Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Albaiulienii, solidari cu refugiații din Ucraina. S-au organizat în timp record și au donat alimente

Publicat

Mai multe inițiative au fost promovate de albaiulieni care s-au mobilizat și, fie au organizat campanii de colectare de alimente și alte produse de strictă necesitate, fie au cumpărat le-au cumpărat singuri și le trimit către punctele de graniță, în ajutorul refugiaților ucraineni.

Cei care și-au anunțat demersurile au primit zeci de mesaje de la alți locuitori care au vrut să contribuie și ei. Este o mobilizare emoționantă, în contextul situației grele a cetățenilor ucraineni.

Vă prezentăm câteva exemple, aduse în atenția Redacției Alba24.

Vezi și FOTO ȘTIREA TA: Gestul emoționant al unor polițiști din Sebeș după ce au oprit în trafic o mașină cu ucraineni

”Ne-am mobilizat și am strâns alimente și lucuri de igienă pentru vecinii noștri din Ucraina”, spune Petrică Alion, un albaiulian care și-a promovat inițiativa pe rețeaua de socializare. Spune că, alături de prietenii săi (Ionela Morariu, Darius Deac, Man Raluca și Valentina Ciolan), au cumpărat cele necesare și au primit foarte multe mesaje de la alte persoane care se ofereau să ajute.

Alimentele urmează să fie transportate spre punctele de graniță, mai spune acesta.

Tot sâmbătă, mai mulți albaiulieni s-au strâns în fața Prefecturii Alba și au pus la punct detalii pentru colectarea și transportul de alimente și haine, dar și variante de cazare pentru cei care vin din Ucraina. Comunitatea ”Uniți pentru Ucraina” – Alba Iulia are peste 700 de membri, pe rețeaua de socializare, nu doar din municipiu, ci și din alte județe.

Vezi și Mobilizare la Alba Iulia, pentru sprijinul refugiaților ucraineni. Transport de alimente și haine spre graniță

Tot ei au fost sâmbătă seara la Gara CFR Teiuș și au distribuit alimente și articole de igienă pentru familii ucrainene care călătoreau cu trenul. Momentele au fost emoționante. Oamenii au fost surprinși până la lacrimi.

Inițiative similare, organizate de alți locuitori din județ, au fost la Halta Unirea și Gara Războieni.

Vezi și FOTO: Refugiați care trec prin județul Alba cu trenul, așteptați de oameni, cu alimente. Momente emoționante

Voluntarii unei asociații din Alba Iulia au plecat încă de vineri seara spre Sighetu Marmației. Acolo au donat alimente și au asigurat transportul celor care au avut nevoie.

Oamenii au fost impresionați de situația ucrainenilor care au fost nevoiți să-și facă bagajele și să plece din țara natală, mulți dintre ei fără să știe exact destinația. Mai mult decât atât, majoritatea sunt femei cu copii, care călătoresc sute de kilometri.

Inițiativele umanitare de la Alba Iulia sunt desfășurate de persoane fizice, asociații, dar și firme și administrația locală.

Reprezentanții Primăriei spun că la nivelul municipiului sunt aproximativ 100 de paturi disponibile pentru refugiați ucraineni. Aproximativ 20 sunt ocupabile imediat, iar restul, începând cu luni dimineața. Numărul acestora poate fi suplimentat, la nevoie.

Este vorba despre locații cu 5 paturi/cameră și baie comună sau locații cu 2/3 paturi/cameră cu baie proprie

Alte 15 locuri sunt la un liceu din municipiu, unde, dacă este necesar, se va prepara și mâncare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    joi, 24.03.2022 at 11:27

    Badea Sandu Rafilu’ nu DOARME ! El Da DIVERSE Comunicate de PRESA si Milioane de pastile cu KI ( iodura de potasiu) produse de fabrica ” Penicilna ” Iasi, via directiile de sanatatate publica ( DSP-uri ) prin Medicii de Familie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax