Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Peste 400 de elevi din Alba au discutat cu polițiștii despre comportamentul preventiv și pericolul reprezentat de droguri

Publicat

Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu, din șase licee și școli gimnaziale din județul Alba au discutat cu polițiștii și cu specialiștii în prevenirea consumului de droguri despre comportamentul preventiv și pericolul reprezentat de droguri.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 9 – 17 iunie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea a Criminalității împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliței Județean Alba și polițiști de proximitate, alături de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfășurat activități informativ – preventive în 6 unități de învățământ din județ.

Astfel, elevii Colegiilor Naționale ”Lucian Blaga” Sebeș, ”Avram Iancu” Câmpeni, ai Liceelor „Corneliu Medrea” din Zlatna, Tehnologic Silvic din Câmpeni, ai Școlilor Gimnaziale Câmpeni și ”Mihai Eminescu” Alba Iulia, au fost provocaţi la dezbateri care au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea pornografiei infantile și a traficului de persoane şi nu în ultimul rând, prevenirea riscurilor din mediul online.

Un alt subiect abordat a fost cel al consumului de droguri, iar specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia au explicat ce sunt drogurile, ce înseamnă dependența și servajul, care sunt efectele asupra sănătății și statutului social al unui consumator și cum își atrag, traficanții, clienții.

Recomandările au fost și referitoare la perioada vacanței de vară, iar copiii s-au implicat în discuţii şi şi-au manifestat interesul de a dobândi cunoştinţe legate de siguranţa lor.

Siguranţa tinerilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile preventive vor continua și pe perioada vacanței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax