Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Blocul G2 ”Turturica” din Alba Iulia, demolat complet. Cum arată zona în care va fi construită parcare etajată

Publicat

Blocul G2 ”Turturica” din Alba Iulia a fost demolat, iar în zona de pe strada Arnsberg va fi construită parcare etajată. Lucrările de demolare s-au desfășurat în decembrie 2023.

Pentru construirea parcării, perioada din contract este de 18 luni, de la ordinul de începere a lucrărilor.

Contractul de demolare a fost semnat în august 2023.

Locatarii din bloc au fost evacuați de primărie, în urmă cu șase ani.

Peste 200 de persoane locuiau acolo, cu chirie. În tot blocul erau 72 de locuințe închiriate și 33 de garsoniere proprietate personală, la vremea respectivă.

Cum arată zona în care a fost demolat blocul:

Evacuarea din 2017 a fost criticată de ONG-uri la nivel național. Apoi în bloc au mai rămas câteva persoane care erau proprietari. Primăria a făcut expropiere și le-a dat în jur de 6000 de euro.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Timpul s-a oprit în loc, în blocul Turturica din Alba Iulia. Cum arată camerele din care au fost evacuați locuitorii

Parte din ei au ajuns în barăci sociale, pe terenul din Lumea Nouă.

Până la sfârșitul anului 2022, în bloc mai stăteau câteva persoane care erau proprietari și au fost între timp expropriați. Ultimii proprietari au primit containere modulare amplasate în zona fostului Talcioc din Alba Iulia, iar o familie o locuință socială.

Mai jos, contextul în care s-a decis evacuarea locatarilor.

Povestea unui eșec administrativ la Alba Iulia. Cazul ”Turturica” sau cum un oraș se poate comporta ca un ”stat captiv”

Cum va arăta parcarea etajată

Parcarea etajată ce va fi construită în locul blocului ”Turturica” ar urma să rezolve o parte din criza locurilor de parcare în zonă, mai ales după lucrările de mobilitate.

Proiectul este pentru construirea unei structuri cu parter și două etaje, ce va permite amenajarea a 144 locuri de parcare interioare și 27 de locuri de parcare exterioare.

Clădirea va avea la parter 1542,18 mp, iar cele două etaje, câte 1592,22 mp fiecare. Suprafața totală va fi de 4726,62 mp, iar amenajările exterioare – alei de 510,7 mp. Vor fi amenajate și spații verzi pe 1135 mp și locuri de parcare exterioare (dale înierbate) și carosabil pe 667,6 mp.

 

foto: Prime ArtsLa parter vor fi punctul de control, barierele de acces și spații de parcare, două noduri de scară pentru evacuare, dar și ascensor pentru 8 persoane.

Pentru circulația în interior vor fi patru rampe (2 de urcare, 2 de coborâre). Unele artere vor fi cu sens unic, altele în dublu sens, conform marcajelor.

foto: Prime Arts

Parcajul va fi împărțit în 4 sectoare pe nivel (12 în total), cu zone marcate prin litere și cifre pentru locurile de parcare.

La etajele 1 și 2 vor fi și toalete publice și spații administrative.

La parter, parcarea va fi deschisă complet, iar la etajele 1 și 2, dar și la terasa clădirii s-a optat pentru închidere din panouri de tablă perforată.

Va fi dotată cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice și un punct de închiriere a bicicletelor în sistem ”bike sharing”.

Terasa clădirii va fi amenajată cu spații verzi și locuri de joacă pentru copii.

Executanți: asocierea SC Lincoln Plus SRL – SC Secret Art SRL.

Valoare totală contract: 11.734.486 lei, fără TVA, din care:

  • Valoarea serviciilor de proiectare, verificare tehnică de calitate a PT și detalii de execuție: 201.900 lei;
  • Execuție lucrări: 11.527.586 lei;
  • Servicii de asistență tehnică: 5.000 lei.

Termenul de prestare a serviciilor și de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la ordinul de începere a lucrărilor, care vor avea o garanție de 60 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax