Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Raed Arafat, vizită fulger la Șona, localitate din Alba afectată de inundații

Publicat

Dr. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a inspectat duminică mai multe zone din ţară afectate de inundaţii. În localitatea Șona din județul Alba, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a evaluat situația, discutând cu autoritățile locale despre măsurile luate.

În localitatea Șona, județul Alba, grav afectată de inundații, pompierii au intervinit pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor hidrologice. Pompierii din cadrul ISU Alba au acționat la Șona cu o motopompă de capacitate mare și una de capacitate mică, fiind angrenați 20 de subofițeri și patru ofițeri în misiunile specifice.

Vezi și FOTO-VIDEO: Mai multe gospodării din comuna Șona, INUNDATE din cauza ploilor. Drumul spre Sânmiclăuș este blocat

Potrivit datelor centralizate, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 case, 22 beciuri, 3 obiective economice, 42 de gospodării, 30 de fântâni și de pe 2 străzi.

Au fost evacuate temporar 14 persoane, care au fost cazate în spații puse la dispoziție de autoritățile locale. Peste noapte au rămas evacuate 12 persoane, celelalte 2 persoane s-au întors la locuințele lor.

Citește și Peste 40 de gospodării inundate și 14 persoane evacuate. BILANȚUL, în județul Alba, după ploile de duminică

În ultimele 24 de ore, Ministerul Afacerilor Interne a acționat cu toate forțele și mijloacele necesare în zonele afectate de inundații.

Conform situației centralizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice s-au semnalat efecte la nivelul a 38 localități din 19 județe (AB, AR, BH, BV, BZ, CL, CJ, CT, CV, DB, DJ, GL, HR, MS, OT, PH, SB, TR și VL) și Municipiul București.

Efectivele ministerului afacerilor interne au intervenit, în principal, pentru evacuarea apei din 250 de gospodării și subsoluri, decolmatarea a 8 poduri/podețe și pentru degajarea copacilor care au fost doborâți de vânt și a acoperișurilor desprinse.

Potrivit MAI, până în prezent, cele mai afectate județe au fost: Alba – localitatea Șona, Covasna- localitatea Iarăș, Mureș – localitatea Vânători și Sibiu – Ocna Sibiului.

Pentru a asigura coordonarea misiunilor în sprijinul populației și pentru a evalua necesarul de tehnică de intervenție care să fie dislocat din județele fără probleme, în cursul zilei de ieri, secretarul de stat Raed Arafat a monitorizat din teren intervențiile în județele din Argeș, Vâlcea, Sibiu și Alba, iar inspectorul general al IGSU, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, a supravegheat și coordonat din teren intervențiile din zona Moldovei.

sursa foto: Facebook


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Atenţionare COD GALBEN de FURTUNI şi ploi torenţiale în ALBA şi alte judeţe din ţară. Disconfort termic ridicat

Publicat

nori furtuna

Meteorologii au emis o nouă atenţionare Cod Galben de furtuni, ploi torenţiale vijelii şi grindină, pentru Alba şi alte judeţe din ţară, valabilă până luni seara. De asemenea, disconfortul termic va fi ridicat la orele amiezii. COD GALBEN: luni, 17 iunie, orele 12.00-23.00 În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Alegeri la USR Alba. Cine va conduce organizația județeană în următorii doi ani

Publicat

usr alba

Filiala Județeană USR Alba are o nouă echipă de conducere. Beniamin Todosiu a fost reales președinte în cadrul Conferinței Județene. De asemenea, Horșa Ionuț, Cătalin Cacovean, Adrian Chivoiu, Cristi Campean, Marius Rof și Nemes Claudiu au fost aleși vicepreședinți. Alegerile pentru noua echipă de conducere a partidului au avut loc în data de 16 iunie.  […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

EVALUAREA NAȚIONALĂ clasa a VIII-a. MARȚI, prima probă – Limba și literatura română. Ce trebuie să știe elevii

Publicat

examen

Peste 2.500 de elevi de clasa a VIII-a din Alba, alături de colegi din țară, sunt așteptați de marți, 18 iunie, la examenul de Evaluare Națională. Prima probă este cea de Limba și literatura română, potrivit calendarului Ministerului Educației Naționale. Rezultatele vor fi cunoscute în 25 iunie, iar cele finale, după contestații, în 29 iunie. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REGULI pentru PICNIC în Alba. Recomandări în a doua zi de Rusalii pentru cei care vor să se relaxeze la un grătar

Publicat

gratar picnic

Minivacanţa de Rusalii se apropie de sfârşit, însă, dacă doriți să vă relaxați în natură la un grătar, vă reamintim regulile de respectat în locațiile de pe spațiile publice pe care le alegeți. Indiferent dacă alegeți zonele amenajate pentru picnic sau nu, vi se reamintește să aveți grijă la supravegherea focului, să nu poluați apele, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate