Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Raed Arafat, vizită fulger la Șona, localitate din Alba afectată de inundații

Publicat

Dr. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a inspectat duminică mai multe zone din ţară afectate de inundaţii. În localitatea Șona din județul Alba, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a evaluat situația, discutând cu autoritățile locale despre măsurile luate.

În localitatea Șona, județul Alba, grav afectată de inundații, pompierii au intervinit pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor hidrologice. Pompierii din cadrul ISU Alba au acționat la Șona cu o motopompă de capacitate mare și una de capacitate mică, fiind angrenați 20 de subofițeri și patru ofițeri în misiunile specifice.

Vezi și FOTO-VIDEO: Mai multe gospodării din comuna Șona, INUNDATE din cauza ploilor. Drumul spre Sânmiclăuș este blocat

Potrivit datelor centralizate, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 case, 22 beciuri, 3 obiective economice, 42 de gospodării, 30 de fântâni și de pe 2 străzi.

Au fost evacuate temporar 14 persoane, care au fost cazate în spații puse la dispoziție de autoritățile locale. Peste noapte au rămas evacuate 12 persoane, celelalte 2 persoane s-au întors la locuințele lor.

Citește și Peste 40 de gospodării inundate și 14 persoane evacuate. BILANȚUL, în județul Alba, după ploile de duminică

În ultimele 24 de ore, Ministerul Afacerilor Interne a acționat cu toate forțele și mijloacele necesare în zonele afectate de inundații.

Conform situației centralizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice s-au semnalat efecte la nivelul a 38 localități din 19 județe (AB, AR, BH, BV, BZ, CL, CJ, CT, CV, DB, DJ, GL, HR, MS, OT, PH, SB, TR și VL) și Municipiul București.

Efectivele ministerului afacerilor interne au intervenit, în principal, pentru evacuarea apei din 250 de gospodării și subsoluri, decolmatarea a 8 poduri/podețe și pentru degajarea copacilor care au fost doborâți de vânt și a acoperișurilor desprinse.

Potrivit MAI, până în prezent, cele mai afectate județe au fost: Alba – localitatea Șona, Covasna- localitatea Iarăș, Mureș – localitatea Vânători și Sibiu – Ocna Sibiului.

Pentru a asigura coordonarea misiunilor în sprijinul populației și pentru a evalua necesarul de tehnică de intervenție care să fie dislocat din județele fără probleme, în cursul zilei de ieri, secretarul de stat Raed Arafat a monitorizat din teren intervențiile în județele din Argeș, Vâlcea, Sibiu și Alba, iar inspectorul general al IGSU, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, a supravegheat și coordonat din teren intervențiile din zona Moldovei.

sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax