașina

Publicat

Detașamentul de pompieri Aiud în cooperare cu SAJ Ocna Mureș intervin cu o autospecială și o ambulanță la un accident rutier cu un autoturism răsturnat pe raza localității Cisteiu de Mureș.  O victimă încarcerată. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

PROGRAMUL OFICIAL al vizitei Papei Francisc în România. Cât va sta la Blaj și care este programul zilei de 2 iunie

Publicat

p

Programul vizitei Sanctității Sale Papa Francisc în România a fost făcut public de Administrația Prezidențială. Sfântul Părinte se va afla la la Blaj în data de 2 iunie, duminică. Acesta va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10,30 și va oficia Divina Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi martiri greco-catolici. Va ține apoi o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE Simulare EVALUARE Naţională 2019 în ALBA: Aproape 60% dintre elevi nu au luat 5 la Matematică. 2 medii de 10

Publicat

educatie

Inspectoratul Școlar Județean Alba a centralizat rezultatele înregistrate la sesiunea de Simulare a examenului de Evaluare Naţională 2019. Testările au fost organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, iar în premieră, în acest an, au luat parte şi elevi din clasele a VII-a. Au participat la toate probele 2695 de elevi de clasa […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LISTA oficială a PSD pentru alegerile Europarlamentare. Reprezentantul județului Alba, Victor Negrescu, pe loc eligibil

Publicat

negrescu

PSD a anunțat astăzi lista candidaților la alegerile Europarlamentare din acest an. Județul Alba are un reprezentant pe locurile elegibile: este vorba despre Victor Negrescu, europarlamentar în acest mandat și fost ministru. Negrescu este foarte apropiat de organizația județeană a acestui partid. Acesta este pe locul 9 al listei, având, potrivit sondajelor, toate șansele să […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate