Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Lucrările la podul peste Mureș. Cum se circulă pe DN1 Alba Iulia-Sebeș și ce s-a lucrat în weekend. Rute ocolitoare

Publicat

YouTube video

Lucrările de reparații la podul peste râul Mureș, pe DN1 Alba Iulia – Sebeș, continuă în această săptămână cu noi asfaltări și intervenții pentru înlocuirea rosturilor de dilatație. Restricțiile de circulație pentru desfășurarea lucrărilor au fost resimțite de șoferi încă din weekend, traficul rutier fiind serios îngreunat. Iar situația ar putea dura două luni, termenul limită pentru executarea operațiunilor fiind 22 septembrie.

Luni dimineața, circulația se desfășura fără restricții pe pod. Era covor asfaltic nou doar pe banda de pe sensul Sebeș – Alba Iulia.

Reamintim că lucrările de reparații ale carosabilului pe podul peste râul Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș, au început vineri seara.

YouTube video

Potrivit IPJ Alba, perioada de execuție este de 2 luni (pe timp de noapte). Activitățile ocazionate de aceste intervenții se desfășoară, de luni până vineri, doar în intervalul orar 20.00 – 7.00, iar în zilele de sâmbătă între orele 18.00 și 10.00, respectiv duminica între orele 19.00 și 7.00. Pe timpul efectuării lucrărilor, traficul este dirijat alternativ, prin utilizarea instalațiilor de semaforizare amplasate la cele două capete ale podului.

Pe timp de zi, zona va fi acoperită cu un dispozitiv de tip „placă”, ce va proteja locul de intervenție, astfel fiind asigurată planeitatea drumului public și facilitând circulația în ambele sensuri, anunța Poliția săptămâna trecută.

Sâmbătă, 20 iulie, în jurul orei 10.00, coloana de mașini se întindea de la gara CFR, spre ieșirea din Alba Iulia către Sebeș. Traficul se desfășura alternativ, pe un singur sens, iar poliția era la fața locului pentru a dirija coloana de mașini.

Vezi VIDEO: Trafic infernal la intrarea în Alba Iulia. Lucrările de reparație a podului de peste Mureș vor dura cel puțin două luni

Potrivit  CNAIR – Secția Drumuri Naționale Alba, lucrările de înlocuire a rosturilor de dilatație sunt derulate de TKT Tehnologii și Tensionări SRL București, pe baza unui contract în valoare de aproximativ 500.000 de lei. Termenul limită este 22 septembrie, iar lucrările se desfășoară etapizat.

La sfârșitul săptămânii trecute erau programate asfaltări, pentru aducerea la nivel a carosabilului, iar din această săptămână încep operațiunile de înlocuire a rosturilor de dilatație.

Podul este unul dintre cele mai importante obiective de acest gen pentru infrastructura rutieră din Transilvania, fiind tranzitat zilnic de zeci de mii de vehicule. Acesta a fost reabilitat complet în anul 2010, printr-o investiție de 2,4 milioane de lei.

Vezi și FOTO-VIDEO: SENS GIRATORIU pe șoseaua de centură din Alba Iulia, la intersecția cu calea Drâmbarului

În lipsa unei autostrăzi funcționale care să decongestioneze traficul între Sebeș și Alba Iulia, podul situat pe DN 1 este tranzitat zilnic de zeci de mii de autovehicule.

La orele de vârf, coloanele de mașini se întind pe mai mulți kilometri, șoferii fiind nevoiți să reducă considerabil viteza la traversarea podului rutier de peste râul Mureș.

Pentru a evita traficul infernal de pe podul de peste râul Mureș, cauzat de lucrările de reparații, șoferii au la dispoziție mai multe rute alternative, pentru a intra sau a ieși din Alba Iulia. 

Vezi și Rute alternative pentru evitarea blocajelor în trafic de la intrarea în Alba Iulia. Variantele care ocolesc podul de peste Mureș

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax