Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Reprezentanți IȘJ Alba, în delegație în Portugalia. Vizite la centre pentru vârstnici și sesiuni de formare

Publicat

Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Alba și ai Asociației G.I.S.A.S. au participat, la începutul lunii octombrie, la activități derulate în Portugalia, într-un proiect Erasmus+.

Este vorba despre prima activitate transnațională de învățare-predare-formare din cadrul proiectului de parteneriat strategic finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, ”Gamification Activities and Methods for the Elderly’s Support- G.A.M.E.S.”-2022, desfășurată în Braga, Portugalia în perioada 2-6 octombrie 2023.

Implementat în perioada martie 2023- martie 2025, proiectul are ca scop dezvoltarea abilităților necesare pentru a utiliza noile tehnologii informaționale pentru grupul țintă- persoanele de vârsta a treia. Parteneriatul este format din organizații din Danemarca, România, Italia, Irlanda, Lituania, Portugalia, Grecia, Polonia și Slovacia- țara coordonatoare.

La activitatea transnațională de învățare-predare-formare, au participat 36 reprezentanți din cele 9 țări partenere în proiect: Danemarca, România, Italia, Irlanda, Lituania, Portugalia, Grecia, Polonia și Slovacia.

Agenda a cuprins sesiuni de formare, exemple de bună practică și vizite la centre pentru persoanele de vârsta a treia, unde activitățile non-formale, utilizarea jocurilor și a tehnologiei au constituit o alternativă de petrecere a timpului în centrele de zi, sub supraveghere specializată.

Următoarea întâlnire transnațională va fi găzduită de România în perioada 10- 11 aprilie 2024, în cadrul căreia va fi prezentat primul produs intelectual al proiectului și se vor disemina primele rezultate obținute în cadrul parteneriatului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nn

    marți, 17.10.2023 at 17:12

    Erasmus+, noua denumire pentru concediile gratis prin toată Europa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax