Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Proprietarii localurilor din Alba Iulia au început să deschidă terasele. Veste bună pentru fumători

Publicat

GOPR0687 Veste bună pentru fumători şi nu numai la Alba Iulia. Proprietarii de localuri din Alba Iulia au început să deschidă terasele, încurajaţi de vremea frumoasă şi temperaturile care amintesc că vara nu e departe. Pentru a funcţiona în condiţii de legalitate, trebuie respectate însă o serie de condiţii.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, proprietarii de localuri trebuie să aibă certificat de urbanism validat, să aibă plătite taxele la zi la bugetul local şi să respecte condiţiile de funcţionare a teraselor. După ce obţin aprobarea de la primărie, reprezentanţii administraţiei locale vor verifica în teren dacă locaţia corespunde cu cerinţele şi se face proces-verbal de predare-primire a spaţiului public, ce devine închiriat sezonier de către localul respectiv.

Reamintim că restricţiile din noua legislaţie nu mai permit fumatul, din 17 martie, în spaţiile publice închise. La terase, însă, cu respectarea unor reguli, fumătorii au acces. Astfel vor putea să-şi savureze cafeaua aşa cum s-au obişnuit.

Până atunci, Poliţia Locală Alba Iulia face verificări în teren pentru a vedea dacă sunt respectate condiţiile de funcţionare a localurilor.

Vezi şi Legea antifumat: Măsuri la instituţii publice din Alba Iulia, după aplicarea interdicţiilor privind fumatul în spaţiile închise

Vezi şi GUVERN: GHIDUL de aplicare a Legii antifumat. OFICIAL: Spaţiile în care nu se fumează, obligaţii şi cine dă amenzi

În ceea ce priveşte regulamentul de funcţionare a teraselor, deocamdată nu sunt planuri pentru modificarea acestuia. Vă reamintim că, din 2014, s-a stabilit ca ultima servire a clienţilor să fie la ora 23.00, închiderea terasei la miezul nopţii şi să nu aibă muzică și televizoare, de la ora 8.00 la 24.00.

AICI, proiectul HCL aprobat în 2014.

Zonele „consacrate” unde albaiulienii şi vizitatorii se pot relaxa la terasă în oraş sunt Bulevardul Transilvaniei din cartierul Cetate, spaţii din Cetatea Alba Carolina – în Piaţa Cetăţii şi în şanţuri, dar şi în centru, în zona Piaţa Iuliu Maniu – Parcul central.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax