Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ioan Pop alături de grupul Iza, Berti Barbera Quartet și filme documentare în cea de-a doua zi a Alba Iulia Music&Film Festival

Publicat

YouTube video

Cea de-a doua zi a Alba Iulia Music&Film Festival le-a adus celor prezenți Piața Cetății încă o altă serie de concerte și proiecții de film. Artistul Berti Barbera, filmul „Balkan Melody” și un concert Ioan Pop și grupul Iza au fost doar câteva din evenimentele cu care festivalul i-a așteptat pe albaiulieni.

Printre evenimentele programate pentru ziua a doua a festivalului de muzică și film din Alba Iulia s-a regăsit și concertul semnat Berti Barbera Quartet. Spectacolul de pe scena amplasată în curtea Palatului Principiilor a cupris melodii cunoscute din repertoriul internațional, din aproape toate genurile muzicale, jazz, rock, blues sau pop, interpretate într-o manieră interesantă și puțin diferită de cea originală. Din păcate publicul nu a fost unul extrem de numeros însă cei apoximativ 100 de persoane au gustat din plin spectacolul.

În aceeași zi Piața Cetății a găzduit, proiecția filmului documentar „Balkan Melody”, povestea omului fără de care Occidentul nu ar fi auzit probabil niciodată de naistul Gheorghe Zamfir, țambalagiul Ion Miu sau taragotistul Dumitru Fărcaș. Elvețianul Marcel Cellier este cel care a trecut de zeci de ori Cortina de Fier pentru a înregistra folclor autentic din România.

În același timp, de la ora 20.00,  în curtea Palatului Principiilor a rulat pelicua „Vedete de pe pe pod. Sunetul Istambulului”, un film documentar care prezintă cultura Turciei prin muzică. Patrimoniul muzical bogat al metropolei turceşti localizată între Orient şi Occident a adus pe ecran muzica înfloritoare de la Istanbul. Orașul prezintă două lumi distincte, şi uneori contradictorii. Pe ambele părţi ale strâmtorii Bosfor, oraşul aduce împreună continente şi culturi din Europa şi Asia, într-un singur punct de vedere geografic unic, care în mod clar te fascinează.

Unul dintre cele mai așteptate momente a fost concertul oferit de Ioan Pop și grupul Iza, care apar în „BalkanMelody”. Aceștia au adus la Alba Iulia muzica maramureșeană din vioară, zongoră, tilincă, ceteră oșenească sau drâmbă.

 

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax