Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Acțiuni informativ-preventive dedicate copiilor și adolescenților aflați în taberele din Alba. Temele abordate

Publicat

În ultimele două săptămâni, noi serii de copii și adolescenți, aflați în taberele de agrement din Ighiu, Tăuți, Albac și Gârda de Sus, au luat parte la întâlniri în cadrul cărora au fost abordate subiecte legate de siguranță.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii Biroului Siguranță Școlară alături de cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul de Poliție județean Alba, jandarmi, specialiști ai Centrului regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au organizat noi sesiuni informativ preventive la care au luat parte peste 1.000 de copii și adolescenți care au ales o tabără din județul Alba, pentru a petrece o parte din vacanța mare.

Temele abordate au fost adaptate vârstelor și au vizat, în principal prevenirea victimizării din fapte cu violență, trafic de persoane, violarea vieții private și cyberbullying precum și aspecte legate de consecințele nefaste ale consumului de substanțe interzise asupra dezvoltării personale, emoționale și sociale.

Aspiranților la statutul de conducător auto, le-a fost transmis mesajul campaniei naționale de informare publică intitulată sugestiv ”Când drogurile și alcoolul preiau volanul, se închide drumul libertății”.

Tinerii au fost conștientizați în legătură cu faptul că pedeapsa închisorii cu executare este aplicată celor care conduc autovehicule sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis și provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei.

La o parte dintre activitățile desfășurate în această perioadă în tabere, au luat parte și polițiștii grupei canine din cadrul Serviciului de Ordine Publică, care au executat, împreună cu câinii de serviciu, demonstrații care au pus în valoare capacitatea de intervenție a echipelor.

Activitățile informativ – preventive vor continua, până la finalul vacanței de vară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax