Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Peste 500 de șoferi, testați de polițiștii rutieri din Alba Iulia, noaptea trecută. Amenzi de aproape 9.000 de lei

Publicat

Peste 500 de conducători auto au fost testați de polițiștii rutieri din Alba Iulia, noaptea trecută, în cadrul unei acțiuni care a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Polițiștii au depistat trei șoferi care au urcat la volan după ce au consumat alcool. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de aproape 9.000 de lei, au reținut 3 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Vezi și FOTO: Acțiune nocturnă de amploare a polițiștilor din Alba Iulia pentru combaterea consumului de alcool și droguri

Potrivit IPJ Alba, în noaptea de 18/19 ianuarie 2020, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sprijiniți de polițiștii Biroului de Ordine Publică și de cei ai Serviciului Rutier, au organizat o amplă acțiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța traficului rutier și conduc autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Optsprezece polițiști au acționat în 3 filtre rutiere și au oprit, pentru control, 519 conducători auto. În urma testărilor, pentru 3 dintre aceștia au rezultat valori pozitive în ceea ce privește consumul de alcool. Într-un caz, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, impunându-se întocmirea unui dosar penal.

În total, polițiștii au constatat 47 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 8.990 lei, au reținut 3 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

De exemplu, în jurul orei 24.00, a fost depistat un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Calea Moților din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Poliţia rutieră Alba reaminteşte conducătorilor auto că şofatul este incompatibil cu consumul de alcool şi le readuce în atenţie câteva aspecte legate de aceasta.

Conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice are efecte deosebit de periculoase, întrucât alcoolul încetineşte timpii de reacţie, creează dificultăţi în aprecierea vitezei şi a distanţelor, îngreunează mişcările şi scade capacitatea de concentrare.

Şansele de a fi implicat într-un accident rutier cresc în mod semnificativ în cazul în care s-au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit prevederilor legale, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă. Pe timpul cercetării penale, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, acestea se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani.

foto: IPJ Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax