Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi de la 8 licee din Alba Iulia au participat la un concurs pe tema Marii Uniri. Premii de peste 3.000 de lei

colaj centenar

Publicat

Opt echipe de liceeni din Alba Iulia au participat la Concursul “Alba Iulia – Cetatea de scaun a Marii Uniri”, organizat miercuri la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, de Fundația ”Alba Iulia 1918 pentru Unitate și Integritatea României”.

concurs centenar

Echipele, formate din câte trei elevi și un cadru didactic, au prezentat, pe rând, în ritmul și creativitatea fiecăruia, lucrări referitoare la o temă privind actul Unirii și personalitățile acesteia de la 1918.

Elevii au dat dovadă de originalitate, coerență în prezentare, conținut științific, surse bibliografice și, mai presus de toate, implicare.

concurs centenar

Juriul format din inspector școlar – prof. Ștefan Teompa de la IȘJ Alba, profesoarele Florina Boian – Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, Gabriela Voina – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ighiu și președintele fundației organiztoare, Vasile Todor au decis câștigătorii:

concurs centenar

Locul I și premiul de 1600 lei, echipa Colegiului Național Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia, prof. Dan Anca, cu tema ”Garda Națională de la Alba Iulia 1918”;
Locul al II-lea și premiul de 1200 lei, echipa Colegiului Tehnic „Apulum” Alba Iulia, prof. Dorin Popescu, cu tema ”Maria Puia – Martira neamului românesc”;
Locul al III-lea și premiul de 800 lei, Colegiul Național “Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia, prof. Daniela Cetean, cu tema: ”Reconstituirea anului 1918 prin reenactmentul istoric la Alba Iulia”.

concurs centenar

”Se spune că dacă nu te implici în derularea unui eveniment, ca participant sau organizator, nu simți emoția provocată de acesta. Eu am simțit-o de astă dată ca organizator și mă bucur că trăirea a fost dedicată Centenarului Marii Uniri”, a declarat reprezentantul fundației organizatoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax