Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Anchete finalizate de procurori din Alba Iulia, în cazul unor accidente rutiere. Şase şoferi, trimişi în judecată

Publicat

accident vila dutu 2016 Procurorii din Alba Iulia au încheiat anchetele şi au dispus trimiterea în judecată, în perioada 11-13 ianuarie, a doi şoferi care au fost implicaţi în accidente rutiere, după ce au consumat alcool. Alţi patru conducători auto vor fi trimşis în judecată după ce au fost opriţi în trafic şi erau tot sub influenţa alcoolului.

Accidentele s-au petrecut în prima jumătate a anului 2016, iar şoferii se aflau sub influenţa alcoolului. Toţi sunt trimişi în judecată în stare de libertate.

Potrivit procurorilor, bărbatul de 48 de ani din Alba Iulia, care a condus, în 6 mai, băut şi a provocat accident pe Calea Moţilor, în urma căruia patru autoturisme au fost avariate şi a fost distrusă terasa unui local, a fost trimis în judecată.

Vezi şi Dosar penal pentru şoferul care a condus băut şi a provocat ACCIDENT la Alba Iulia. Au fost distruse terasa unui local şi patru maşini

IMG-20160506-WA0012 În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut următoarea stare de fapt: “în data de 6.05.2016, în jurul orei 15.10, aflându-se sub influenţa băuturilor alcolice, inculpatul G.S.S. a condus un autoturism marca Renault pe str. Calea Moţilor din municipiul Alba Iulia şi, în dreptul unui local, a intrat în coliziune cu autoturismul marca Hyundai condus de Z.E., care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului la stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu, iar în urma coliziunii au fost avariate şi alte două autovehicule şi terasa localului. Organele de poliţie l-au condus pe inculpat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba unde i-au fost prelevate două mostre biologice, rezultând o alcoolemie de 1,05 g‰ alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 0,85 g‰ alcool pur în sânge la a doua probă. Inculpatul are vârsta de 48 ani şi nu are antecedente penale”.

Vezi şi FOTO UPDATE: ACCIDENT în Alba Iulia, pe Calea Moţilor. Carambol cu patru maşini implicate şi terasa unei pensiuni distrusă

DSC_0155 Al doilea caz în care procurorii au finalizat ancheta şi este vorba despre un accident cu şofer sub influenţa alcoolului se referă la un eveniment rutier petrecut în 12 mai. Atunci, au fost avariate un autoturism Opel şi o autospecială ISU Alba, care circula cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Şoferul autoturismului, un bărbat de 38 de ani, avea alcoolemie de 0,70 în aerul expirat.

Vezi Şoferul autoturismului care a lovit maşina SMURD, în sensul giratoriu din Cetate, avea alcool „la bord” şi circula cu permisul anulat

DSC_0159 Potrivit procurorilor, „în data de 12.05.2016, în jurul orei 18.40, aflându-se sub influenţa băuturilor alcolice, inculpatul C.C.C. a condus un autoturism marca Opel pe bd. Revoluţiei 1989 din municipiul Alba Iulia şi, în apropierea sensului giratoriu situat în zona Pieţei Cetate, a intrat în coliziune cu autospeciala marca Mercedes condusă de C.A., care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului la stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu, iar, în urma coliziunii, au fost avariate cele două autovehicule şi a rezultat vătămarea corporală uşoară a numiţilor C.C.C., M.K.M, C.K. şi C.C. Organele de poliţie l-au condus pe inculpat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba unde i-au fost prelevate două mostre biologice, rezultând o alcoolemie de 1,40 g‰ alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,25 g‰ alcool pur în sânge la a doua probă. Inculpatul are vârsta de 38 ani şi nu are antecedente penale”.

În alte patru cazuri, şoferi care au circulat sub influenţa alcoolului au fost opriţi în trafic, nefiind implicaţi în accidente rutiere. Şi aceştia au fost trimişi în judecată.

Precizărie procurorilor, din rechizitorii:

În 7 ianuarie 2016, în jurul orei 12.45, H.N.H, “aflându-se sub influenţa băuturilor alcolice, a condus un autoturism marca Ford pe şoseaua de ocolire a municipiului Alba Iulia, ocazie cu care a fost oprit în trafic de către organele de poliţie şi condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba unde i-au fost prelevate două mostre biologice, rezultând o alcoolemie de 2,50 g‰ alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2,30 g‰ alcool pur în sânge la a doua probă. Inculpatul are vârsta de 49 ani şi nu are antecedente penale”.

“În data de 29.05.2016, în jurul orei 3.20, aflându-se sub influenţa băuturilor alcolice, inculpatul H.C. a condus un autoturism marca Volkswagen pe bd. Încoronării din municipiul Alba Iulia, ocazie cu care a fost oprit în trafic de către organele de poliţie şi condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba unde i-au fost prelevate două mostre biologice, rezultând o alcoolemie de 1,50 g‰ alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,35 g‰ alcool pur în sânge la a doua probă. Inculpatul are vârsta de 33 ani şi nu are antecedente penale”.

“În data de 12.06.2016, în jurul orei 4.25, aflându-se sub influenţa băuturilor alcolice, inculpatul L.C.A. a condus un autoturism marca Ford pe str. Călăraşilor din municipiul Alba Iulia, ocazie cu care a fost oprit în trafic de către organele de poliţie şi condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba unde i-au fost prelevate două mostre biologice, rezultând o alcoolemie de 1,50 g‰ alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,22 g‰ alcool pur în sânge la a doua probă. Inculpatul are vârsta de 22 ani şi nu are antecedente penale”.

“În data de 8.07.2016, în jurul orei 17.45, aflându-se sub influenţa băuturilor alcolice, inculpatul G.V. a condus un autoturism marca Opel pe str. Victoriei din oraşul Cugir, ocazie cu care a fost oprit în trafic de către organele de poliţie şi condus la Spitalul Orăşenesc Cugir unde i-au fost prelevate două mostre biologice, rezultând o alcoolemie de 1,10 g‰ alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 0,95 g‰ alcool pur în sânge la a doua probă. Inculpatul are vârsta de 46 ani şi nu are antecedente penale”.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax