Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Continuă lucrările la Grădinița din zona industrială Drâmbar, comuna Ciugud. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Lucrările rămase de execuat la Grădinița cu program prelungit din zona industrială Drâmbar ar putea începe în curând. Primăria comunei Ciugud a lansat marți o licitație în valoare de peste 4 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor. 

Reamintim faptul că administrația locală din Ciugud a decis construcția unei grădinițe în apropierea fabricilor aflate în zona industrială a comunei, tocmai pentru ca părinții să își poată lua sau aduce copiii aproape de locul lor de muncă, fără a pierde prea mult timp pe drum. Lucrările pentru construcția grădiniței moderne au fost însă blocate de un proces între Primărie și constructor. După constatarea unor nereguli în proiect, constructorul a solicitat în instanță, printre altele, prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor.

Citește și VIDEO: Construcția grădiniței din zona industrială a Ciugudului, blocată de un proces între primărie și constructor. Motivele

Primăria comunei Ciugud a lansat marți, 25 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru continuarea lucrărilor rămase de executat la obiectivul de investiție „Dezvoltarea serviciilor socio-educative la nivelul Comunei Ciugud prin construirea unei grădinițe cu program prelungit”.

Valoarea totală este estimată la 4.059.282,04 lei, fără TVA. 

gradinita ciugud

Obiectivul de investiție prevede construirea unei grădinițe cu program prelungit în zona industrială din comuna Ciugud. Necesitatea construcției unei grădinițe cu program prelungit în comuna Ciugud vine din nevoia de a crea pentru copiii preșcolari un mediu propice desfășurării activității didactice.

În acest moment grădinița din Comuna Ciugud funcționează într-o clădire aflată în stare mediocră funcțional și structural, și care nu oferă un mediu plăcut pentru copii, cadre didactice și părinți. Astfel, construirea unei grădinițe cu program prelungit în comuna Ciugud reprezintă principala necesitate a autorității locale din sfera serviciilor didactice și școlare.

gradinita ciugud

În momentul de față, clădirea are structura de rezistență finalizată (pereți de zidărie de cărămidă plină, neconfinată, de cca. 50 cm grosime la exterior si de cca. 40-30 cm grosime la interior). Închiderile si compartimentările sunt realizate în proporție mare.

Clădirea nu beneficiază de nici un fel de finisaje, interioare sau exterioare.

Grădinița se adresează copiilor cu vârstă preșcolară din comuna Ciugud și copiilor ai căror părinți activează în zona industrială aflată în proximitatea acesteia. Va funcționa cu program prelungit, pentru acordarea la programul de lucru al părinților.

Clădirea se înscrie într-un dreptunghi cu dimensiunile 46,85 x 27,40 m (47,05 x 27,60 m, incluzând și termosistemul), este în regim de înălțime P+1, etajul (cu o suprafață de cca. 10% din suprafața parterului) fiind rezervat administrației.

Din punct de vedere funcțional clădirea existenta are următoarea configurație:

Clădirea a fost structurată în 4 secțiuni (trei la parter și una la etaj):

  • prima cu filtrul, cabinetul medical, izolatorul și alte anexe specifice accesului
  • a doua cu sala multifuncțională și bucătăria ca funcțiuni principale
  • a treia cu sălile pentru grupele de joc și dormitoarele copiilor
  • a patra pentru conducere și personal – la etaj.

Acestea sunt organizate în jurul a două curți interioare: una cu vegetație, deschisă pe latura dinspre nord (aceasta conduce spre locul de joacă exterior), cealaltă – un atrium, cu pardoseală de tartan, funcționează ca o cameră de joacă în aer liber.

Accesul în clădire se realizează pe latura sudică, este accentuat de etajul în consolă, care definește dominanta construcției. Evacuarea în caz de incendiu se face în trei puncte: ușa prin care se face și accesul principal, ușa din fațada sudică a curții interioare cu vegetație, de la extremitatea coridorului din care se face distribuția în sălile de joacă și dormitoare.
Grădinița este adaptată nevoilor specifice copiilor cu dizabilități.

În exterior este prevăzută o rampă de acces la platforma exterioară, iar la interior este un grup sanitar gabaritat corespunzător.

Copii sunt grupați în 6 săli pentru învățare și joacă și 3 dormitoare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax