Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Persoane cu dizabilităţi din Alba Iulia, în pelerinaj la mănăstiri din judeţele Alba şi Cluj

Publicat

050

Beneficiarii Centrului de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” Alba Iulia – centru de zi pentru persoane cu handicap – au participat săptămâna aceasta la un pelerinaj la mănăstiri din judeţele Alba şi Mureş.

Persoanele cu dizabilităţi au vizitat 7 dintre cele mai frumoase mănăstiri din cele două judeţe: Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” din Aiud, Mănăstirile „Sfântul Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Rimetea, Mănăstirea „Schimbarea la Față” de la Cheile Turzii, Mănăstirea „Sfânta Troiţă” Feleacu, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Florești-Tăuţi și Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava.

„Porţile deschise ale mănăstirilor ne-a demonstrat încă o dată faptul că nu există obstacole care să ne despartă de mila lui Dumnezeu, că putem păşi cu încredere în Sfintele Lăcașe atâta timp cât râvnim la harul dumnezeiesc şi la îmbrăţişarea Tatălui Ceresc.

Am fost întâmpinaţi cu prietenie, căldură și ospitalitate de către întreaga obște a mănăstirilor. Astfel, împreună, persoanele adulte cu dizabilitati, însoțitori și coordonatorul centrului, în număr de 20, am dobândit încredere reciprocă, într-ajutorare, colaborare şi socializare pe tot parcursul acestei călătorii spirituale”, au precizat reprezentanţii Centrului de zi pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia.

Centrul de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” Alba Iulia – centru de zi pentru persoane cu handicap – a fost înfiinţat în anul 2008 şi funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu  Primăria Municipiului Alba Iulia prin Serviciul Public de Asistenţă Socială şi Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Centrul are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap și oferă gratuit beneficiarilor, persoane cu handicap fizic, nevăzători și cu deficiențe de auz, servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax