Connect with us
Publicitate

CUGIR

EXCLUSIV: Mărturii șocante după explozia de la Cugir. ”Mâna trăgătorului a luat foc. Muniția, scoasă din mână în mână”

Publicat

cugir

Surse din interiorul Fabricii de Arme din Cugir au explicat pentru Alba24 ce s-a întâmplat în tunelul de tragere subteran al unităţii. Mărturiile sunt șocante și arată totodată un nivel mare de nemulțumire legat de condițiile de muncă.

Vezi și FOTO-VIDEO: EXPLOZIE de muniție și INCENDIU la un depozit al Fabricii de Arme din Cugir. O persoană DECEDATĂ

Sursele noastre, care au dorit să își păstreze anonimatul, spun că deflagrația a fost cauzată de o scânteie produsă de un glonț, în combinație cu praful de pe tunelul de tragere.

Mâna trăgătorului a luat foc, dar acesta a reușit să îl stingă. Muniția a fost scoasă rapid, manual, dar adevărul este mai profund și ține de lipsa investițiilor și de condițiile improprii de muncă.

Citește și: VIDEO: Explozia de la Fabrica de Arme din Cugir. Declarațiile emoționante ale soțului victimei

La evacuarea fabricii, la scurt timp după incident, o mare nemulțumire mocnea printre muncitori. ”Este mafie mare aici”, murmurau oamenii către presă, încruntați, dar nimeni nu a îndrăznit să își asume public vreo poziție.

”Una dintre femeile care au fost în zona tunelului de tragere este în stare de șoc. A explicat că a văzut trupul ars al femeii, cum a fost scos ca o statuie. Și că, în încăperea în care a luat foc, pereții erau antifonați cu carton”, a explicat o sursă Alba24.

Aceasta a adăugat că deflagrația s-a produs după un foc de armă. Explozia a fost declanșată de scânteia pe care o produce glonțul în combinație cu praful de pe tunelul de tragere, ne-a transmis omul.

Citește și „Corupția ucide la Fabrica de Arme Cugir”: Declarațiile deputatului Florin Roman după incendiul de luni

„Mâna omului care a tras a luat foc și în acel moment au fugit cu toții spre ieșire. Totul a durat extrem de puțin, până când focul a cuprins toată încăperea, din cauza nerespectării normelor de izolare, respectiv carton și polistiren. Condițiile de muncă mizerabile, colcăind a praf de pușcă, lipsa totală a investițiilor, totala nepăsare a conducerii și a sindicatului în a veni cu soluții pentru condițiile de muncă.

A fost noroc că au reușit să scoată muniția afară din magazie, din mână în mână. Și că domnul care a tras cu pușca a scăpat ca prin minune. A reușit să-și stângă focul de pe mânecă”, a adăugat sursa Alba24.

Citește și DOSAR PENAL deschis în urma exploziei și a incendiului de la Fabrica de Arme Cugir. Poliția investighează cazul

Numele victimei este Adela Bârzu, era piroarătătoare, avea 50 de ani, era mama a două fete, dintre care una căsătorită recent și cealaltă gravidă. Se pare că aceasta s-a întors după geantă, neintuind pericolul maxim care o pândea. Tavanul fals și izolația fonică ar fi căzut peste aceasta. De altfel, salvatorii cu măști de oxigen au căutat-o aproape o oră printre resturile rămase în urma incendiului.

În secția respectivă se lucra în două schimburi și acolo munceau două tipuri de angajați: trăgători și încărcători (piroarătători).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax