Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: A treia seară de PROTEST la Alba Iulia. Manifestaţiile s-au extins şi în alte oraşe din judeţ

Publicat

YouTube video

IMG_0003 A treia seară de protest la Alba Iulia. Peste o sută de oameni s-au strâns din nou în stradă şi au participat la un marş prin oraş. Manifestaţii similare au avut loc la Cugir şi au fost anunţate şi la Blaj şi Sebeş. La Bucureşti, protestatarii au ieşit iar în Piaţa Universităţii.

După ora 19.00, în faţa sediului Prefecturii din Alba Iulia s-au adunat aproximativ 100 de persoane.

Mesajele manifestanţilor: „Singura soluţie, o nouă revoluţie”, „Vrem spitale, nu catedrale”, „Nu vă mai vrem pe niciunul”, „Vrem sistem de sănătate din oraşe şi la sate”, „Uniţi, salvăm toată România”.

Traseul marşului este acelaşi cu cel de joi seara: Prefectură – strada Ardealului – Calea Moţilor – Bulevardul Revoluţiei – Bulevardul Transilvaniei. Numărul participanţilor a crescut pe parcursul marşului de pe străzile oraşului. În jurul orei 20.00, erau aproximativ 150 de protestatari.

La urcarea pe Calea Moţilor s-a produs şi un mic incident. Din relatarea celor de la faţa locului, şoferul unui bolid de lux ar fi încercat să depăşească oamenii aflaţi în coloană, însă nu ar fi fost loc suficient, astfel încât unul dintre poliţiştii care se afla la faţa locului a intervenit pentru a permite trecerea manifestanţilor în siguranţă.

Protestul s-a desfăşurat ulterior fără alte incidente semnalate, pe traseul stabilit şi s-a încheiat în jurul orei 21.30.

YouTube video

YouTube video

Vezi şi FOTO-VIDEO: A doua zi de PROTEST la Alba Iulia. Sute de oameni, din nou, în stradă. Marş pe principalele artere ale oraşului

Citeşte şi FOTO-VIDEO: PROTESTE şi după demisii. Peste o mie oameni au ieşit în stradă la Alba Iulia. Manifestaţii la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară

protest cugir_colectiv_2015 Şi la Cugir s-au strâns oameni în stradă, vineri seara. Protestul a adunat, în jurul orei 19.30, aproximativ 150 de persoane, în faţa Catedralei din oraş şi au plecat în marş, pe traseul Catedrală – Aleea Constructorului – Strada Victoriei – Bulevardul Alexandru Sahia – Prichindel – strada Tineretului – Primăria orașului Cugir. Aici tinerii au aprins lumânări în memoria victimelor incendiului de la clubul bucureștean Colectiv pe troița din aproriere şi au ţinut un moment de reculegere.

Mobilizarea s-a făcut pe Facebook, cu titlu sugestiv „Deșteaptă-te române”.

Participanții au purtat în mâini pancarte pe care se puteau citi mesajele:”Împreună schimbăm sistemul”,”Bunicii la război, Părinții la revoluție, este rândul nostru, Noi suntem generașia care schimbă viitorul” sau „Cugir-Colectiv, Proclamația de la Timișoara – Punctul 8” şi au scandat „Cinste lor, cinste lor eroilor”, „Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă”, „Parlament penal marș la tribunal”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare”.

„Ne-am adunat în această seară pentru a fi și noi solidari cu protestele care au loc în toată țara.În al doilea rând am făcut acest miting în semn de respect și pentru a le aduce un omagiu celor care au murit în clubul Colectiv din București pentru că ei nu au avut nici o vină pentru cele întâmplate acolo. Serile de protest sperăm să le putem continua și în zilele următoare,cu mai multe persoane”, a spus unul dintre participanţi. (foto Cugir: Sorin Giurca)

Şi la Blaj erau, după ora 19.00, câteva persoane care manifestau în centrul oraşului. Ulterior, numărul participanţilor a ajuns la 150.

Aproximativ 15 persoane au manifestat şi la Sebeş.

Citeşte şi Preşedintele Klaus Iohannis, după întâlnirea cu reprezentanţii societăţii civile: Sunt idei foarte bune, consultările continuă săptămâna viitoare

 

Foto Protest Cugir:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax