Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: A doua zi a festivalului „Dark Bombastic Evening”. Nouă formaţii au încântat şi relaxat publicul prezent la Spaţiile RYMA

Publicat

Şi cea de-a doua zi a festivalului „Dark Bombastic Evening” a reunit sute de tineri venite din toate colţurile ţării şi din străinătate, pentru a-şi vedea trupele preferate, reunite pe o singură scenă. Seara de sâmbătă a fost dedicat stilului Non-Metal, variat stilistic. Nouă formaţii din Italia, Rusia, Suedia, Polonia şi Finlanda au încântat şi relaxat publicul de la Spaţiile RYMA.

Prima formaţie care a urcat sâmbătă pe scenă a fost Rose Rovine e Amanti venită tocmai din Italia. Aceasta şi-a lansat la Alba Iulia noul album. Prin muzica lor, componenţii formaţiei doresc să arate cât de bine se poate combina stilul neo-folk cu cel rock.
Au urmat trupe precum: Sunset in the 12th House (România), Hexvessel (Finlanda), Coulissen (Suedia), Theodor Bastard (Rusia), Job Karma (Polonia), Of the Wand and the Moon (Danemarca) şi The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (Olanda). După terminarea concertelor, petrecăreţii au continuat distracţia până în zorii zilei.
În program au mai fost incluse expoziția de artă „There are no shadows on our maps”, expoziția de pictură „De Civitas” a artistului Mihnea Cristian Badea și alte evenimente artistice.

„DBE este o platformă atipică, ce susține Spiritul Underground, exprimarea artistică variată și de calitate, libertatea de opinie, deschiderea la nou și nestandardizat, bunul simț, decența în tot și toate. Totul a fost pornit din admirație pentru artiștii talentați care doresc să împărtășească în cel mai onest mod viziunile lor către un public explorator de elemente noi, inovative, originale. DBE respectă clasicul, dar rezonează la vectorii de avangardă, experimentali și atipici. În 2 zile efective, prieteni noi și vechi își propun să evadeze din cotidian, să petreacă un week-end atipic într-o companie frumoasă și, nu în ultimul rând, să susțină o identitate care, de la an la an, pare să prindă un contur bine definit”. Aceasta este descrierea festivalului, din perspectiva organizatorilor.

Festivalul se află la a IV-a ediție în România. Inițial, evenimentul a fost organizat în București, însă, în 2011, a fost mutat la Alba Iulia, prin parteneriatul cu Asociația RYMA.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vali

    duminică, 19.08.2012 at 15:03

    90 lei/zi bilet, give me a break. la sibiu la artmania a fost 100 lei/zi si calitatea trupelor nici nu se compara

  2. cristina

    joi, 15.08.2013 at 22:47

    80lei/zi sau 200 lei abonament pe 4 zile iar spiritul de underground si atmosfera prietenoasa de la Dark Bombastic Evening nici nu se compara cu festivalul comerecial in care s-a transformat Art Mania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax